7 zotte indoor activiteiten om deze vakantie nog in te plannen

We hebben genoeg goed weer gehad deze zomer, niet? Is het weer wat minder en heb je zin om iets binnen te doen? Dan zijn deze 7 indoor activiteiten misschien wel een leuk ideetje:

1. Plan een uitstapje naar Brussel met als hoogtepunt een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel
Een aanradertje van jewelste blijft toch wel het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, dé thuisbasis voor de grootste collectie dinosauriërs in Europa. In de prachtige Galerij van de Dinosauriërs maak je kennis met de T.Rex, de Triceratops de Diplodocus, de Stegosaurus, de Maisasaur, de Cryolophosaurus en nog vele anderen maar vooral onze nationale trots, de originele fossielen van onze enorme Iguanodon-collectie. Bezoek zeker ook eens de Galerij van de Mens. Deze galerij vertelt het lange verhaal van de evolutie van de mens langsheen het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie en combineert dit met een originele en interactieve kijk op de werking van ons menselijk lichaam, wedden dat jullie hier niet meer weggeraken?
www.natuurwetenschappen.be
Meer info over het Museum voor Natuurwetenschappen vind je hier


2. Ga springen in de plassen in het Provinciaal Sport-en recreatiecentrum De Nekker in Mechelen of ga er lekker binnen spelen
Binnenspeeltuinen en zwembaden zijn altijd een goed idee bij regenweer, sportcentrum De Nekker heeft het allemaal. Zin in een frisse duik? Ga dan samen zwemmen in de Nekkerpool met 3 verschillende baden. Zowel baby’s, kinderen als volwassenen komen er ruimschoots aan hun trekken. Na je zwembeurt nog zin om te spelen? Dan kan je terecht in binnenspeeltuin De Nekki met grote ballenbaden, supersnelle glijbanen, enge kruiptunnels, twisters en nog zoveel meer. Afsluiten doe je met een lekker hapje en drankje in de cafetaria. Een namiddag vol speelplezier, geweldig toch?
www.denekker.be

3. Doe een dagje aan workshoppen in het Speelgoedmuseum
Elke dinsdagnamiddag kan je deelnemen aan LEGO BOUWWORKSHOPS: Elke dinsdagnamiddag in augustus tussen 14u en 16u. (7, 14, 21 en 28 augustus.) Bouw mee aan de grote LEGO tentoonstelling die vanaf oktober in het Speelgoedmuseum loopt. We voorzien enkele leuke sets van o.a. LEGO Technics! Na de workshop mag je als allereerste een blik werpen op de tentoonstelling in opbouw. Kinderen krijgen
na afloop een goodie bag met onder andere een gratis ticket voor de expo.
Schrijf je in om zeker te zijn van een plaatsje! Ingeschreven volwassenen krijgen die dag bovendien hun toegang voor het museum aan kindertarief.
Meer info over het Speelgoedmuseum vind je hier

BINNENKORT KAN JE ER DE LEGO TENTOONSTELLING BEZOEKEN!

In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken.

4. Een dagje experimenteren in het (F)Experience Museum in Dranouter
Zin in een dagje muziek? Ga dan zeker eens langs in het (F)Experience museum met een een interactief en multimediaal belevingsparcours over folk en volksmuziek. Je maakt er kennis met de muziek en de geschiedenis door middel van beeld- en geluidsfragmenten, computers met touchscreens, liedboeken, dansvloer, getuigenissen, muziektapijt, enzovoort. Zowel kenners als liefhebbers, jong en oud kunnen er terecht voor enkele uurtjes muzikale fun!
www.dranoutercentrum.be

5. Ontmoet de Plopsafiguren in Plopsa Indoor in Hasselt
Ondertussen al een klassieker, maar wel ideaal voor een dagje vol binnenpret bij regenweer! Bumba, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy heten je welkom in Plopsa Indoor Hasselt, een magisch overdekt themapark van twee voetbalvelden groot. De 25 spectaculaire en veilige attracties laten de kleinsten hun eerste grote avonturen beleven, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het sprookjesachtige decor. Fun gegarandeerd!
www.plopsa.be

6. Word kaasmeester of kaasjuf voor één dag in De Oude Kaasmakerij
Altijd al willen weten hoe lekkere kaas nu eigenlijk wordt gemaakt? Dan hebben wij een megatip van jewelste voor jullie, want tijdens een leuke workshop ‘Kaas maken’ in de Oude Kaasmakerij in de Vlaanders onthult een kaasmeester alle geheimen van het eeuwenoude kaasmaakproces én de kids mogen zelf een handje toesteken.

Praktisch
Wanneer: nog elke dag van de grote vakantie van 14.00u – 16.00 u
Waar: Kaasmuseum “De Oude Kaasmakerij”, ‘s Graventafelstraat 48a, 8980 Passendale
Voor keukenprinsen en – prinsessen vanaf 6 jaar
Meer info over de Oude Kaasmakerij vind je hier

7. Breng een bezoekje aan de Volkssterrenwacht MIRA
In de loop der jaren is dit bezoekerscentrum uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet, altijd fijn om eens te bekijken bij regenweer J.
www.mira.be
Meer info over het MIRA vind je hier