• VENLOSESTEENWEG 330, 3640 Kinrooi
 • Atomiumlaan 1, 1020 Laken
 • BARELSTRAAT 183, 2880 Bornem
 • Meer info
  Meenseweg 497, 8902 Hollebeke

  De favoriete uitstap van de hele familie? Bellewaerde natuurlijk! Gillen van plezier op de nieuwe familiecoaster Wakala, de exotische dieren bewonderen en helemaal tot rust komen in de prachtige natuur? In Bellewaerde doen jullie dat allemaal, in 1 dag!

  Klein of iets minder klein? In Bellewaerde zijn er attracties voor jong en oud. In KidsPark leven de allerkleinsten zich uit, in alle veiligheid. Mag het ietsje meer zijn? Ook als je op zoek bent naar een flinke adrenalinekick is Bellewaerde jouw place to be. Wat afkoeling nodig na al die spanning? Duik in een van de supercoole waterattracties!

  Echte dierenvrienden in je gezin? Kom de guitige lemuren van heel dichtbij bewonderen op het lemureneiland, en bewaar je kalmte tijdens de spannende roofvogeldemonstratie. En vergeet niet om even langs te lopen bij de giraffen. Wist je trouwens dat onze ‘grootste’ vrienden gemiddeld 5 meter lang worden? Bij elk bezoek aan Bellewaerde ontdek je weer iets nieuws over de exotische dieren!

  Even tot rust komen? Relaxen doe je ook in Bellewaerde. Wandel door het uitgestrekte park en geniet met volle teugen van de schitterende groene omgeving en de rustgevende natuur. Of pik de adembenemende stunts mee van de duikers in de Stunt & Dive Show!

  Wat je zeker niet mag missen? Wakala, de nieuwe, avontuurlijke familiecoaster! Klein en groot gaan mee op avontuur in het spoor van een Canadese inheemse stam. Raas tussen de bomen door en stijg uit boven het water: het wordt een tocht die je vast en zeker bijblijft!

  Tot binnenkort in Bellewaerde, en op bellewaerde.be voor meer info.

 • Meer info
  Trassersweg 420, 1120 Neder-over-Heembeek

  Betovering.be, gelegen in het hart van het eerste stadswoud van de stad Brussel, is een avonturenspel voor iedereen dat u in een fantastisch middeleeuws universum dompelt.

  Met behulp van een spelkaart, een avonturentas en een scroll volgen de avonturiers sporen die bezaaid zijn met uitdagingen, valkuilen en vele verrassingen en hindernissen die ze moeten overwinnen om hun zoektocht te voltooien. Onderweg ontmoeten ze sprookjesfiguren uit het Koninkrijk der Vallei, die hen helpen hun weg te vinden en hen uitdagen hun avontuur op te krikken en vooral hun teamgeest te versterken.

  De moedigste avonturiers kiezen voor het avontuur in combinatie met een boomklimavontuur : een parcours op enkele meters boven de grond. Steek apenbruggen over, neem reuzenstappen en lanceer jezelf op een tokkelbaan, geniet in alle veiligheid van de hoogte, onder de waakzame ogen van onze joviale houthakker!

  Betovering.be is een avonturenpark zonder CO2-uitstoot, alle spelen en parcoursen zijn volledig van hout. Naast spelletjes biedt Betovering.be natuurontdekkingen en groene tips om de biodiversiteit om u heen te bevorderen en het grote publiek te sensibiliseren om meer aandacht te besteden aan zijn omgeving.

  Een avontuur voor iedereen !

  Gezinnen • Vriendengroepen • Scholen • Verenigingen • Jeugdbewegingen • Vrijgezellenfeesten • Teambuilding • Klas Building

  SCHOLEN

  Op het ritme van de verschillende hoogtepunten van het schooljaar biedt Betovering.be een reeks "schooldagen" aan met variaties naar gelang de periode van ons middeleeuwse fantasie-avontuur.

  GROEPEN (verenigingen, jeugdbewegingen,...)

  Neem uw jongeren mee naar buiten terwijl u toch in Brussel bent, voor een fantastische middeleeuwse schattenjacht, leuk, sportief en toegankelijk voor iedereen !

  BEDRIJVEN (Team building, family day, personeelsfeest...)

  Ontwaak door verschillende fysieke en creatieve activiteiten, het initiatief en de verantwoordelijkheid van uw medewerkers. Laat ze samenwerken, samen nadenken en samen spelen.

 • Meer info
  Brouwerijstraat 1, 8870 Emelgem

  Op bezoek in het Bierkasteel, de modernste brouwerij van Europa!

  Kasteel, Filou en Slurfke zijn maar enkele van de wereldvermaarde bieren van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Gelegen tussen Roeselare en Kortrijk is onze brouwerij een paradijs voor iedere bierliefhebber. Onze gids heet je dan ook van harte welkom in het bezoekerscentrum, de startplaats voor een inspirerend bezoek aan de modernste brouwerij van Europa. Via onze gids en vijf strategisch geplaatste schermen ontdek je hoe het eraan toe gaat in de brouwzaal, de bottelarij, de tonnenzaal en de foederzaal.

