• Meer info
  Werkhuizenkaai 163, 1000 Brussel

  Indoor avonturenpark Koezio in Brussel verhoogt de cohesie binnen een groep!


  In het indoor avonturenpark Koezio (spreek uit Koézio) aan het shopping centrum Docks Bruxsel kan je momenteel in een omgebouwde ruimte van 6000 vierkante meter een opleiding als special agent volgen!

  Gedurende twee uur zullen je uithoudingsvermogen, intelligentie, moed en teamspirit je helpen om het parcours door vier districten af te leggen: een mysterieus labyrint, een machine ruimte met reuze modules, een escape room en ten slotte een duizelingwekkend parcours op 12 meter hoogte.. Geen schrik: Je hoeft niet sportief of de slimste te zijn: wat telt is het ‘samen zijn’ en de cohesie binnen een groep vergroten.

  Koezio is toegankelijk voor zowel jong en oud en vanaf 2 spelers tot .. Opgelet: Om veiligheidsredenen moet je wel 1 meter 40 groot zijn!

  Koezio beschikt eveneens over vergaderruimtes, eetruimte en lounge voor een aperitief of maaltijd na missie. 


   

 • Meer info
  Ingelmunstersestraat 46, 8870 Emelgem (Izegem)

  Op bezoek in het Bierkasteel, de modernste brouwerij van Europa!

  Kasteel, Filou en Slurfke zijn maar enkele van de wereldvermaarde bieren van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Gelegen tussen Roeselare en Kortrijk is onze brouwerij een paradijs voor iedere bierliefhebber. Onze gids heet je dan ook van harte welkom in het bezoekerscentrum, de startplaats voor een inspirerend bezoek aan de modernste brouwerij van Europa. Via onze gids en vijf strategisch geplaatste schermen ontdek je hoe het eraan toe gaat in de brouwzaal, de bottelarij, de tonnenzaal en de foederzaal.

  Wat en wanneer?

  Van dinsdag tot en met zaterdag vinden er dagelijks drie rondleidingen plaats. De vaste tijdstippen zijn om 10.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur. Een bezoek aan het Bierkasteel bevat een rondleiding met professionele gids, uitleg aan de hand van multimediafilmpjes en headsets in vijf talen. Daarnaast proef je twee biertjes van 15 cl en een heerlijke bierpraline. Op het einde van het bezoek kies je nog een fles speciaalbier van 75 cl. Het ultieme souvenir aan jouw brouwerijbezoek!

  Voor wie?

  Iedereen kan Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck bezoeken voor € 12,- per persoon, kinderen jonger dan 7 jaar gratis en een schoolbezoek en kinderen van 7 tot 15 jaar voor € 7,50 per persoon. De rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en is inclusief gratis parkeergelegenheid. Maak de ervaring compleet door het brouwerijbezoek te combineren met een maaltijd in het restaurant of groepsmaaltijd in Michelle’s Pub.

  ‘Het Bierkasteel’ steunt naast de brouwerij zelf op 5 pijlers:

  •             Een hip restaurant waar u onze bieren kunt proeven en genieten van een heerlijke maaltijd

  •             Een unieke bierboetiek met onze speciaalbieren, bierpralines, de leukste biergadgets en geschenkmanden

  •             Een sfeervolle eventlocatie voor al uw feesten in privé- of bedrijfssfeer

  •             Een leerrijk bezoekerscentrum met 3 dagelijkse rondleidingen waar u alles verneemt over het brouwersvak

  •             Michelle’s Pub is een authentieke bruine kroeg waar U kan genieten van onze bieren en een lekkere hap

 • Meer info
  Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen

  Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding.

   

   

 • Meer info
  De Pannelaan 68, 8660 De Panne

  Plopsaland De Panne: meer dan 50 attracties voor jong & oud!

  Confetti, slingers en magische bubbels kleuren de hemel want het meest bezochte pretpark van België viert dit jaar haar 20e verjaardag! Kom meevieren en geniet van nog meer liveshows, nog meer Meet & Greets en nog meer animatie. En vergeet de meer dan 50 betoverende outdoor- en indoorattracties, waaronder de gloednieuwe DinoSplash, niet! Er valt voor iedereen wat te beleven!

