• Meer info
  Coupure Rechts 2A, 9000 Gent

   Sta zelf aan het roer van een minerva boot of luxe sloep.

  Vaar met uw vrienden, collega’s of familie voor enkele uren of een volledige dag de toeristische Leie op. U vaart er in alle rust langsheen prachtige tuinen en voorbij de schilders dorpen St.-Martens-Latem en Deurle. Dagelijks kunnen ook enkele cabrio boten en luxe sloepen het historische centrum van Gent verkennen. Door het zeer drukke vaarverkeer is vaarervaring zeker aan te raden. Daarom vaart iedereen eerst de leie op en nadien pas richting centrum van Gent.

  Onze boten zijn ontworpen voor uw bedieningsgemak en comfort :

  • Standaard boten/cabrio’s tot 4 personen

  • Luxe sloepen tot 5, 6 ,10, 12 personen

  • Zeer eenvoudige bediening

  • Geen vaarbrevet of ervaring vereist (min. 18 jr.)

  • Geen sluizen of draaibruggen op de vaarroute

  • Huisdieren zijn niet toegelaten in de boten

  • Bekwaam personeel aanwezig voor alle nuttige info, raad en aanwijzingen.

  U vindt ons in de MINERVA-HAVEN, op de hoek van de Coupure en de Lindenlei.

   

  Reservatie  sterk aanbevolen.

  Tel. : 0032(0)9/233 79 17

  www.minervaboten.be

 • Meer info
  Donkstraat 50, 9700 Oudenaarde

  Oudenaarde is de tweede cultuur-historische stad van Oost-Vlaanderen.

  Wie Oudenaarde zegt, spreekt ook over de Vlaamse Ardennen, rust, kalmte, koers, natuur…Vlakbij het centrum van Oudenaarde vind je de Donkvijvers.
  Deze prachtige omgeving met 30ha wateroppervlak en vele hectaren recreatiedomein is onze thuisbasis. Hier vind je de 7 Summits terug. Dit avonturenpark bestaat uit 7 activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Iemand die bijvoorbeeld niet echt houdt van activiteiten in de hoogte zoals onze duizelingwekkende Blue Diamond kan met zijn beide voeten op de grond blijven in ons Blote Voetenpad die u een natuurlijke massage geeft. 
  Andere activiteiten die je er vindt zijn een avontuurlijk Moerasparcours, een rustgevende kajaktocht of een zoektocht in onze duistere Speleobox. En binnenkort kan wie durft ook de Deathjump wagen. Sta jij al te springen?
  Wil je meer te weten komen over de activiteiten of wil je zien wat je nog allemaal kan doen bij The Outsider vlaamse Ardennen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website. (www.theoutsidervlaamseardennen.be) Hopelijk tot binnenkort!

  Toegankelijkheid:
  De aanliggende taverne Den Dronk en Het Moerashuis zijn toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Ook een aantal activiteiten zijn aangepast voor personen met een beperking. Om een vlot verloop van de activiteiten te garanderen vragen we aan klanten met een beperking om ons op voorhand te contacteren. Op onze website staat onderaan bij de verschillende activiteiten toegelicht in welke mate de activiteit toegankelijk is voor mensen met een beperking.
   

 • Meer info
  Stationsplein 8, 9990 Maldegem

  Een stoomlocomtief staat puffend te wachten om te kunnen vertrekken terwijl een oude dieselmotorwagen het station binnenrijdt. Beleef zelf de spoorwegen van vroeger en rijd mee terug in de tijd. Het is een ideale uitstap voor de hele familie. Kinderen, klein of groot, zijn er gek op. 

  Totaalbelevenis
  Achter de muren van het stationsgebouw gaat veel meer schuil dan enkel sporen en treinen. Onze opslagloods zit boordevol historisch (rollend) spoorwegmateriaal dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Kom en ontdek wat Stoomtrein Maldegem - Eeklo jou allemaal te bieden heeft. 

