6 leuke binnenspeeltuinen om uit te testen tijdens een regenachtige dag

Leuke binnenspeeltuinen om je kinderen te entertainen tijdens de zomervakantie op een regenachtige dag? Met de 6 binnenspeeltuinen in dit artikel scoor je gegarandeerd!

Regent het nog altijd pijpenstelen & wil je je kinderen toch graag even uitlaten? Dan is een uitstap naar een binnenspeeltuin altijd een goed idee. 

1. De Wonderlamp - Aartrijke

Beleef samen met Osman en Izmir een betoverend avontuur. Ontdek de magische wereld van Geobs en trotseer samen met Osman en Izmir de woeste zeeën op zoek naar De Wonderlamp.

Deze binnenspeeltuin in oosters thema is onderverdeeld in 9 eilanden én per leeftijdscategorie. In Minitopia kunnen kleintjes tot 5 jaar zich uitleven, kinderen vanaf 6 jaar hebben dan weer vrij spel op de andere eilanden. Daar kunnen ze hun energie kwijt op de trampolines, de rodelbaan of het springkasteel.

Leuk extraatje voor ouders: er is hier gratis wi-fi. 

Prijs: een standaardticket voor één dag kost 7 euro per kind

Website

2. Binnenspeeltuin Kinderplaneet - Huizingen

In de groene rand rond Brussel vind je deze planeet speciaal voor kinderen. Maar niet getreurd: ook mama's, papa's, oma's en opa's zijn hier van harte welkom om mee te spelen.

Hier vind je naast hoge klimtorens en een avonturenparcours ook een indoor karting zone. Niet zo'n snelheidsduivel? In de minizone voor peuters & kleuters gaat het er wat rustiger aan toe.

Tip: op zaterdag & zondag kan je hier ook ontbijten (wel enkel op reservatie).

Prijs: Kinderen vanaf 85 cm tot 12 jaar betalen 7 euro. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen spelen gratis mee.

  Website

  Tarzan & Jane binnenspeeltuin
  Tarzan & Jane

  3. Tarzan & Jane - Heusden-Zolder

  Wij zijn fan van de originele naam van deze Limburgse binnenspeeltuinen, die eigenlijk al veel verklapt. Bij Tarzan & Jane klim en klauter je je te pletter, want deze speeltuin is met z'n 4000 m2 en 4 verdiepingen gigantisch groot.

  Dé eye-catcher is hier ongetwijfeld de coole blacklight minigolf, waar je in het donker op dierenexpeditie gaat. En komt de zon onverwacht toch even piepen? Zet je dan gerust op het terras, want ook de buitenspeeltuin is de max!

  Prijs: Kinderen van 2-12 jaar betalen 12 euro. Kinderen jonger dan 2 jaar hoeven geen inkom te betalen.

   Website

   meisje binnenspeeltuin

   4. Raf en Otje - Turnhout

   "De avontuurlijkste binnenspeeltuin van de Kempen", zo omschrijft het team achter Raf en Otje hun concept op de website. In de speciale peuterspeeltuin kunnen kindjes tussen 0 en 4 jaar veilig spelen. Maar ook voor jongens en meisjes tot 12 jaar is er meer dan genoeg te doen: klauteren op de Regenboogvulkaan, het piratenschip van Jack veroveren of de sleutel van de schatkist zoeken... Aye aye, kapitein!

   Prijs: Kinderen van 85 - 155 cm betalen 11 euro. Kinderen die groter of kleiner zijn, spelen gratis.

   Tip: Raf en Otje is op sommige dagen extra lang open 's avonds. Op vrijdagavonden vanaf 17u geldt er een verminderd tarief.

    Website

    5. Speelmijntje - Beveren, Boechout, Genk, Diest & Lochristi

    Bij Speelmijntje vind je alles wat je nodig hebt voor een dag vol spanning en beleving. Kinderen mogen hier lekker de beest uithangen en onbezorgd spelen in de uitdagende en veilig overdekte binnenspeeltuinen. Dankzij het ruime aanbod aan attracties (denk aan glijbanen, ballenbakken, trampolines, voetbalkooien, rodelbanen, XXL Blokken, lasergames...) gaan je kinderen zich hier zeker niet vervelen.

    Prijs: verschilt per vestiging, check hiervoor de website. Kinderen tussen 1 - 12 jaar betalen inkom, volwassenen niet.

     Website

     De Galjaar Heldergem

     6. Galjaar - Heldergem

     Elk speeluitje is geslaagd met een bezoekje aan de Galjaar.
     Ze beschikken naast ruime speelgelegenheden ook over een brasserie met een uitgebreide menukaart. Dus niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders is het een plezier om te komen!

     Website