Speelkaartenfiguren, begijnen en een hert. Zij bepalen de wetten in de Turnhoutse stedelijke musea . Alle drie zijn ze getuigen van de ontwikkeling van de stad. Ontdek de evolutie van de speelkaartenfabricage en het ongekende gebruik van deze wonderlijke kaarten in het Museum van de Speelkaart. Dompel je onder in het leven van straffe begijnen van weleer in het Begijnhofmuseum.  En laat historische personages je de geschiedenis en de eigenheid van de Antwerpse Kempen influisteren  in het Taxandriamuseum. Bezoek de musea al wandelend door de stad en geniet bovendien van het rustieke begijnhof dat terecht het label UNESCO-Werelderfgoed draagt!

Info over het programma van elke locatie: www.begijnhofmuseum.be,  www.speelkaartenmuseum.be en www.taxandriamuseum.be.

 Ook in Turnhout: Historische Drukkerij, Meduceum en Natuurpunt Museum

Straat
DRUIVENSTRAAT
Nummer
18
Stad
Turnhout
Postcode
2300
Telefoon
014 44 33 98
Email 1
archief&musea@turnhout.be
Video
Adres

Druivenstraat 18
2300 Turnhout
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
51.32007598877, 4.9510684013367
Intro

Geen veelzijdiger en bekender spel dan het kaartspel! In Turnhout ontdek je de geschiedenis, het gebruik en de traditionele productie van deze wonderlijke kaarten.

Zoekmachine verbeteringen
Speelkaart Speelkaarten Goochelaars Goochelen Drukken Drukdemonstraties Drukpersen workshop industriële revolutie spelen kaarten stoommachine vakmanschap ambacht zoektocht geschiedenis cartamundi cardistry Turnhout Kempen