  Van mei tot en met september rijden wij iedere zondag. In juli en augustus rijden wij ook de woensdagen. Voor informatie over de dienstregeling: https://www.stoomtreinmaldegem.be/nl/bezoek-ons/dienstregeling/

  Normaalspoor
  Op onze spoorlijn tussen Maldegem en Eeklo rijd je het verleden in en je kiest zelf hoe. In een rijtuig uit de jaren '30 getrokken door één van onze stoomlocomotieven? Of liever een ritje in een dieselmotorwagen uit de jaren '50? Waarom gewoon ook niet de beiden combineren? Waar je ook voor kiest, je krijgt een mooie portie spoorwegnostalgie.

  Smalspoor
  Vanuit Maldegem kan je ook onze kleinere smalspoortrein nemen. Over een traject van 1,2 km geniet je in de open rijtuigen van het groene landschap. Misschien wordt jouw trein wel getrokken door een locomotiefje van meer dan 100 jaar oud...

  Je eigen stoomtrein
  Ben je op zoek naar een origineel idee voor een familiefeestjen bedrijfsuitstap of ander evenement? Bij ons kan je  je eigen trein huren, al dan niet in combinatie met alle mogelijkheden die onze vereniging biedt (cinemarijtuig, rondleiding met gids, ...). Ook onze Oriënt Dining Express staat paraat voor jou. 

  Interesse? Neem dan zeker contact met ons. 

  Cabinerit
  Voor heel wat mensen is het altijd een kinderdroom geweest: meerijden aan boord van een echte stoomlocomotief of dieselmotorwagen. Wel, wij kunnen die droom in vervulling laten gaan. Ook als cadeau is het altijd origineel. Voor meer informatie kijk je best even op onze website want reserveren is verplicht.

  Cinema in een wagon
  Bewonder deze originele cinema op wielen, omgebouwd in de jaren '70. Neem een kijkje binnenin. Geniet van een oude film over de spoorwegen en ontdek wat deze wagon speciaal maakt. 

  Oriënt Dining Express
  Staat luxueus dineren in een authentieke setting nog op jouw bucketlist? Bij Stoomtrein Maldegem - Eeklo krijg je de mogelijkheid om de voeten onder tafel te schuiven van de Oriënt Dining Express, één van de meest klassevolle restaurantwagons van toen. 

   

 • Meer info
  Paddestraat 7, 9620 Velzeke (Zottegem)

  pam Velzeke, een ontdekkingstocht van prehistorie tot de Merovingische tijd

  In Velzeke wordt er een rijke verzameling archeologische voorwerpen tentoongesteld uit de prehistorie, de Gallo-Romeinse periode en de vroege middeleeuwen. Velzeke was in de Romeinse tijd een bloeiend handelscentrum dat doorleefde tot in de vroege middeleeuwen. Opgravingen brachten schitterende voorwerpen uit dit rijke verleden aan het licht.

  De bezoeker kan voorwerpen aanraken, zich kleden als prehistorisch jager of volgens de Gallo-Romeinse mode of wapens van een Romeinse legionair uitproberen. Door het verleden letterlijk aan te raken leert men onze voorouders beter kennen en begrijpen. Het verhaal van een levende museumcollectie gecombineerd met een boeiende reis door de tijd!

   

 • Meer info
  Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas

  De Ster biedt u trampolines, minigolf, treinrit, speeltuinen, roeien, waterfietsen, waterglijbanen, strand, kinderboerderij, outdoor fitness... Kortom, voor ieder wat wils!

 • Meer info
  Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst

  De DNAalst tentoonstelling brengt een verhaal over de stad Aalst vroeger en nu aan de hand van acht thema’s (o.a. religie, zorg, dagelijks leven, ... ). De bezoeker leert over het ontstaan en de geschiedenis, alsook over de eigenheid en karakteristieken van de stad en haar deelgemeenten. Dit alles in een frisse presentatie, met aandacht voor beleving.  

