• Meer info
  Bukenberg 45, 2491 Olmen (Balen)

  Zie, doe en beleef je zomer in PAKAWI park !

  Maar liefst 250 verschillende diersoorten, de een al wat hariger en luidruchtiger dan de ander, wonen allemaal in de exotische Antwerpse Kempen.  Maar een bezoek aan PAKAWI park is véél meer dan een dagje dieren kijken. Het is een zintuigprikkelende totaalervaring die verwondert, raakt en inspireert. Je leert niet alleen hoe onze dieren in hun natuurlijke habitat leven, maar speelt zelf een actieve en fascinerende rol in hun verhaal.

  In PAKAWI Park zie je niet alleen met je eigen ogen hoe olifanten een modderbad nemen op de Afrikaanse savanne. Je voelt ook hoe de druppels water die van dat heerlijke tafereel opdwarrelen, tegen je gelaat plenzen. Je waant jezelf op expeditie als je vanaf de loopbrug tussen de kruinen van de bomen stilletjes observeert hoe wolven en beren samenleven. En je voelt je betoverd en verwonderd wanneer de meest kleurrijke vogels vlak voor je neus voorbij vliegen in een exotische plantentuin. 

  PAKAWI Park wil je niet alleen leren hoe exotische dieren leven. We willen het jou zelf laten ervaren met al je zintuigen. Jou raken, inspireren en bij je nekvel grijpen. 

  Kom eens een kijkje nemen en beleef het echt!

  Pakawi Park • Bukenberg 45 • B-2491 Olmen-Balen T +32 14 30 98 82 • F +32 14 30 23 46 info@olmensezoo.be • www.olmensezoo.be

 • Meer info
  Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen
  ZOO Antwerpen brengt je dichter bij de dieren!Vanaf zomer 2017 genieten de mensapen van hun nieuwe buitenverblijven. Gorilla’s en chimpansees ravotten in het regenwoud. Ook de okapi’s krijgen dan een serre voor eeuwige roem. Weer grote gedeelten nieuwe ZOO! Op het nieuwe Flamingoplein met historische architectuur krijg je een warm welkom. Vanuit het nieuwe restaurant krijg je een spectaculair panoramazicht over de nieuwe Savanne met buffels en 250 vogels. En met een uitkijk over de giraffen en zebra’s is je savannegevoel vanaf juni 2017 compleet. Vergeet bij al dat nieuws de koala’s, het rifaquarium, de Vlindertuin en de Skywalk met een nieuwe kijk op de rode panda’s niet. (80% van de dieren is ook zichtbaar bij Belgisch weer).www.ZOOantwerpen.beHet dagprogramma met verrassende voedermomenten vind je op www.zooantwerpen.beNeem een B-Dagtrip naar ZOO Antwerpen, vlak naast het Centraal Station.

   

 • Meer info
  Kasteelweg 22, 8640 Oostvleteren

  In dierenpark& sanctuary vzw de Zonnegloed ontmoet je meer dan 100 diersoorten in een natuurlijke omgeving. Van kleine schattige stokstaartjes tot de bruine beren. Je komt oog in oog te staan met dieren uit alle delen van de wereld. De Zonnegloed ligt midden in een prachtig stukje natuur.de dierenverblijven zijn omringd door veel groen. Overal zijn bankjes of picknickplaatsen waar men kan ontspannen en genieten.

  Dierenverzorgers vertellen beestig leuke verhalen over de dieren tijdens de voedervoorstellingen. Ook zijn er verschillende doe-opdrachten en voor de kleinsten is er de kinderboerderij. En vergeet zeker de boeiende speurtochten niet! Je kan ook even genieten van een hapje en een drankje op het terras dichtbij de speelpleinen ( zowel binnen als buiten), waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.
   
 • Meer info
  Leuvensesteenweg 582, 2812 Muizen

   

  Planckendael brengt je dichter bij de dieren.In Planckendael wandel je van het ene continent naar het andere. Klepperende ooievaars? Kenmerkend voor Europa. Bezoek het nieuwe bonoboverblijf, het grootste van Europa, en de familie berberapen. n Azië vertedert de olifantenfamilie. Ga langs bij neushoorntje Qabid. De savanne in Afrika herbergt giraffen, antilopen en loopvogels. Welkom op de veranda van de lemuren, dicht bij de moormaki’s en ringstaartjes. Betoverend! In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade en in Australië ruikt de koala overheerlijk. Deze wereld biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier, op nog geen 20 min. van Brussel.Planckendael brengt je dichter bij de dieren.www.ZOOplanckendael.beHet dagprogramma met verrassende voedermomenten vind je op www.ZOOplanckendael.beNeem een B-Dagtrip naar Planckendael inclusief verbinding met de Planckendael Express van het station van Mechelen tot voor de ingang van het dierenpark!

   

 • Meer info
  Koning Albert I-laan 116, 8370 Blankenberge

  In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s tot het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes. Je staat oog in oog met de grootste spinkrabben ter wereld. Met meer dan 2500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.

  Het SEA LIFE Centre geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden deze dieren al 15 jaar opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. In de zeehondenacademie kan je leren hoe deze dieren worden opgevangen en geholpen. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen.

 • Meer info
  Zeedijk 147, 8370 Blankenberge
  Op de dijk van Blankenberge vind je het Serpentarium. Weer of geen weer, deze all-weather reptielenzoo bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Sta oog in oog met een gevaarlijke gifslang en ontmoet er de meest interessante en zeldzame bewoners in een exotische omgeving. Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op een prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun nopjes zijn. Van oerwoud naar woestijn, hier is het een kleine stap. Ga mee!www.serpentarium.be