Temporary Banner

 

 • Meer info
  De Pannelaan 68, 8660 De Panne

  Laat je betoveren door de wondere wereld van Plopsaqua De Panne, het nummer 1 waterpretpark van de Benelux dat zich vlak naast Plopsaland De Panne bevindt! Droom weg bij de feeërieke landschappen met speciale licht– en geluidseffecten en sensationele attracties zoals de wonderlijke Wild River, het overdonderende Stormbad en zes indrukwekkende glijbanen. En welke waterrat durft een ritje aan op de spectaculaire Sky Drop, met zijn 19 meter de hoogste glijbaan van België?

 • Meer info
  Kustweg 2, 8620 Nieuwpoort

  1914. De wereld is in oorlog. De vlakte rond de IJzer staat onder water. Een zinloze loopgravenoorlog is begonnen.

  ‘Westfront Nieuwpoort’ toont u het volledige verhaal van de onderwaterzetting van de poldervlakte: de inundatie waardoor de Duitse invasie voor Nieuwpoort tot staan werd gebracht en de stellingenoorlog begon. Vanaf oktober 1914 werd Nieuwpoort daarmee de eerste stad op de grillige frontlijn tussen de Noordzee en Zwitserland. 

  Dit is een verhaal over de kracht van het zeewater en het slim dirigeren van de sluizen en sassen.

  De uitgelezen plaats om het verhaal van de onderwaterzetting te vertellen is het Koning Albert I-monument aan de rand van het Sluizencomplex ‘De Ganzepoot’. Onder het monument heeft Nieuwpoort een eigentijds en interactief bezoekerscentrum gebouwd. Een hoogtepunt bij het bezoek is de projectie op een scherm van 32 bij 4 meter, van het tot leven gewekte IJzerpanorama, een schilderij van 115 meter lang en 14 meter hoog, geschilderd door Alfred Bastien. Boven op het Koning Albert I-monument krijgt u een uitzicht over de toen onder water gezette polders, en een fantastisch panorama over de kust en het hinterland.

 • Meer info
  Platanendreef 1, 8400 Oostende

  Recreatie voor het ganse gezin in een unieke rustige en groene omgeving. Dagschotels aan democratische prijzen. Super locatie voor uw groepslunch in Oostende.

 • Meer info
  Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke (Koksijde)

  Het NAVIGO-museum nodigt jong en oud uit op een historische wandeling door de Vlaamse zee- en kustvisserij. Maak kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche Ijslandvaarders en de garnaalvissers te paard., een unieke levende traditie in Oostduinkerke. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je in het museum zelf een Morse-bericht kunt verzenden of een (bijna) echte storm beleven? Het kustvissersvaartuig OD.1 Martha pronkt fier boven de sfeervolle aquaria, garant voor een fascinerende ontmoeting met verrassende Noordzeebewoners. Het museumbezoek kan besloten worden in het museumcafé "Estaminet in de Peerdevisscher".

 • Meer info
  Zeedijk 147, 8370 Blankenberge
  Op de dijk van Blankenberge vind je het Serpentarium. Weer of geen weer, deze all-weather reptielenzoo bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Sta oog in oog met een gevaarlijke gifslang en ontmoet er de meest interessante en zeldzame bewoners in een exotische omgeving. Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op een prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun nopjes zijn. Van oerwoud naar woestijn, hier is het een kleine stap. Ga mee!www.serpentarium.be
 • Meer info
  De Pannelaan 68, 8660 De Panne

  Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België!

  Kabouter Plop, Samson & Gert, Bumba en Maya de Bij ontvangen je met open armen in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van de geliefde Studio 100-figuren met het plezier van meer dan 50 betoverende outdoor- en indoorattracties en een unieke combinatie van shows, Meet & Greets en liveoptredens. De allerkleinsten leven zich uit op hun favoriete outdoorattracties waaronder de gloednieuwe K3 Roller Skater of in het volledig overdekte Mayaland.

