Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.

Artikelen van Katrien

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark - wintereditie: dé match tussen schaatsen en dolfijnen!

Boudewijn Seapark en tieners: misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt. Toch blijkt het Boudewijn Seapark in Brugge een geslaagde match te zijn, vooral in het winterseizoen! Ben je benieuwd waarom we dit beweren? Blijf dan zeker lezen.

Door Katrien
06 feb 2024
Felix Art en Eco museum

De betoverende wereld van Felix De Boeck: kunst, natuur en avant-garde in Drogenbos

Doet de naam Felix De Boeck geen belletje rinkelen? Dan wordt het hoog tijd om een uitstap te maken naar het FeliX Art & Eco Museum in het schilderachtige Drogenbos. Laat je leiden door het enthousiasme van de gids en laat je betoveren door het intrigerende leven en de kunst van deze boerenzoon, een ware pionier van de Belgische avant-garde: experimenteren met nieuwe vormen in de schilderkunst.

Door Katrien
07 jan 2024
Winterfloridylle

Winterfloridylle: magische winteravond in de Plantentuin Meise

Waarom niet eens de Plantentuin van Meise bezoeken midden in de winter? Het klinkt misschien gek, maar geloof ons, het is een fantastische ervaring. Tot 7 januari 2024 wordt de plantentuin getransformeerd tot een knus en betoverend lichtspektakel tijdens de Winterfloridylle, een absolute must-see.

Door Katrien
25 dec 2023
Liberation Garden

Met tieners naar het nieuwe museum Liberation Garden

In het pittoreske Leopoldsburg staat een nieuw museum dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Europa viert: Liberation Garden. Liberation Garden is een ontroerende herinnering aan de heldendaden van degenen die hebben gestreden voor vrijheid. We trokken er naartoe met onze tieners. Benieuwd wat wij er van vonden?

Door Katrien
19 nov 2023
Liberation garden Leopoldsburg

Met tieners op trot in Noord-Limburg – gegarandeerd een dagje vol geschiedenis, kunst en avontuur

Onthaasten in Limburg… als dat niet als muziek in de oren klinkt, weten we het niet meer. Dit keer pikten we er het uiterste noorden van Limburg uit en maakten er ineens een paar dagen van.
We bladerden door de Riebedebie-pocket (als je deze bron van uitstap-inspiratie nog niet hebt liggen, wordt het hoog tijd om die in huis te halen 😉 ) en stelden een dagje vol geschiedenis, cultuur en ontspanning samen. Deze combo werd een voltreffer worden bij onze tieners. Dus, zet je schrap voor een drukke dag!

Door Katrien
05 nov 2023
Abby Open Monumentendag

Op bezoek bij 3 Open Monumenten

De tweede zondag van september is met Open Monumentendag een hoogdag voor liefhebbers van erfgoed; voor ons dus ook 😉. Open Monumentendag is dé dag waarop historische gebouwen en sites hun deuren uitzonderlijk of op een bijzondere manier wagenwijd openzwaaien. Logisch toch dat wij ook op pad trokken.

Door Katrien
17 sep 2023
Brouwerij Rodenbach Roeselare

Brouwerij Rodenbach in Roeselare – leuk idee voor een heuse familie-uitstap!

Wie Roeselare zegt, zegt Rodenbach. En wie Rodenbach zegt, denkt er uiteraard onmiddellijk het dieprode gelijknamige bier bij. Nu de tieners stilaan de leeftijd bereiken waarbij ze wel al eens mogen sippen aan een biertje, leek het ons een leuk idee om een brouwerij te bezoeken.

Door Katrien
05 sep 2023
Damiaanmuseum

Wat een avontuur! Tremelo per E-bike verkennen

Tremelo, een schilderachtig dorpje gelegen in de prachtige regio van Vlaams-Brabant, linken we onmiddellijk aan Pater Damiaan! Nu je via de toeristische dienst van Tremelo e-bikes kan huren, leek dit ons het uitgelezen moment om de streek eens per fiets te verkennen.

Door Katrien
23 jul 2023
Baarle-Hertog

Heb jij al gehoord van Baarle-Hertog?

Jawel, Baarle-Hertog klinkt dan misschien Nederlands, maar het is op en top België. Correctie: het is misschien wel een stukje België in Nederland of een stukje Nederland in België of Nederland in België in Nederland. Geen wonder dat toeristen van over letterlijk gans de wereld naar Baarle afzakken om het met eigen ogen het lappendeken wel eens willen zien.

Door Katrien
16 jul 2023
Groeningemuseum Brugge

Kunst kijken in Brugge

Wist je dat het Groeningemuseum in Brugge eigenlijk het Stedelijk museum voor Schone Kunsten is? Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit museum een indrukwekkende collectie kunst aan de muren hangen heeft.

Door Katrien
11 apr 2023
Expeditie Egypte

Expedition Egypt in het KMKG – aka hoe het oude Egypte naar Brussel kwam

De Expo Expedition Egypt in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) in Brussel geeft een uniek beeld over het ontstaan van de gigantische Egypte-collectie die het museum bezit.

En gigantisch is deze collectie wel degelijk. Want, wat je misschien niet weet, is dat ons land in de jaren ‘30-‘40 van vorige eeuw ook wel het centrum van Egyptologie genoemd werd.

Door Katrien
04 apr 2023
C-Mine Genk

C-mine Genk met tieners: een verrassende blast from the past

Vakantie in eigen land is de ideale manier om snel een portie instant vakantiegevoel bij te tanken.
Dit keer pikten we er opnieuw Genk uit. Genk heeft veel mooie plekjes om met tieners te bezoeken (zie maar wat we allemaal al in Genk deden) en nu stond C-Mine op de agenda.

Door Katrien
07 mrt 2023