Handen uit de mouwen! Het MOT is een actief museum over alles wat aangedreven wordt door water, wind en spieren.

Drie historische gebouwen in Grimbergen, Guldendal, Liermolen en Tommenmolen, omgeven door een prachtig natuurdomein, nodigen je uit voor een dagje leerrijke ontspanning. Er valt heel wat te beleven in het MOT, zowel binnen als buiten. Je ontdekt er een unieke verzameling handwerktuigen, twee authentieke watermolens en beleeft er demonstraties smeden en graan malen.

De kinderen kruipen in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord. Kom zelf kennis maken met dit levendig doe-museum in het groen.

Straat
Guldendal
Nummer
20
Stad
Grimbergen
Postcode
1850
Telefoon
02/270.81.11
Email 1
info@mot.be
Video
Adres

Guldendal 20
1850 Grimbergen
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
50.9274, 4.37153
Intro

Het MOT is een museum dat jong en ouder al doende laat kennismaken met technieken. Het is verspreid over drie erfgoedsites in Grimbergen, in de groene rand bij Brussel.

Zoekmachine verbeteringen
erfgoed techniek museum was smid houtbewerking steenhouwer steen houwen karren wagens tablet demonstraties demo's demonstratie smeden smid malen molenaar molen imkeren imker bijen vakman vakmanschap ambacht kasteel kasteelruïne Prinsenkasteel wandelen groene rand rond Brussel geocache