8 x pretparkplezier

Het is lente, de paasvakantie gaat beginnen en de pretparken zijn volledig klaar om jullie te ontvangen. Wat kan je deze vakantie beter doen dan met je kroost naar je een pretpark om er de laatste nieuwigheden uit te testen? Ontdek nu de wat er in de pretparken van Riebedebie heeft voor jou alle nieuwigheden op een rij gezet!

Boudewijn Seapark - Brugge

Boudewijn Seapark in Brugge mag dit jaar 60 kaarsjes uitblazen! Beleef een dolfijne dag in het pretpark met elke dag 3 voorstellingen, 20 outdoor en 10 indoor attracties, en een openlucht waterpark!

Geniet van de dolfijnenvoorstelling “EchoMaris” en maak kennis met één van de bijzonderste diersoorten van onze oceanen, de tuimelaar dolfijn. Laat je in deze pakkende live beleving verrassen door hun kracht, elegantie en buitengewone talenten. Dankzij wondermooie natuurbeelden op een gigantisch videoscherm maak je kennis met hun onderwaterwereld en de andere dieren die daar wonen. Maar deze voorstelling maakt je ook bewust van hun bedreigingen, de plasticsoep in onze oceanen en wat de mens hieraan kan doen… Luister mee naar de echo van de zee, EchoMaris!

In het zeeleeuwentheater ga je samen met imposante zeeleeuwen mee op wereldreis. Ontdek de leefwereld van Californische zeeleeuwen in deze boeiende, educatieve presentatie vol verrassingen! Ga ook langs bij de prachtige zeehondenlagune midden in ons groen park en ontdek alles over één van de bekendste inwoners van onze Noordzee.

Boudewijn Seapark biedt niet alleen voorstellingen. Het pretpark heeft ook 20 outdoor attracties zoals de coole familiecoaster Orca Ride, de piratenboot Sancta Maria, of de reuzengrote speeltuinen. Regenachtig weer? Dan zorgt Bobo’s Indoor met 10 overdekte attracties voor urenlang speelplezier!

pretpark
pretpark

Bobbejaanland - Lichtaart

De deuren van Bobbejaanland zijn vanaf 1 april weer geopend! Het pretpark investeerde deze winter 5 miljoen euro in verschillende renovatie- en thematiseringsprojecten. De kers op de taart? Nieuwkomer Terra Magma.

Nieuw in seizoen 2023: Terra Magma  

Bobbejaanland-klassieker Indiana River werd de afgelopen maanden grondig gerethematiseerd en heropent dit seizoen als ‘Terra Magma’. De baan van de iconische dark ride bleef behouden, terwijl het verhaal en de bijhorende decorstukken volledig vernieuwd werden. In ‘Terra Magma’ maken bezoekers een spannende rit door het hart van de vulkaan – en worden alle geheimen onthuld. Deze week werden de eerste decorstukken op locatie geleverd. De vernieuwde attractie opent in mei. 

Investeringen op vlak van onderhoud én beleving 

Het werk in Bobbejaanland lag deze winter allesbehalve stil. Doorheen het hele park werden grondige onderhouds- en renovatiewerken uitgevoerd om de beleving van de bezoekers op verscheidene vlakken te verbeteren. 

Zo werd de volledige bezoekersparking opgewaardeerd met beveiligingscamera’s, verlichtingspalen, parkeerticketautomaten en digitale wegwijzering. Bezoekers starten hun dag voortaan meteen in de juiste sfeer, met een wandeling door het groen en een plezant deuntje. Zo start het avontuur al vanaf het moment dat ze bij het pretpark arriveren. 

Daarnaast werd ook de Candy Shop aangepakt. De populaire snoepwinkel vooraan in het park werd deze winter vergroot en in een nieuw jasje gestoken. De winkel werd volledig aangekleed met levensgrote stukken in snoepthema. Wie zijn bezoek voortaan start of eindigt met een zoete lekkernij, kan er zijn ogen uitkijken. 

