Gene

Echtgenoot, papa van twee actieve en nieuwsgierige jongens (2010, 2012). Woont in Roeselare en maakt graag uitstapjes met het gezin. Lange verslagen schrijven is niet mijn ding dus maken we leuke filmpjes van elke uitstap.

Artikelen van Gene

Laat je verbazen door het bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo

Op naar het Tabloo in Dessel! Binnenkort komt er bij Tabloo een installatie voor de opslag van radioactief afval. De manieren waarop ze dit vandaag realiseren, nodigen je uit om het met eigen ogen te ontdekken.

De tank bij de ingang van het fort

Verover het Fort van Eben-Emael!

Onlangs bezochten we een opmerkelijke historische locatie: het Fort van Eben-Emael. Gelegen in de regio van Visé, Maastricht en Lanaken, wordt dit fort beschouwd als een waardevol stukje Europees erfgoed met een fascinerende geschiedenis.

Gallo-Romeins museum

Ontdekkingstocht in het Gallo-Romeins Museum, Tongeren

We maakten een fascinerende reis terug in de tijd toen we het Gallo-Romeins Museum in Tongeren bezochten. Gelegen in het pittoreske stadje Tongeren, bood dit museum ons een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de oude beschavingen die ooit deze regio bewoonden.

Diksmuide: Een mix van geschiedenis en natuur

Diksmuide: Een mix van geschiedenis en natuur

We brachten en bezoek aan de stad Diksmuide, een plek doordrenkt van geschiedenis en omgeven door prachtige natuur. Onze avonturen begonnen met een bezoek aan de boeiende expo "Liksems" in de Verhalenschat bij Toerisme Diksmuide, waar we ondergedompeld werden in het veranderende landschap van het front naar een vreedzaam herdenkingsgebied.

Chocolademuseum Choco Story

Een zoete verkenning in het Chocolademuseum Choco Story, Brugge

Op een stralende dag aan het einde van mei bezochten we vol verwachting Choco Story in het betoverende Brugge. Gewapend met nieuwsgierigheid en een verlangen naar zoete lekkernijen, werden we ondergedompeld in een reis door de rijke geschiedenis en de verleidelijke aroma's van chocolade.

De stoomtrein in Maldegem

Plezier met authentieke stoomtreinen in Maldegem

Op een zonnige 1 mei besloten we om een uitstapje te maken naar het stoomtreinmuseum in Maldegem. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n grote liefhebber ben van treinen, maar na afloop bleek iedereen er gek op te zijn.

Bij aankomst werden we begroet door de indrukwekkende stoomtrein die op het spoor stond te dampen. Het was een authentieke trein die in vroegere tijden tussen Maldegem en Eeklo reed. En dat was precies wat we gingen doen: een treinrit maken met deze stoomtrein!

de panne

Ontdek 3 spannende musea in De Panne: Een dag vol cultuur, oorlog en waterwinning

Als je op zoek bent naar een leuke daguitstap met de kinderen, dan is De Panne zeker een aanrader! Wij bezochten drie musea en maakten een wandeling in de duinen. Lees hier ons verslag van een dag vol cultuur, geschiedenis en avontuur.

sahara Lommel

Op reis naar Bosland

We wilden met het gezin nog eens op reis naar een ander land. Onze keuze viel op Bosland! Een groene, bosrijke omgeving in het noorden van Limburg.

Zomeren in het MOT

Ga jij mee zomeren in het MOT Grimbergen?

Het MOT: Het Museum voor Oudere Technieken… “Dat is iets voor jullie”, gniffelt onze jongste zoon. Via de site lezen we dat het een ‘actief museum’ is voor jong en oud. Dat klinkt al goed. We zijn benieuwd...

hidrodoe

Experimenteren met water in Hidrodoe

Hidrodoe in Herentals is een doe-centrum voor jong en oud met als thema: Water. We gingen met het gezin op bezoek en kwamen terug met heel wat weetjes over water.

met een gids naar het zwin

Op wandel met een gids door Het Zwin

Het Zwin is een indrukwekkend natuurdomein aan de Belgische kust. Ga je er voor het eerst? Boek dan zeker een gidsbeurt!

Natuurhistorischmuseum Brussel

Op zoek naar dino's in Brussel

Kinderen en dino's zijn altijd een goede combinatie. Het Natuurhistorisch museum in Brussel heeft de grootste dinosauruscollectie van Europa. We trokken erop uit en gingen dit even controleren...