• KONINKLIJKE BAAN 237, 8670 Koksijde
 • Meer info
  KONINKLIJKE PRINSLAAN 2, 8670 Koksijde

  In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

 • WENDUINESTEENWEG 150, 8421 Vlissegem
 • POLDERSTRAAT 158, 8670 Oostduinkerke
 • Meer info
  ZEEDIJK 261, 8370 Blankenberge

  Voor de kust van Blankenberge tref je de enige Pier in België aan. 
  Belgium Pier, met zijn kenmerkende architectuur, ligt in volle zee en is via een 350 m lange promenade verbonden met het vasteland. Een bijzondere locatie waar genieten, zowel voor jong als oud, een nieuwe dimensie krijgt.

 • Meer info
  Elisabethstraat 24, 8370 Blankenberge

  In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de glorie van de belle époque, een periode van ongeveer 1870 tot 1914 waarin de Europese burgerij een redelijke welvaart kende.
  Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het casino, de Pier, kustvilla’s en grote hotels voor het opkomende toerisme.

  Drie belle-époquevilla’s, daterend van 1894, werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt er ondergedompeld in de zorgeloze, feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, kledingstukken, tal van foto’s en filmmateriaal vertelt een nostalgisch verhaal. Bewonder ook enkele prachtige exemplaren van wandtegeldecoratie en ontdek wat de invloed van art nouveau betekende in Blankenberge. Er is een fantastisch dakterras met een zitbank in "Gaudi stijl".

 • Meer info
  Olmendreef 2, 8660 De Panne

  Bezoekerscentrum Duinpanne

  Ontdek het vernieuwde bezoekerscentrum met zijn unieke ligging tussen bos en duin.
  Bezoekerscentrum Duinpanne ligt midden in een gevarieerd wandelparadijs: in de Oosthoekduinen, vlakbij het Calmeynbos en het Westhoekreservaat. Probeer één van de verschillende wandelroutes of ga met de kids speuren in de duintuin.

  Ga zelf aan de slag met de interactieve kaart en ontdek of plan je volgende uitstap in de regio. Uiteraard heeft Duinpanne redenen genoeg om toch nog wat te blijven.

  Maak kennis met de mysterieuze inwoners van het Noordzeeaquarium en voor de kleinsten zijn er aquariumraadseltjes en -zoekkaarten. Wie graag meer uitleg krijgt kan tijdens de vakantieperiodes gratis “aquariumsnuisteren”.

  Naast het interieur staat ook de nieuwe expo “Sea Change” volledig in het teken van de zee. De duikboot en duikershelm voeren je mee naar de unieke diversiteit van de zeebodem. Via de mammoet herbeleef je het leven tijdens de ijstijden. Een andere blikvanger is het skelet van een dwergvinvis. Zijn doodsoorzaak onderzoek je in het labo. Het uitzicht vanuit de panoramatoren zorgt letterlijk voor een hoogtepunt van de dag.

  Bekijk zeker onze website: www.duinpanne.be voor de openingsuren, tarieven en (gratis) activiteiten of workshops. Het unieke en schitterende terras is de place to-be om na te praten bij een (h)eerlijk drankje of streekbiertje. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de aansluitende zandvlakte met speelplein.

 • KUIPERSCHEEWEG 20, 8370 Blankenberge
 • Visserskaai 11, 8400 Oostende
 • Moeresteenweg 141, 8660 De Panne