De Saloon, één van de mooiste eventzalen van Bobbejaanland, kreeg deze winter heuse make-over. De unieke locatie werd gerenoveerd met aandacht voor de vele authentieke elementen en respect voor de rijke geschiedenis. De Saloon en de bijhorende Music Hall zullen dit seizoen opnieuw volop gebruikt kunnen worden als een plaats voor shows, events en B2B-evenementen. 

Als laatste doen digitale displays dit seizoen hun intrede in Bobbejaanland. Bezoekers zullen in elke themazone displays kunnen terugvinden met informatie over wachttijden, het parkplan en verschillende promoties. Bij de elf Speedy Pass-attracties zullen de wachttijden in real-time gecommuniceerd worden. 

Entertainment voor alle leeftijden 

Bim is back! Het vrolijke paasklokje strijkt samen met z’n gevleugelde vriendjes opnieuw neer in Bobbejaanland. De kleinste bezoekers kunnen van zaterdag 1 t.e.m. maandag 10 april deelnemen aan een grote paaszoektocht in het park. Wie alle klokjes kan spotten, krijgt een Twister van Ola als beloning! 

Ook SpongeBob en co keren terug naar ’t plezantste land! Van 1 juli t.e.m. 31 augustus kunnen bezoekers opnieuw op de foto met een aantal van hun favoriete Nickelodeon-vrienden. Daarnaast zorgt de “Let’s Party’-show deze zomer voor een plezante portie muzikaal entertainment. 

Halloween 2022 was de beste Halloween in Bobbejaanland ooit. Met maar liefst drie nieuwe spookhuizen werden de bezoekers getrakteerd op een straffer griezelaanbod dan ooit tevoren. Ook in 2023 blijft het pretpark innoveren en verrassen. Achter de schermen wordt al hard gewerkt. Maar aan wat? Dat houden we nog even geheim. 

pretpark
pretpark

Bellewaerde - Ieper

6 nieuwigheden In Bellewaerde Park

Er staan de bezoekers heel wat nieuwe avonturen te wachten in Bellewaerde Park. Vanaf 1 april zijn er maar liefst 6 nieuwigheden te ontdekken. Zo worden er twee familie-attracties, Hampi en Psssht Station, toegevoegd in het park. De bestaande verblijven van de leeuwen, Amoertijgers, Rothschildgiraffen en Grévyzebra’s (een nieuwe diersoort in het park) werden volledig aangepast. In het KidsPark kunnen bezoekers terecht in het vernieuwde selfservice restaurant om hun honger te stillen. Het restaurant The King’s Table werd volledig in een middeleeuws jasje gestoken. De nieuwe speelzone Hampi Playground zal dan weer zorgen voor heel wat klim- en klauterplezier bij de kinderen.

Kinder Paaseierenzoektocht in April

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de maand april elke openingsdag deelnemen aan de Kinder Paaseierenzoektocht. Vanaf 14 uur kunnen ze terecht in de speciaal voorziene “paaszone”, aan de overkant van de vijver. Na hun zoektocht worden ze beloond met iets lekkers. Deelname aan de paaseierenzoektocht is inbegrepen in het toegangsticket of abonnement.

Nieuwe 4D-film

In de 4D-cinema speelt zich een nieuw verhaal af: Bigfoot Family. Wanneer Bigfoot zijn nieuwe supersterstatus wil gebruiken om op te komen voor natuurbehoud, verdwijnt hij op mysterieuze wijze. De kijker wordt meegenomen met Adam en zijn vrienden in dit spannend 4D-avontuur.

pretpark
pretpark

Plopsaparken: Plopsaland, Plopsaqua, Plopsa Indoor, Plopsa Coo & Plopsa Station Antwerp

Vanaf 1 april 2023 trapt Plopsa met de paasvakantie, en meteen ook de start van het pretparkseizoen, af met een resem aan paasevents. In Plopsaland De Panne zorgen Plop en de Ketnet Junior Paaseierenraap voor het nodige avontuur en ook Plopsa Coo opent op 1 april opnieuw de deuren. Bovendien kunnen bezoekers vanaf 1 april ook overnachten in de gloednieuwe themachalets of themacaravan in Plopsa Village.

