Maaike

Mama van Nynke en Andert, en wandelqueen van Vlaanderen. Op haar wandelblog kom je haar bijna altijd tegen met haar wandelschoenen aan, maar ook met Riebedebie deelt ze graag de mooiste wandeltips-en routes. Hiking is the answer! Who cares what the question is!

Artikelen van Maaike

escape room alden biesen

Getest en goedgekeurd: de Escape Room in Alden Biesen in Bilzen

Al krijg ik mijn tieners niet altijd meer gemotiveerd om op uitstap te gaan met de ouders, toch, als ik hen vertel dat ik een escape room heb geboekt, dan ruilen ze hun zetel en game-stoel maar al te graag in voor een plaatsje in de auto. En weg zijn we!

Door Maaike
13 jul 2022
Paarse heide spotten in Limburg

Paarse heide spotten in Limburg; tip and tricks

De paarse heide spotten, van eind augustus tot midden september is het er het ideale moment voor.
Graag zet ik even op een rijtje waar in Limburg je deze paarse gloed kan tegenkomen En daarnaast geef ik je nog enkele tricks hoe je nog intenser kan genieten van de paarse heide.

Door Maaike
29 aug 2021
De Limburgse terrils, dat is wandelen in de Highlands

De Limburgse terrils, dat is wandelen in de Highlands

Ga jij wandelen in Limburg? Dan kan je eigenlijk niet om de terrils heen. Deze steenbergen ontstonden jaren geleden door de mijnbouw, maar zijn inmiddels alweer begroeid. Daarom geef ik je graag mijn 3 favoriete Limburgse terrils.

Door Maaike
16 jun 2021
Modemuseum Hasselt

Kledingstukken onthullen persoonlijke verhalen in het Modemuseum van Hasselt

Heb jij ook dat ene jurkje in je kast hangen waar je een emotionele waarde aan hecht? Dat je koestert met herinneringen?
Voor de expo 'DRESS.CODE.' werden unieke kledingstukken verzameld, die getuigden van een boeiend en rijk verleden.

Door Maaike
04 apr 2021
Klimmen, sluipen en klauteren in het Beestige Boelbos

Sluipen als een vos in het Beestige Boelbos

Zelf vind ik wandelen superleuk. Het is ontspannend en goed voor lichaam en geest. Maar als ik met de kinderen ga wandelen, wil ik het ook voor hen zo aangenaam mogelijk maken en zoek ik toch wat extra beleving onderweg. Zo kwam ik uit op het Beestige Boelbos, een leuk speelbos op de Mechelse Heide in Maasmechelen, het wandelvalhalla van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Door Maaike
06 mrt 2021
Bezoek expo 'De Oerknal' in Kattevennen met je bubbel

Bezoek expo 'De Oerknal' in Kattevennen met je bubbel

Tijdreizen, wie heeft er nog niet van gedroomd?
Wel geloof het of niet maar het kan nu, in Kattevennen-Cosmodrome. Daar reis je zelfs 13,8 miljard jaar terug in de tijd… naar het prille begin van ons heelal, de oerknal.

Door Maaike
06 mrt 2021