  De allerkleinsten leven zich uit op hun favoriete outdoorattracties waaronder de K3 Roller Skater, het Bos van Plop, de razendspannende Wickie The Battle of in het volledig overdekte Mayaland.

  En voor wie geen uitdaging uit de weg gaat, waagt zich aan een avontuurlijke rit op de gloednieuwe DinoSplash doorheen een prehistorisch landschap met levensechte, bewegende dinosaurussen en kolkende vulkanen. Nood aan nog meer thrills? Raas tegen een snelheid van meer dan 70 km/u over de rails van de houten achtbaan Heidi The Ride, test de spectaculaire Anubis The Ride met zijn topsnelheid van 90 km/u, maak een val van 30 meter in het water op de SuperSplash of trotseer de rotsen van de Grote Golf.

 • Meer info
  Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge

  De vismijnactiviteiten van weleer zijn verdwenen, maar de typische sfeer is gebleven.  Waar ooit de vis werd gelost en gesorteerd is nu SEAFRONT gevestigd. Verdwaal in de 3 themahallen van de voormalige vismijn én proef de rijke visserijgeschiedenis. Beleef het kusttoerisme van vroeger en nu. Volg de vis van in de zee tot op je bord of sla je slag op onze visveiling. Boeiend voor jong en oud!  Fun voor de kids: pirateneiland en ballenbad.

  SEAFRONT is hét referentiethemapark over zee en zeevaart, vis en visserij!

  NIEUW, Noordzeeschatten-expo ism WWF!  Waag je voorbij de strandlijn en ‘duik’ onze wondermooie Noordzee in met verrassend helder water, een rijk bodemleven, indrukwekkende vissen, zeezoogdieren en vogels. Hoe goed ken jij onze rijke biodiversiteit? Speur mee naar verborgen schatten en leer hoe jij ze kan helpen beschermen. Ga je met ons in zee?

  SEAFRONT brengt vanaf heden wisselende maritieme thematentoonstellingen, <Operatie NoordZEE 1944-‘45> mag de spits afbijten.

  Beleef de Slag om de Schelde, ontdek de wrakken van de oorlogsschepen en hoe een scheepskanon Star Wars inspireerde.

  Een tentoonstelling voor jong en oud over de vergeten maar belangrijke Slag om de Schelde. Beleef de bevrijding, bedenk zelf hoe je die slag kon winnen en vergaap je aan het kanon dat Star Wars inspireerde. Ontdek wat de vissers tijdens de oorlog zoal vingen, wie de Belgen waren die meestreden en wat er met de gezonken schepen gebeurde.

  Voor families is er een aparte tour met originele vragen, video’s en verhalen.

 • Meer info
  Boechoutlaan 10, 1020 Brussel

  Het Universum in het hart van de stad!
  Ontdek de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een scherm van 360° met een diameter van 23 m. In het Planetarium kunt u de lancering van een raket bijwonen, de Aarde bekijken vanuit het heelal, het internationaal ruimtestation bezoeken, over de oppervlakte van Mars vliegen, de ringen van Saturnus benaderen...  En waarom daar stoppen? Durft u verder gaan dan de Melkweg? Bent u klaar voor de exploratie van de uiterste grenzen van het universum? Audio in het NL, FR, EN.

 • Meer info
  Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt: buitengewoon veel binnenpret!                                                      

  Weer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de 25 betoverende attracties van Plopsa Indoor Hasselt! Laat je onderdompelen in de magische wereld van je favoriete Plopsa-helden. Trek op verkenning in Maya’s Wereld, voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat op De Scheve Schuit. Bij mooi weer amuseer je je te pletter in de ruime buitenzone met De Dansende Fonteinen en het K3-Verkeerspark. Bovendien geniet je dagelijks van een gratis liveshow, een confettidans en Meet & Greets met je Plopsa-helden!

 • Meer info
  Voetbalstraat 16, 2275 Wechelderzande (Lille)

  Mega Speelstad: Grootste Kinderpretpark van België. 

  Sinds kort volledig vernieuwd + grote buitenspeeltuin: Toverstad  
  GOED OF SLECHT WEER, BIJ ONS IS HET ALTIJD FEEST !
  Volwassenen altijd gratis en gratis wifi beschikbaar !!! 

