Van het middeleeuwse harnas tot het F-16 jachtvliegtuig: het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis toont 12 eeuwen militaire geschiedenis via een groot aantal uniformen, wapens en zware gevechtsuitrustingen en bovendien meer dan 130 vliegtuigen in de Luchtvaarthal. De terrassen op het hoogste punt van het Jubelpark bieden een prachtig panoramisch uitzicht over Brussel. Tijdelijke tentoonstellingen over verschillende thema's.

 

Geen helden zonder maskers !

Profiteer van de zomer om onze collecties te ontdekken in het teken van het "masker". 

Maskers om zichzelf te beschermen tegen gas, slagen van een wapen, de zon of de brandende woestijnwind ... Maskers die piloten van zuurstof voorzien, de ogen van de tankbestuurder beschermen of de parachutist toestaan zichzelf te camoufleren ... 

 

Volg onze verschillende routes: 

  • Parcours QR-Codes: ontdek de geschiedenis en het nut van een dertigtal maskers door de QRCode op de vitrine te scannen (beschikbaar in NL, FR en ENG). 
  • Geocaching-route “Masks”: volg het spoor van de maskers door vragen te beantwoorden. Let goed op en je vindt de coördinaten die je naar de schat leiden (beschikbaar in NL, FR en ENG). Folders verkrijgbaar bij de receptie of te downloaden hieronder. 
  • Hulpblad voor bezoekers "Geen helden zonder maskers": voor degenen die nog meer willen, zal dit hulpblad je extra informatie geven over het QRCodes-parcours. Download het om uw bezoek aan het museum te verlengen! 

http://bezoeken.klm@warheritage.be

Straat
JUBELPARK
Nummer
3
Stad
Brussel
Postcode
1000
Telefoon
02/737.78.33
Email 1
info@warheritage.be
Video
Adres

Parc du Cinquantenaire 3
1000 Brussel
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
50.8406, 4.39289
Intro

Onze rijke collecties opgesteld in het hart van de hoofdstad vertellen de militaire geschiedenis van de middeleeuwen tot nu met als kers op de taart het uitzicht vanop de arcades.

Zoekmachine verbeteringen
KLM Luchtvaart Tank Cultuur Luchtvaarthal Jubelpark Collecties Leger Oorlog Museum Legermuseum