  Het Stedelijk Museum Aalst is gehuisvest in het oude Gasthuys, een prachtig beschermd kloosterpand uit de 13e eeuw, een unieke parel in de Aalsterse binnenstad. Je kan er ook de werken van landschapsschilder Valerius De Sadeleer bewonderen, meer leren over de politieke en sociale strijd van priester Daens of het gekende Aalsterse carnaval ontdekken.

 • Meer info
  Hopmarkt 51, 9300 Aalst

  Oilsjt, de ajuinenstad maar ook dé carnavalsstad.
  Hier loop je 365 dagen tussen gebouwen en historische helden zoals Daens, Boon en Martens en ontdek je verhalen even boeiend als de rokken van de 'voil jeanetten'.

  Het infokantoor is jaar rond 7/7 open. Dé ideale uitvalsbasis voor toeristen om Aalst te ontdekken, maar ook een must voor alle Aalstenaars om eens te bezoeken.

   

  360° cinema
  Dé blikvanger in ons infokantoor is de 360° koker. Je stapt binnen in een mini-cinemazaal waar je in 8 minuten het allerbeste van Aalst en haar deelgemeenten te zien krijgt. Een unieke ervaring!

   

 • Meer info
  Bruulpark 2, 9600 Ronse

  Ronse is een bruisende en historische stad gelegen op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen. Om de heel gevarieerde geschiedenis van Ronse te ontdekken kan je gratis  geleide wandelingen downloaden vanaf de website www.mytours.be. 

  De Romaanse Sint-Hermes crypte is uniek in België en mag je in geen geval missen. Zij is zowel uit esthetisch als uit archeologisch standpunt zeer merkwaardig. In 1089 werd de crypte ingewijd als bewaarplaats voor de relikwieën van Sint-Hermes. Er zijn audiogidsen beschikbaar in vier talen  (NL, FR, ENG en D).

  Must (Museum voor textiel)

  Hét paradepaardje van het Must, het Museum voor textiel is ongetwijfeld de weverij, waar je een overzicht krijgt van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000 en wel aan de hand van een 40-tal werkende weefgetouwen. Van een levend museum gesproken!

   

 • Meer info
  Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename (Oudenaarde)

  In ENAME ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Er is de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij, iets hogerop is er het beschermde Bos t'Ename, in het dorp vind je de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en als verzamelpunt van alle informatie: het pam Ename. En dan zwijgen we nog over wat je niet ziet: ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen. In het pam Ename vind je hiervan het verhaal terug. En veel meer dan dat: je ontdekt Ename als individuele bezoeker met of zonder tablet, je wordt samen met je klas een echte tijdsdetective, je ziet de oude abdij of het dorp verrijzen met een druk op een knop, ... Beleven, leren, ontspannen, je laten verrassen... Het kan allemaal in Ename op wandelafstand!

 • Meer info
  Markt 1, 9700 Oudenaarde

  Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels.

  Het MOU - brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag. Je komt keizer Karel tegen, met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha, en Adriaan Brouwer, met zijn beroemde biertaferelen, en Lodewijk XIV, die rond de stad in het zand bijt. Bekende inwoners als Frank De Bleeckere leggen uit wat hen fascineert in Oudenaarde. Topmodel Cesar Casier en vier andere karakterkoppen poseren voor de lens van Stephan Vanfleteren.

  Het MOU bevindt zich bovendien in een van de mooiste stadhuizen van België, centraal gelegen op de markt van Oudenaarde. Het neemt er het oudste deel in, de veertiende-eeuwse Lakenhalle, symbool voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde. Wie na het meanderende parcours de smaak te pakken heeft, kan in de bovenlakenhalle 15 originele Oudenaardse wandtapijten bewonderen, en in drie andere stadhuiszalen de collectie De Boever-Alligoridès, een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.