5 monumenten waar je kinderen de leukste verjaardag beleven

Is jouw kleine spruit binnenkort jarig? Wil je origineel uit de hoek komen en de vriendjes van je zoon of dochter verrassen? Wij presenteren je vijf unieke erfgoedlocaties waar je gegarandeerd een fijn kinderfeest organiseert! 

't GROM in Sint-Katelijne-Waver

Kook zelf je verjaardagshapje in 't Grom, het doemuseum rond groente en tuinbouw. Het museum bevindt zich in de historische Midzeelhoeves. Deze 18e eeuwse langgevelhoeves behoorden ooit toe aan de abdij Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Je kan er – ook op sluitingsdagen – je eigen verjaardagsfeestje bouwen. Bij mooi weer gaat het feest door in de prachtige museumtuin. Bij slecht weer gaat het hele gezelschap in het museum op ontdekking. Tijdens de namiddag speel je met de hele groep een leuk museumspel en volg je een kookatelier. Smakelijk!

Museum voor Oudere Technieken in Grimbergen

Het actieve doemuseum leent zich perfect voor een verjaardagsfeestje waarbij kinderen de handen uit de mouwen moeten steken. Het MOT, het Museum voor de Oudere Technieken, in Grimbergen werkte een aantal kant-en-klare pakketten uit, zoals ‘Wild van vilt’, ‘Zeil met stijl’ en de ‘Speelzolder’. In het Guldendal, de 17e -eeuwse paardenstal, koetshuis en dienstgebouw van het Prinsenkasteel, wordt er verzameld. In dit groene kader kunnen kinderen zich ook in het bos naar hartenlust uitleven.

De kinderbrouwerij in Reningelst

De voormalige dorpsbrouwerij – mouterij Sint-Joris - werd nieuw leven ingeblazen tot de Kinderbrouwerij , een gezellige familieplek. Zowel binnen in de bruine kroeg als buiten in de ruime tuin kan jong en oud zich uitleven met volks- en bordspelen. Met het Ladderspel zijn je kinderen en hun gevolg een uurtje zoet met maar liefst dertig opdrachten die tot een goed einde moeten worden gebracht. Ze kunnen van hieruit ook op speurtocht vertrekken in de stille Westhoek.

De Gallische Hoeve in Destelbergen

Wat dacht je van een verjaardagsfeest in de stijl van de Kelten?  De Gallische Hoeve in Destelbergen is een wetenschappelijk verantwoorde reconstructie van een nederzetting uit de Late IJzertijd/vroege Gallo-Romeinse periode. Je vindt er een hoeve, een graanschuur, een weefatelier, een pottenbakkers- en zoutoven en een Keltisch heiligdom.

Kinderen kunnen er deelnemen aan een groot aantal workshops die via experimentele archeologie het verleden bestuderen. Zo zijn er de ‘Historische Spelletjes’ waarbij je via een laddercompetitie kennismaakt met Antieke spelletjes of het ‘Wiel van Taranis’ waarbij je zelf een Keltisch spelletje ontwerpt. Je kan het terrein van de Gallische Hoeve ook afhuren voor je verjaardagsfeest.

Het Klankenbos in Neerpelt

De unieke klankinstallaties in het Provinciaal Dommelhof in Neerpelt zijn beslist de moeite om te ontdekken. Verschillende geluidskunstenaars pootten er ronduit schitterende installaties neer. Het Klankenbos is bij mooi weer de ideale plek voor een verjaardagsfeestje. Met de ‘muzikale schattentocht’ en ‘van takje tot bosconcert’ kan de namiddag voor jongere kinderen niet stuk!

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)