  Voor wie geen uitdaging uit de weg gaat, raast tegen een snelheid van meer dan 70 km/u over de rails van de houten achtbaan Heidi The Ride. Nood aan nog meer thrills? Test de spectaculaire Anubis The Ride met zijn topsnelheid van 90 km/u, maak een val van 30 meter in het water op de SuperSplash of trotseer de rotsen van de Grote Golf.

 • Meer info
  Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist

  Het museum van de Zwinstreek, Sincfala, is ondergebracht in een gerestaureerd neogotisch schoolgebouw. Het is een geschiedkundig museum dat het geologische, economische, politieke en culturele verleden van de Zwinregio in kaart brengt. Thema’s als vissersleven, de inpoldering, de havenstad Sluis rond 1400, oorlogen in de streek en de opkomst van toerisme worden toegelicht.

  Een museum saai? Niet voor kinderen die Sincfala bezoeken!
  Kinderen zijn gek op Fonske en zijn bijzondere verhalen. Fonske is de zoon van een visser en woont in het museum. Als geen ander weet hij te vertellen over het leven aan boord van een vissersschip of hoe je garnalen moet vangen. Een bezoek aan Fonskes zolder is een echte aanrader. Maak een fort met puzzelstukken. Of duik in zijn verkleedkoffer en stap er uit als stoere piraat.

  Voor scholen
  Lespakketten kleuter- en lager onderwijs. Voor het laatste jaar kleuteronderwijs tot en met het zesde leerjaar zijn er modulaire educatieve pakketten met denk- en doe-opdrachten. Ze slepen de kinderen mee in het leven van de Heistse visser en zijn familie. Gastheer is Fonske, een vissersjongen die opgroeide in Heist en vertelt over zijn leven.

  Dagelijks open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur. Enkel gesloten op 25 en 26 december en 1 en 2 januari.

 • Meer info
  Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende

  RAVERSYDE            

  Geschiedenis zit in onze natuur      

  Atlantikwall

  De Atlantikwall is één van de topattracties aan de kust en één van de twee musea op Raversyde. De meer dan 60 aanwezige bunkers, observatieposten en geschutstellingen en de 2 km open of onderaardse gangen, vormen samen één van de best bewaarde delen van de beruchte Duitse verdedigingslinie 'Atlantikwall'. Deze werd gebouwd door de Duitsers tijens de Tweede Wereldoorlog, van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen. Duizenden bunkers werden toen aangelegd om de havens te beschermen en een geallieerde aanval te verhinderen. Alle aanwezige constructies werden in hun oorspronkelijke staat hersteld en met authentieke voorwerpen en meubilair opnieuw ingericht. In het museum bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, de Batterij Aachen. In de eerste helft van 2017 is dit gedeelte niet toegankelijk omwille van verdere renovatie- en restauratiewerken.

  In de nieuwe opstelling van de Vlaamse Zaal is de beeldenreeks van Stefan Vanfleteren ‘Atlantic Wall’ opgenomen. Een tweede module illustreert de geschiedenis van de site zelf naast de toelichting over de Atlantikwall. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de Duitse kustbatterijen die er tijdens WO I en II werden uitgebouwd.

  Tijdens de wandeling kan je de woning van Prins Karel (1903-1983), Graaf van Vlaanderen, Regent van België (1944-1950) bezoeken. Aan  aan de hand van foto's, persoonlijke herinneringen en kunstvoowerpen, wordt het leven van de Prins-regent en zijn familie in beeld gebracht.

  (B: 120 min. / niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

  ANNO 1465 (Walraversijde)

  De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde is één van de belangrijkste archeologische sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa. Het dorp kende zijn hoogtepunt in 1465. In de vier gereconstrueerde vissershuisjes maak je kennis met de bewoners van het middeleeuwse dorp. De gebouwen werden met originele middeleeuwse bakstenen heropgebouwd, die ter plaatse opgegraven werden tijdens archeologisch onderzoek van de site. Via de archeologische site kom je in een boeiend interactief archeologisch museum waar je aan de hand van de talrijke, zeer diverse en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen meer te weten komt over het leven in het dorp én het archeologisch onderzoek.

