• Meer info
  Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

  Lees je graag strips? Of wil je zelf graag striptekenaar worden? Kom dan naar het Suske en Wiske Museum! 

  Ga op Striptoer in de oude villa van Willy Vandersteen en ontdek wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een goed stripverhaal. Niemand minder dan Vandersteen zélf neemt je mee door 9 kamers en geeft tips en uitleg. Aan het einde van de Striptoer heb je een onvergetelijk avontuur beleefd én je eigen stripverhaal gecreëerd! Uiteraard mag een tijdreisje niet aan je bezoek ontbreken!

  Wie meer wilt weten over het werk en leven van Willy Vandersteen, brengt ook zeker een bezoek aan de voormalige Studio Vandersteen.

 • Meer info
  Suikerrui 17 -19, 2000 Antwerpen

  DIVA is het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver in het historisch centrum van Antwerpen. Het museum creëert een plek waar je het Antwerpse diamantverhaal te zien en te beleven krijgt. Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stap je in een universum van luxe, juwelen en diamant. DIVA en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen in dit briljante museum.

  DIVA, a Brilliant Story

  DIVA´s verhaal komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. DIVA, a Brilliant Story vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over de plaats van luxe-objecten in het dagelijkse leven in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamantsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA in het Boudoir.

  Meer info: www.divaantwerp.be

 • Meer info
  Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

  In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vindt u de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en rijtuigen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachtslieden, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

 • Meer info
  Schildesteenweg 95, 2520 Oelegem (Ranst)

  Wandelaars, fietsers, spelende kinderen, natuurliefhebbers, ... ze vinden allemaal hun gading in het Vrieselhof.  Met drie wandelingen onder de 5 km (waarvan één geschikt voor rolstoelgebruikers), drie fietsroutes die langs of door het domein passeren, nog eens twee fietsknooppunten die aan het domein grenzen en een heus speelbos waar de kinderen vrij tussen de bomen mogen spelen beschikt het Vrieselhof over heel wat troeven.  Wie dorst en/of honger heeft, die vindt vast wel iets om de innerlijke mens te versterken op de menukaart van Taverne "De Remise".

 • Meer info
  Vaerestraat 4, 2560 Nijlen

  Wandelen in de Kesselse Heide (totale oppervlakte: 79 ha, waarvan 61 ha toegankelijk voor het publiek) is genieten van de rust en de prachtige omgeving.  Sinds 1996 is de Kesselse Heide, één van de weinige resten van de ooit zo uitgestrekte heidevlakten van het Kempens landschap,  een beschermd landschap.  Een stukje ongerepte natuur om te koesteren.  

 • Meer info
  Sint-Janstraat 2a, 2800 Mechelen
  Welkom in het Museum Hof van Busleyden! Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeën uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen.  In de vijftiende en zestiende eeuw gaat de wereld open. Je voelt de sensatie van een nieuwe tijd, de renaissance, waarin de mens centraal staat. Tijden waarin alles lijkt te veranderen. Dit huis is vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst. Beleef de verrassende Bourgondische geschiedenis en dring steeds dieper door in het Hof van Busleyden, met zijn schatten en verhalen. Je ontdekt hoe Bourgondiërs naar de stad keken, hoe ze met macht omgingen, en wat voor hen meesterschap en vakmanschap betekende.  Je beweegt van levendige en drukke ruimtes naar meer private en verstilde plekken. Je gaat mee op zoek naar de echte Margareta en staat oog in oog met de intrigerende en kwetsbare Besloten Hofjes.  In dit museum blikken we terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijken we samen vooruit naar de toekomst. Reis heen en weer tussen toen en nu. Experimenteer en treed in dialoog met het museum en zijn altijd wisselende collectie. Het verhaal is nooit af.
 • Meer info
  17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14, 2490 Balen

  Recreatiepark in het hartje van de Kempen, met tal van recreatieve voorzieningen: openluchtbaden, gratis avontuurlijke speeltuin, minigolf, trampolinepark,gocarts, fietsenverhuur, aëroclub, camping, uitgestrekte bosrijke omgeving voor wandel- en fietstochten, kinderboerderij.

 • Meer info
  Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen
  ZOO Antwerpen brengt je dichter bij de dieren!Vanaf zomer 2017 genieten de mensapen van hun nieuwe buitenverblijven. Gorilla’s en chimpansees ravotten in het regenwoud. Ook de okapi’s krijgen dan een serre voor eeuwige roem. Weer grote gedeelten nieuwe ZOO! Op het nieuwe Flamingoplein met historische architectuur krijg je een warm welkom. Vanuit het nieuwe restaurant krijg je een spectaculair panoramazicht over de nieuwe Savanne met buffels en 250 vogels. En met een uitkijk over de giraffen en zebra’s is je savannegevoel vanaf juni 2017 compleet. Vergeet bij al dat nieuws de koala’s, het rifaquarium, de Vlindertuin en de Skywalk met een nieuwe kijk op de rode panda’s niet. (80% van de dieren is ook zichtbaar bij Belgisch weer).www.ZOOantwerpen.beHet dagprogramma met verrassende voedermomenten vind je op www.zooantwerpen.beNeem een B-Dagtrip naar ZOO Antwerpen, vlak naast het Centraal Station.

   

 • Meer info
  Leuvensesteenweg 582, 2812 Muizen

   

  Planckendael brengt je dichter bij de dieren.In Planckendael wandel je van het ene continent naar het andere. Klepperende ooievaars? Kenmerkend voor Europa. Bezoek het nieuwe bonoboverblijf, het grootste van Europa, en de familie berberapen. n Azië vertedert de olifantenfamilie. Ga langs bij neushoorntje Qabid. De savanne in Afrika herbergt giraffen, antilopen en loopvogels. Welkom op de veranda van de lemuren, dicht bij de moormaki’s en ringstaartjes. Betoverend! In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade en in Australië ruikt de koala overheerlijk. Deze wereld biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier, op nog geen 20 min. van Brussel.Planckendael brengt je dichter bij de dieren.www.ZOOplanckendael.beHet dagprogramma met verrassende voedermomenten vind je op www.ZOOplanckendael.beNeem een B-Dagtrip naar Planckendael inclusief verbinding met de Planckendael Express van het station van Mechelen tot voor de ingang van het dierenpark!

   

 • Meer info
  Technologielaan ZN, 2800 Mechelen

  In Technopolis schuilt om elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur. Het ene moment fiets je in de lucht en het volgende sta je in een enorme zeepbel of doe je een dutje op een spijkerbed. Nog maar net bekomen van het ene avontuur, zet je al een vliegtuig veilig aan de grond terwijl je nog steeds het scratchgeluid hoort dat je daarnet nog als DJ maakte.

  Mag er voor jou ook een snuifje nieuwe technologieën aan te pas komen? Kom dan parapente vliegen in virtual reality of klim jezelf naar de top met augmented reality. Voor de échte avonturiers is er nu de Mendelejev-game! Samen met een tweede gamer ga je in het heelal op zoek naar chemische elementen in alledaagse voorwerpen.

  Geef zeker ook je ogen de kost tijdens onze spectaculaire wetenschapsshows en demo’s waar je haren rechtop van gaan staan. Letterlijk! Wil je experimenten uitvoeren als een echte laborant of creatieve doe-het-zelver? Eén adres: het Lab en Atelier!

  Ontdekken, experimenteren, curieuzeneuzen… Alles is toegestaan in Technopolis! Er bestaat maar 1 gulden regel: je moet alles minstens een keer zélf uitproberen! Alleen zo doe je de beste ontdekkingen en leer je – zonder dat je het weet – bij over wetenschap en technologie.