Wintergloed in Brugge: wat dacht je van een bezoekje volgend jaar?

Een weekendje Brugge met een vriendin: pure me-time

'Eind december trok ik dan ook met een vriendin richting Brugge. Wintergloed bood een leuk alternatief voor een zoveelste wandeling door velden en bossen: dit keer stond een wandeling mét een snuifje cultuur op het programma.  Gewapend met de handige app én uiteraard met ons mondmasker op gingen we naar ’t Zand, de start van het lichtparcours. De wandeling is een kleine drie kilometer lang.

Al snel merkten we dat het prachtige decor van de Brugse binnenstad extra magisch was door de sfeervolle verlichting en de prachtige kerstversiering. Op tien locaties konden we bovendien genieten van het extra lichtspektakel van Wintergloed.

Zo worden er winterse taferelen geprojecteerd op de mooie gevels op ’t Zand, wordt de OLV-kerk indrukwekkend verlicht en lijkt het op het binnenhof van Gruuthuse alsof er achter de gevels een ware choreografie wordt gedanst. Aan de Dijver wandel je dan weer onder een langgerekt plafond van lichtjes, terwijl je aan de Vismarkt verrast wordt door dansende lampen die van kleur veranderen en over het plein golven. Op het Stationsplein waan je je in een winters landschap vol kerstbomen, en het Wijngaardplein ademt een sprookjesachtige sfeer waarbij bomen via een netwerk van felgekleurde draden met elkaar worden verbonden. Aan het Minnewaterpark konden we alleen maar denken hoe mooi Brugge die Scone toch is. (En hoe koud het was, dat ook.)

Die kou kon gelukkig verholpen worden door stevig door te stappen én door een heerlijke warme choco die we aan de voet van de OLV-kerk konden scoren. Daar kikkerden we meteen van op, zodat we ons weer helemaal op de schoonheid van de stad konden focussen. We wisten het al, maar het werd toch nog eens bevestigd: Brugge is prachtig. En door Wintergloed wordt dat nog eens extra in de spotlights gezet. 

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken: alles werd in het werk gesteld om Wintergloed coronaproof te organiseren. Zo is een mondmasker overal verplicht, geldt er op sommige locaties eenrichtingsverkeer om het verkeer te beperken en houden stewards een oogje in het zeil. Op de website kan je bovendien een druktebarometer raadplegen.

Wintergloed is ondertussen jammer genoeg afgelopen maar we hopen natuurlijk dat we volgend jaar weer volop kunnen genieten van het licht en de warmte.'

Wintergloed mag dan al afgelopen zijn, toch is een bezoekje brengen aan Brugge altijd een goed idee! Je kan er tal van musea bezoeken en het moois van de stad ontdekken. Aanradertje van jewelste!

  •  
wintergloed

Op andere plaatsen kan je wel nog genieten van licht en warmte:

wintergloed in brugge