  (B: 90 min. / toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

  In het heraangelegde Natuurpark, een grote, vrij toegankelijke groenzone van bijna 50 ha, kunnen groot en klein genieten van de rust.

  Immers naast het erfgoed gaat op Raversyde de aandacht ook uit naar de natuur. Er is een waardevol Natuurpark. Het ligt in de bedoeling de huidige natuur te beschermen en te versterken. Meer groen, meer bebossing, meer waterpartijen, herstel  van de waterkwaliteit, zorg voor een landschappelijke buffering voor de campings, de luchthaven … een aangepast beheer. Het Natuurpark heeft  een non-infrastructurele speelzone waarbij wordt ingespeeld op natuurwaarden. Het wandelen, joggen, fietsen wordt geoptimaliseerd. Er zijn rustpunten voorzien voor de fietsers, fietsenstallingen, kijkhutten                                                                                                   

   
  In de museumshops kan je terecht voor tal van publicaties, leuke kaarten en souvenirs. T 059 70 22 85

  De taverne-restaurant Walrave serveert dranken, kleine gerechten en streekgerechten, voor elk wat wils. T 059 30 62 44

   

 • Meer info
  Robert Orlentpromenade 2, 8620 Nieuwpoort

  Rederij Seastar verzorgt havenrondvaarten in Nieuwpoort en IJzertochten in 'Vlaamse Velden' in de Westhoek

  Een havenrondvaart in Nieuwpoort past perfect in jouw daguitstap naar zee.  Met de Seastar ontdek je de enorme diversiteit van deze mooiste havenstad van onze kust.  Je vaart langs het natuurreservaat ‘De IJzermonding’, dwars door de prachtige  Euro-jachthaven, je passeert helemaal langs de traditionele vismijn, en kruist de typische vissers- en vrachtschepen in de handelshaven. Tijdens je boottocht krijg je bovendien een perfect en uniek uitzicht op het Bezoekerscentrum Westfront (Koning Albert I Monument) en het sluizencomplex, de Ganzenpoot.  Ondertussen geniet je met volle teugen van een verfrissend biertje of ander verkwikkend drankje.  Heerlijk…  Deze rondvaart kan trouwens ook met begeleiding van een ervaren havengids.

  In de zomermaanden organiseert Rederij Seastar boottochten in de Westhoek, tussen Nieuwpoort en Diksmuide en tussen Nieuwpoort en Veurne. Maak kennis met de IJzer en schilderachtige IJzervlakte, ooit decor van een van ’s werelds bloedigste oorlogen, tijdens een unieke riviercruise. Belangrijkste blikvangers tijdens deze anderhalf uur durende boottocht zijn niet alleen de voorbijvarende plezierboten en de prachtige fauna en flora aan beide oevers, maar ook het Museum aan de IJzer, de IJzertoren en de Dodengang, stille getuigen van WO I.  Beide sites kun je ook met een gids bezoeken. Een must voor wie WO I waardig willen herdenken.

  Speciaal voor vriendengroepen, verenigingen of bedrijfsactiviteiten biedt de Rederij Seastar verschillende pakketten op maat aan.  Je kan die vlot aanvragen via de website of bel gerust eens naar Sabine op 058-23 24 25.  Ze helpt je graag verder.

  Welkom aan boord van de Seastar!

 • Meer info
  Koning Albert I-laan 116, 8370 Blankenberge

  In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s tot het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes. Je staat oog in oog met de grootste spinkrabben ter wereld. Met meer dan 2500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.

  Het SEA LIFE Centre geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden deze dieren al 15 jaar opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. In de zeehondenacademie kan je leren hoe deze dieren worden opgevangen en geholpen. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen.