#Monumentverhalen - Paul Verwaest

Paul Verwaest (71): “Je moet al ver reizen om iets gelijkaardig te kunnen zien.”

"Het is een voorrecht te mogen rondlopen in dit voormalig katholiek meisjespensionaat. Het instituut van de zusters Urselinen Onze-Lieve-Vrouw-Waver is vandaag trouwens nog steeds in gebruik als school. De Wintertuin in art nouveaustijl werd gebouwd om de rijke ouders te imponeren met het prachtige glas-in-lood van de koepel, de keramieken vloeren en de vele details in het interieur. Je moet al naar Nancy, Geneve of Barcelona reizen om een vergelijkbare glaskoepel te bewonderen.

Enkele jaren geleden toonde een 90-jarige vrouw me foto’s van toen ze hier als driejarige samen met haar 12-jarig zusje op internaat zat. Kinderen van overzee kwamen normaal vanaf hun twaalfde en bleven hier tot hun achttiende. Af en toe kwamen hun ouders op bezoek. Zij sliepen toen in een van de twee hotels aan de overkant van de straat.

Ik ben buurman van dit prachtige monument en zet me hier in als vrijwilliger. Onlangs hadden we een kapje voor een prachtige kroonluchter te kort. Wel, die hebben we via 3D-printing laten namaken. Soms moet je creatief zijn."

Lore
Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)