Pasen met Plop en Ketnet Junior Paaseierenraap in Plopsaland De Panne

Van 2 april tot en met 16 april kan je terecht in het Proximus Theater voor een knotsgek avontuur met Kabouter Plop, die het pretparkseizoen opent met een onvergetelijke paasshow. Daarenboven is er tijdens het paasweekend, van 8 tot en met 10 april, de Ketnet Junior Paaseierenraap met een grote paaseierenraap voor alle bezoekers én als kers op de taart een interactieve liveshow voor de allerkleinsten met Kaatje, Kamiel & Viktor. In de gloednieuwe indoorzone, Circus Bumba, zullen de twee horeca-punten Frituur De Spiegeltent en de Bumba Snack ook voorgesteld worden aan het grote publiek. Voor de opening van de attracties in Circus Bumba zullen bezoekers echter nog moeten wachten tot de zomer.

Verblijven in het Plopsa Hotel of de gloednieuwe themachalets in Plopsa Village

Speciaal voor de paasvakantie werd een paasarrangement samengesteld in het Plopsa Hotel, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne, een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een exclusief paasbuffet in het prachtige ‘Le Grand Buffet’-restaurant. Alle info is terug te vinden op www.plopsahotel.be.

Vanaf 1 april zijn bezoekers ook welkom in de themachalets en de themacaravan in Plopsa Village, waar ze kunnen overnachten in de Plop Chalet, de Bumba Chalet, de K3 Chalet of de Samson & Marie Caravan. Daarbij krijgen gasten toegang tot Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne. Alle info is terug te vinden op www.plopsavillage.be.

Pasen met Klus en Ketnet Junior Paaseierenraap in Plopsa Indoor Hasselt

Kabouter Klus zet Plopsa Indoor Hasselt op stelten van 1 tot en met 7 april en van 11 tot en met 16 april met een te gek liveoptreden. Tijdens het paasweekend kunnen de kids ook deelnemen aan de Ketnet Junior Paaseierenraap met Bing en de Smurfen en smullen van heerlijke Libeert chocolade.

Met de trein naar Plopsa Station Antwerp, het park in het Centraal Station van Antwerpen

In Plopsa Station Antwerp, in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal, ontmoeten bezoekers de hele vakantie lang hun favoriete helden waaronder De Smurfen, Suske en Wiske, Maya de Bij en Bumba. Ook in Plopsa Station Antwerp is er een Ketnet Junior Paaseierenraap. Bezoekers kunnen er tijdens het paasweekend van 8 tot en met 10 april deelnemen aan de paaseierenraap en Bing en de Smurfen ontmoeten.

Waterfun voor groot én klein in Plopsaqua De Panne en het nieuwe Plopsaqua Landen-Hannuit

Het Plopsa-waterpark, Plopsaqua De Panne, zorgt elke dag van de vakantie extra lang (tot 21u) voor de nodige waterfun en ook Plopsaqua Landen-Hannuit is, zoals steeds, iedere dag geopend. Bezoekers kunnen zich uitleven in de spectaculaire glijbanen, het Stormbad met echte donder- & bliksemeffecten, waterspeeltuinen en ‘wild rivers’. Bovendien is het bij de eerste zonnestralen ook heerlijk kuieren in de buitenzones met verwarmd buitenbad.

Maya’s paasfeest en paaseierenraap in Plopsa Coo

Plopsa Coo heropent, na een groot winteronderhoud, vanaf 1 april de deuren. Bezoekers worden door de BEL-RTL zetellift naar het hoogste punt van de Amblève-vallei gebracht en genieten daar van een fantastisch uitzicht op de enige watervallen van ons land. Het prachtig gelegen park telt méér dan 20 avontuurlijke attracties voor de hele familie, waaronder de allernieuwste achtbaan De Smurfer die bezoekers meeneemt op een avontuurlijke rit doorheen het bos van Smurfenland. Bovendien staat er gedurende de volledige paasvakantie een Meet&Greet op de planning met Maya de Bij en kunnen de allerkleinsten, tijdens het paasweekend, deelnemen aan de paaseierenraap en smullen van heerlijke Libeert chocolade.

Pretpark
Pretpark