3 x topideeën om je binnen te amuseren

Heb je zo'n mottige dag van je weet niet meer hoe of waarnaartoe? Het regent dat het giet en al je inspiratie is meer dan op? Dan komen wij hier zomaar weer to the rescue. Leuke activiteiten waar jij zelf als ouder ook wat aan hebt. Gezellige plekjes waar zowel klein als groot graag vertoeft en dat allemaal binnen!  

LAGO zwembad

1. Zwemmen is altijd een leuk idee

En doe dat dan liefst in één van de LAGO-zwemparadijzen, want die liggen verspreid over heel België, waardoor er vast eentje in jouw buurt is! In een LAGO-zwemparadijs zijn warme kinderbaden met leuke speelelementen, waterglijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden. Maar ook sauna’s, stoombaden en sportbanen voor de echte diehards! Dit alles maakt van een zwempartij een echte gezinsuitstap.  
www.lago.be 

sterren kijken

2. Sterren kijken in één van onze sterrenwachten

Maak er een leerrijke uitstap van door een volkssterrenwacht te bezoeken. Bij MIRA in Grimbergen bijvoorbeeld kan je terecht voor tal van leuke activiteiten zoals de Nacht van de Duisternis, de Dag van de Wetenschap, Sterrenkijkdagen, enzovoort. Bij Cosmodrome in Genk is op de sterrenkijkavonden de sterrenwacht geopend voor het grote publiek. Bij Cozmix in Brugge is een bezoek steeds een totaalbelevenis. Je start er met een filmvoorstelling in het planetarium en een live voorstelling van de actuele sterrenhemel, gevolgd door een bezoek aan het observatorium, om dan te eindigen in de interactieve tentoonstellingsruimte. Ook bij Urania in Hove ontdek je de wondere wereld van de kosmos. Naast publieke voorstellingen zijn er voor de jongsten ook kinderplanetariumvoorstellingen. En bij het planetarium van Brussel kan je dankzij een unieke koepel, zittend in je leunstoel, genieten van een 360° weergave van de sterrenhemel. 

www.mira.be 
www.urania.be 
www.cosmodrome.be 
www.cozmix.be 
www.planetarium.be

plopsa indoor

3. Een bezoekje aan Plopsa Indoor Hasselt of Plopsa Station is altijd een leuk idee

Weer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de betoverende attracties van Plopsa Indoor Hasselt of Plopsa Station Antwerp! Laat je onderdompelen in de magische wereld van je favoriete Plopsa-helden. Trek op verkenning in Maya’s wereld, voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster of Wickies’s Valtoren en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat. 
www.plopsa.be