  Speelstad is het leukste kinderpretpark van België. U betaalt één entreeprijs en alle attracties binnen en buiten zijn gratis. Volwassenen mogen gratis binnen !  Je vind er o.a.: botsauto's, draaimolens, treintjes, een railway: Disco Twister, tassenmolen, PS2 wall, Sky Dive, Luna Loop, car races, mini bowling, piratenboot, speel- en klauterkooien, reuze glijbanen, trampolines, springkastelen, een volledige nieuwe aparte speeltuin voor de peuters, enz... Kortom, een volledig dagje uit met kinderen van 1 tot 14 jaar.

  Vanuit de gezellige cafetaria kan u uw kapoenen in het oog houden. U vindt hier gerechten voor een grote en kleine honger. Picknick of meegebrachte drankjes zijn niet toegestaan in Speelstad! Gratis grimage voor alle kindjes en gratis internet beschikbaar voor de ouders.

 • Meer info
  Mini-Europe, Bruparck 1, 1020 Brussel

   

  Ontdek Europa's leukste plekjes!  Ontdek Europa in enkele uren... Een unieke ervaring!

  Mini-Europa is boven alles een uitnodiging om te reizen. De Klok van Big Ben, de gondels voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, ... : een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel dat u langs 350 miniatuurmonumenten en -animaties leidt. Een ontdekkingsreis in miniatuur die u nergens anders kan maken.

  Talrijke animaties scheppen een levendige sfeer.

  Laat u verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius of breek een stuk van de Berlijnse muur af. Moedig de Matador aan in de Arena van Sevilla, laat de Ariane V opstijgen, volg de Thalys vanuit Parijs naar het andere eind van Frankrijk en nog vele andere animaties, zowel voor jong als oud.

  Het mooiste miniatuurpark van Europa.

  Ieder monument is weergegeven tot in het kleinste detail. Big Ben is maar liefst 4 m hoog. Met zijn 13 m is de Eiffeltoren hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen !

  En toch werd de schaal voor alle gebouwen consequent doorgetrokken. Het Brussels Stadhuis werd versierd met 294 handgemaakte beelden... Alle gebouwen werden in een aangepast groen kader van 2,5 ha geplaatst.

  Bezoek ook de tentoonstelling Spirit of Europe, met interaktieve multimediaspelen.

  Even boeiend als plezierig : al spelend ontdekt u het ene na het andere; de Europese Unie, haar lidstaten, haar geschiedenis, haar uitbreiding, haar verwezenlijkingen...

  Mis bij de vele spelen vooral niet het virtuele spel ! Beleef het met het gezin.

   

 • Meer info
  Molenheidestraat 31, 3530 Houthalen-Helchteren

  SARALAND: Een superdag voor de hele familie! Voor jong en oud!

  Onze indoor mini golf "De Mijn". Licht, geluid en geur zorgen voor een avontuurlijk parcours. Een prachtig en spannend twee uur durend avontuur. UNIEK IN EUROPA en winnaar van de THEA award.

  Het zwemparadijs “Aquapolis” is een wervelende waterwereld voor klein en groot.  Het interactieve kabouterbad zorgt voor het grootste plezier bij de allerkleinsten.
  Het peuterbad is de ideale plaats om op een veilige en aangename manier de eerste pogingen tot zwemmen te ondernemen.
  De avonturiers kunnen hun hart ophalen in het glijbanencomplex. Super Aqua Wizz, Blackhole, Starglide en Family Slide zijn de 4 glijbanen die vol spanning op jou zitten te wachten.  De ervaren zwemmers kunnen terecht in het 25-meter bad om enkele sportieve baantjes te trekken.

  Indoor speelparadijs “KidsValley” is het grootste overdekte speelparadijs van het land.
  Een uitgebreid arsenaal aan plezante, leerrijke en veilige speeltuigen zoals een klimvulkaan, spookkasteel, piratenfort, shooting gallery, klimtuigen en glijbanen zorgt voor een dag vol speelplezier.  Een speelstructuur van 11 meter hoog, een touwenparcours dat verschillende klimtorens verbindt en een autopiste van 350m². Onze  interactieve dansboog en Eyeplay zorgen voor een moderne twist en de stoere mannen kunnen zich uitleven in de panna voetbalkooi.