Het centrum wil bezoekers laten kennismaken met de troeven van Ronse en de Vlaamse Ardennen. De perfecte start voor een stadswandeling of regioverkenning.
Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over de ontwikkeling van Vlaanderens mooiste landschap, de Sint-Hermescultus en de vakmanschap in textiel.
De informatie is beschikbaar in vier talen en wordt regelmatig vernieuwd. Met een vierde toren, de panoramatoren, is het uitzicht nu  helemaal compleet.
Het centrum legt de focus op beleving, het kreeg trouwens ook het A-label van Toerisme Vlaanderen.Ook in de toekomst zal het belevingscentrum blijven verrassen met tijdelijke tentoonstellingen en events.

De Romaanse Sint-Hermes crypte is uniek in België en mag je in geen geval missen. Zij is zowel uit esthetisch als uit archeologisch standpunt zeer merkwaardig. In 1089 werd de crypte ingewijd als bewaarplaats voor de relikwieën van Sint-Hermes. Er zijn audiogidsen beschikbaar in vier talen  (NL, FR, ENG en D).

Hét paradepaardje van het Must, het Museum voor textiel is ongetwijfeld de weverij, waar je een overzicht krijgt van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000 en wel aan de hand van een 40-tal werkende weefgetouwen. Van een levend museum gesproken!

 

Straat
DE BIESESTRAAT
Nummer
2
Stad
Ronse
Postcode
9600
Telefoon
055/23.28.16
Email 1
toerisme@ronse.be
Video
Adres

De Biesestraat 2
9600 Ronse
België

Image
Hoge Mote - Belevingscentrum (toerisme Ronse)
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
50.749, 3.6024
Intro

Centraal gelegen in het historisch centrum, zonder twijfel een grensverleggend onthaal- en belevingscentrum. Ideale start voor een museumbezoek of stadswandeling!

Zoekmachine verbeteringen
Crypt museum of textiles secrets Muziekbos gastronomic map virtuale ronse Crypte Saint-Hermès Musée du texitle mystères du Muziekbos carte gourmande art deco Renaix virtuel Krypta Museum für Textil Tourismus Ronse Geheimnisse des Musikwaldes Degustierkarte Ronse virtuel