Alden Biesen, het grootste kasteeldomein van de Euregio, laat niemand onberoerd. De Landcommanderij, vroeger de zomerresidentie van de landcommandeurs, nu een indrukwekkende erfgoedsite met een internationale uitstraling en gastvrouw voor tal van evenementen.

Alden Biesen is gebouwd door de Duitse Ridderorde in de dertiende eeuw. De Orde was erg succesvol en verwierf tal van bezittingen over heel Europa. Alden Biesen werd de hoofdzetel van de balije of provincie Biesen. Hoog adellijke landcommandeurs bouwden Alden Biesen uit tot een luxeresidentie die haar hoogtepunt kende tussen de 16de en de 18de eeuw.

De Franse Revolutie maakte hier een einde aan: de bezittingen van de Duitse Orde werden openbaar verkocht. Zo kwam Alden Biesen in privébezit en takelde af. Tot overmaat van ramp legde een brand in 1971 grote delen van het kasteel in de as. De Belgische staat kocht en restaureerde het domein van ca. 54 ha. Vandaag is het in handen van de Vlaamse overheid.

Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum …. Alden Biesen is het allemaal. Ontdek de historische gebouwen of kuier door de Engelse en Franse tuinen. Bezoek de historische vertrekken in de waterburcht met een gids of tijdens tentoonstellingen.

Straat
Kasteelstraat
Nummer
6
Stad
Bilzen
Postcode
3740
Telefoon
+32 (0)89/51.93.93
Email 1
aldenbiesen@vlaanderen.be
Video
Adres

Kasteelstraat 6
3740 Bilzen
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
50.8419, 5.52167
Intro

De Landcommanderij Alden Biesen is het grootste kasteeldomein in de Euregio en combineert dit met de indrukwekkende hoogstamboomgaard. Een unieke locatie om te genieten.