  Wat en wanneer?

  Van dinsdag tot en met zaterdag vinden er dagelijks drie rondleidingen plaats. De vaste tijdstippen zijn om 10.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur. Een bezoek aan het Bierkasteel bevat een rondleiding met professionele gids, uitleg aan de hand van multimediafilmpjes en headsets in vijf talen. Daarnaast proef je twee biertjes van 15 cl en een heerlijke bierpraline. Op het einde van het bezoek kies je nog een fles speciaalbier van 75 cl. Het ultieme souvenir aan jouw brouwerijbezoek!

  Voor wie?

  Iedereen kan Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck bezoeken voor € 12,- per persoon, kinderen jonger dan 7 jaar gratis en een schoolbezoek en kinderen van 7 tot 15 jaar voor € 7,50 per persoon. De rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en is inclusief gratis parkeergelegenheid. Maak de ervaring compleet door het brouwerijbezoek te combineren met een maaltijd in het restaurant of groepsmaaltijd in Michelle’s Pub.

  ‘Het Bierkasteel’ steunt naast de brouwerij zelf op 5 pijlers:

  •             Een hip restaurant waar u onze bieren kunt proeven en genieten van een heerlijke maaltijd

  •             Een unieke bierboetiek met onze speciaalbieren, bierpralines, de leukste biergadgets en geschenkmanden

  •             Een sfeervolle eventlocatie voor al uw feesten in privé- of bedrijfssfeer

  •             Een leerrijk bezoekerscentrum met 3 dagelijkse rondleidingen waar u alles verneemt over het brouwersvak

  •             Michelle’s Pub is een authentieke bruine kroeg waar U kan genieten van onze bieren en een lekkere hap

 • Meer info
  Olensteenweg 45, 2460 Kasterlee
  Bobbejaanland, ‘t plezantste land 

  Als we zeggen dat Bobbejaanland iedereen kan entertainen, dan liegen we niet. Dit seizoen laten we je gillen op de rollercoasters, kan je chillen in lollige waterattracties en kan je genieten van een flinke portie live entertainment.    

  Kom je voor de échte adrenalinekick? Dan is de gloednieuwe Triple Launch Coaster jouw ding! Je duikt meer dan 40 meter, maakt 4 inversies onderweg en haalt een topsnelheid van meer dan 106 km/u. Daarmee is Fury de snelste coaster in de hele Benelux! Over een wervelwind gesproken.  

  Nog niet genoeg gehad? Go wild op de Typhoon, verwissel boven met onder in de Sledge Hammer, of draai helemaal dol in de Naga Bay!  

  Heb je nood aan wat verfrissing? Trek naar de Indiana River of de Wildwaterbaan: het beste van een kick en wat afkoeling gecombineerd. Of ga een hapje eten in The Lake House met zicht op het water en vlakbij de speeltuin. In Cowboy Town waan je je in het Wilde Westen en kan je even op adem komen op een gezellig terras. 

  Daarna klaar voor een streepje show of entertainment? Geniet tijdens de zomermaanden van een fascinerende show vol spektakel of kom tijdens de herfstvakantie griezelen tijdens Halloween,… Angst verzekerd. 

  Tot gauw! 

 • LAKERWEG 10, 3640 Kinrooi
 • Meer info
  Alfons De Baeckestraat 12, 8200 Sint-Andries

  Indoor winterpret bij Boudewijn Seapark!

  Beleef een dolfijne dag in Boudewijn Seapark Brugge.

  Tijdens de wintermaanden kun je met het hele gezin genieten van het overdekte aanbod in het dolfinarium, de indoor en de ijsbaan!
  Kinderen tot 12 jaar leven zich uit in Bobo’s Indoor, de binnenspeeltuin met 12 coole attracties zoals de klimvulkaan, botsauto’s, zweefmolen en kinderdisco! Ouders kunnen ondertussen genieten van een lekkere snack op het indoor terras. 

  Ontdek ook de olympische ijsbaan, waar de hele familie gezellig kan schaatsen! Voor kleintjes zijn er grappige zeehond-duwhulpjes beschikbaar en schaatsen met dubbele ijzers. Geniet van een lekkere warme chocomelk of glühwein in de ijsbar.

  Kers op de taart beleef je in het overdekte dolfinarium! Geniet van de dolfijnenshow “Moana’s Blue World” en bewonder de spectaculaire sprongen van onze dolfijnen! Ontdek het prachtig verlichte dolfinarium met projecties op een gigantisch scherm van 320 m². Dolfijn Moana neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur. Maar Moana vertelt ook over de plasticsoep in onze oceanen en wat de mens hieraan kan doen… 

  Tijdens de kerstvakantie kun je in het dolfinarium genieten van de AquaShow: geniet van de dolfijnenshow in een magische kerstsfeer met prachtige verlichting én extra animatie!

 • GRAATAKKER 99, 2300 Turnhout