• RONDE VAN VLAANDERENSTRAAT 9, 9690 Kluisbergen
 • KAMSTRAAT , 9550 Herzele
 • Meer info
  Markt 43, 9700 Oudenaarde

  Of je nu de heroïek van de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen wil herbeleven of zelf aan den lijve wil ondervinden hoe het voelt om over de legendarische kuitenbijters te rijden, het Centrum Ronde van Vlaanderen is the place to be. Het actief belevingscentrumin Oudenaarde biedt de ultieme Ronde-beleving aan via arrangementen voor de niet-fietser, de actieve fietser alsook teambuildings voor bedrijven via het MICE-aanbod. Er is een breed scala aan activiteiten met voor elk wat wils: 

  Ronde-tentoonstelling evt. met gegidste rondleiding door ex-profs op aanvraag De snoepwinkel voor elke wielerfanaat: de RondeShopHet beste wielercafé ter wereld: Peloton CaféFietsverhuur: Ride like a ProOmkleed – en doucheruimte: Shower like a ProBegeleide fietsrit door Johan Museeuw o.a. Zaalverhuur voor MICE (meetings, events, congresses & exhibitions) 
 • MARKT 9, 9500 Geraardsbergen
 • MARKT 1, 9620 Zottegem
 • Meer info
  DE BIESESTRAAT 2, 9600 Ronse

  Het centrum wil bezoekers laten kennismaken met de troeven van Ronse en de Vlaamse Ardennen. De perfecte start voor een stadswandeling of regioverkenning.
  Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over de ontwikkeling van Vlaanderens mooiste landschap, de Sint-Hermescultus en de vakmanschap in textiel.
  De informatie is beschikbaar in vier talen en wordt regelmatig vernieuwd. Met een vierde toren, de panoramatoren, is het uitzicht nu  helemaal compleet.
  Het centrum legt de focus op beleving, het kreeg trouwens ook het A-label van Toerisme Vlaanderen.Ook in de toekomst zal het belevingscentrum blijven verrassen met tijdelijke tentoonstellingen en events.

  De Romaanse Sint-Hermes crypte is uniek in België en mag je in geen geval missen. Zij is zowel uit esthetisch als uit archeologisch standpunt zeer merkwaardig. In 1089 werd de crypte ingewijd als bewaarplaats voor de relikwieën van Sint-Hermes. Er zijn audiogidsen beschikbaar in vier talen  (NL, FR, ENG en D).

  Hét paradepaardje van het Must, het Museum voor textiel is ongetwijfeld de weverij, waar je een overzicht krijgt van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000 en wel aan de hand van een 40-tal werkende weefgetouwen. Van een levend museum gesproken!

   

 • POLETSESTRAAT 69, 9690 Kluisbergen
 • MOLENSTRAAT 26, 9550 Herzele
 • HOOGSTRAAT 171, 9550 Herzele
 • Meer info
  Markt 1, 9700 Oudenaarde

  Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels.

  Het MOU - brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag. Je komt keizer Karel tegen, met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha, en Adriaan Brouwer, met zijn beroemde biertaferelen, en Lodewijk XIV, die rond de stad in het zand bijt. Bekende inwoners als Frank De Bleeckere leggen uit wat hen fascineert in Oudenaarde. Topmodel Cesar Casier en vier andere karakterkoppen poseren voor de lens van Stephan Vanfleteren.

  Het MOU bevindt zich bovendien in een van de mooiste stadhuizen van België, centraal gelegen op de markt van Oudenaarde. Het neemt er het oudste deel in, de veertiende-eeuwse Lakenhalle, symbool voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde. Wie na het meanderende parcours de smaak te pakken heeft, kan in de bovenlakenhalle 15 originele Oudenaardse wandtapijten bewonderen, en in drie andere stadhuiszalen de collectie De Boever-Alligoridès, een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.