Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met meer dan een half miljoen slachtoffers voor een terreinverschuiving van slechts acht kilometer. ‘Passchendaele’ werd niet alleen een begrip in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, het werd ook het symbool van de grote zinloosheid van het oorlogsgeweld in al zijn gruwel.


Het Memorial Museum Passchendaele 1917 combineert de interactieve opstelling van een eigentijds museum, met het uitzonderlijke belevingsaspect van de Dugout & Trenches. Het museumgedeelte brengt een overzicht van de vijf slagen bij Ieper, waaronder de Slag van Passendale. Aan de hand van historische voorwerpen, authentieke brieven, affiches en andere documenten, uniformen van de verschillende legers, videofragmenten … krijgen groot en klein zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis. 


Het bezoekerscircuit gaat vervolgens verder via de unieke Dugout  Experience. Als bezoeker ontdek je er hoe de Britten in 1917 ondergronds gingen leven. Een beklemmende belevenis die een onthutsend beeld schept van de erbarmelijke en claustrofobische leefomstandigheden destijds. Afsluiter van het bezoek is de waarheidsgetrouwe reconstructie van Duitse en Britse loopgraven waarlangs originele schuilplaatsen nagebouwd werden. Proef het beangstigende gevoel dat de soldaten overviel toen zij hier ‘gevangen’ zaten. Een aangrijpend bezoek dat je verkenning van de oorlogssites in de omgeving alleen maar zal verrijken.

Een drie kilomter lange wandellus brengt je van het MMP1917 naar CWGC Tyne Cot Cemetery. Met haar bijna 12.000 graven en 35.000 namen van vermisten, is dit de grootste begraafplaats van de Commonwealth War Graves Commission ter wereld. Het gratis bezoekerscentrum wordt beheerd door het MMP1917 en is dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten van 1 december tot en met 31 januari).

 


 

 

 

 

Straat
Berten Pilstraat
Nummer
5a
Stad
Zonnebeke
Postcode
8980
Telefoon
+32(0)51 77 04 41
Email 1
info@passchendaele.be
Flickr
https://www.flickr.com/search/?text=passchendaele
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCUBgbg1D9FxUDz5SopcJzfw
Video
Adres

Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
50.8704, 2.98816
Intro

Beleef het verhaal van WO I en verken de ondergrondse ‘dugout’ en loopgraven. De jongste bezoekers kunnen met Maurice, het museumratje op ontdekkingstocht.

Zoekmachine verbeteringen
familievriendelijk kasteeldomein natuur kindvriendelijk rolstoelvriendelijk oorlog museum oorlogsmuseum