Het stadspaleis van de heren van Gruuthuse is na een grondige restauratie een absolute blikvanger. De gevels zien er stralend uit. Vernieuwde zalen, een nieuw museumconcept en bijzondere collectiestukken wachten om herontdekt te worden.

In de eerste zaal hangt het portret van Lodewijk van Gruuthuse, de man die dit stadspaleis zijn grandeur gaf in de 15e eeuw. Hij was een gewiekst zakenman, een getalenteerd diplomaat, een mecenas en cultuurliefhebber.

Het Gruuthusemuseum neemt je mee naar drie cruciale periodes in de rijke Brugse geschiedenis. De Bourgondische bloeiperiode van de stad, de iets minder bekende 17e en 18e eeuw en de historistische ‘heruitvinding’ van Brugge in de 19e eeuw.

Deze drie periodes komen tot leven in meer dan 600 collectiestukken die elk een eigen verhaal vertellen. Van majestueuze wandtapijten tot unieke gotische glasramen, van elegante houtsculpturen tot historisch kant, schilderijen, porselein en zilver. 

Het nieuwe museumpaviljoen op het binnenplein is gebouwd tijdens de meest recente werken aan het Gruuthusepaleis in 2019. Je vindt er de ticketbalies en informatie over Musea Brugge.

Gidsen kunnen online geboekt worden via: www.visitbruges.be/ticketshop.

Straat
Dijver
Nummer
17
Stad
Brugge
Postcode
8000
Telefoon
+32(0)50 44 87 43
Email 1
musea.reservatie@brugge.be
Flickr
https://www.flickr.com/photos/museabrugge/
Youtube
https://www.youtube.com/user/MuseaBrugge
Video
Adres

Dijver 17
8000 Brugge
België

Image
Gruuthusemuseum
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.2055, 3.22488
Intro

Het stadspaleis van de heren van Gruuthuse is na een grondige restauratie een absolute blikvanger. De rijke Brugse geschiedenis komt tot leven in meer dan 600 objecten.