101 ideeën om de laatste maand van de vakantie te overleven

Begint de verveling al toe te slaan? Dan hebben wij hier meer dan 100 activiteiten om de laatste maand van de groooooote vakantie te overleven. Aan jou de keuze!

1. Beleef met heel je gezin een Wonderonsje op Wonderweekend in de Nationale Plantentuin Meise
15,16 en 17 augustus is het weer zover, dan is het WonderWeekend! Waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt, waar de mooiste kinderboeken tot leven komen op het WonderBoekenFestival, waar je de hele dag geniet van theater, dans, muziek en alles wat nog geen naam heeft... en waar we de avond afsluiten met een magische avondshow. Je kan nu ook dagtickets bestellen!

2. Ga naar het zomertheater in Bokrijk
Nog tot en met 1 september 2019 brengt theatergezelschap ‘Laika, theater der zinnen’, dagelijks de familievoorstelling ‘Bravo! Meneer Bruegel’ naar het voorbeeld van de rederijkers van weleer. Voor je ogen ontvouwt zich een wervelend spektakel naar Bruegels bekende schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Je kan nog veel meer activiteiten doen in Bokrijk naar aanleiding van Bruegel, want in 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Via een inspirerend parcours, een interactieve game bekijk ook jij het leven door een Bruegelbril.

3. Ga ergens picknicken op één van deze picknickplekjes
Wij selecteerden alvast de 8 mooiste plaatsen waar je vrij je picknickkleed kan spreiden om samen met familie en vrienden te genieten.

4. Volg het ambachtenparcours in het Teseum
Het nieuwe gezinsparcours volgt een pad van verschillende ambachten in de schatkamer en op de archeologische site. Met een spelletjesboek in de hand maak je het ook kunstig zelf! Want het Teseum is op zoek naar leerjongens en -meisjes voor verschillende ambachten. Er bestaan verschillende soorten ambachten. In het Teseum ontdek je er maar liefst 7. Het ambachtenparcours sluit aan bij het vaste museumparcours en is voor gezinnen met kinderen van 6-12 jaar. Je kan dit ambachtenparcours t.e.m. 31 augustus komen ontdekken.

5. Bezoek de Barbietentoonstelling in het Speelgoedmuseum
Flaneer over de catwalk langs 60 jaar modegeschiedenis en iconische Barbies van het Speelgoedmuseum en privé-verzamelaars. Ontdek de impact van de modewereld op de bekende pop via outfits van het Modemuseum Hasselt. Daarnaast belicht de expo ook hoe Barbie zelf heel wat mensen inspireerde om zelf outfits te naaien, haken of breien.

 

6. Mechelen Kinderstrand
Als je dan toch in Mechelen bent, trek dan eens naar Mechelen Kinderstrand. Rommy tovert de Grote Markt om tot een tropisch zandstrand. Neem je (groot)ouders mee om zandkastelen te bouwen, te dansen of waterspelletjes te spelen! Op donderdag is het strand wat langer geopend voor een gigantische gezinspicknick tussen 18 en 20u. 

7. Ga afkoelen in één van deze zwemvijvers of buitenzwembaden
Hot hot hot? Voor al wie geen eigen zwembad heeft of niet dichtbij de Kust woont, zijn er gelukkig heel wat buitenbaden. Houd het hoofd én lijf koel in een van deze 8 openluchtzwembaden en –vijvers.

8. Ontdek de MIddeleeuwen in het Prinsenkasteel
Reis deze zomervakantie naar de late middeleeuwen: de hoogdagen van de ridders, kastelen, abdijen... Op de markt aan het Prinsenkasteel word je als jonkvrouw of ridder ondergedompeld in het dagelijkse leven van de middeleeuwen... Schiet raak met je zelfgemaakte kruisboog, maak een zandloper om de tijd te meten, bak middeleeuwse lekkernijen in een oven van leem. De workshops zijn per leeftijdscategorie op vaste tijdstippen, waarvoor niet moet worden ingeschreven. Ook is er een doorlopend aanbod van 9 tot 16 uur. Zoek naar de Schatten van Vlieg en speur met Molly de mot.


Op zoek naar meer leuke activiteiten, workshops, attracties, ideetjes voor daguitstappen? Check dan zeker onze activiteitenzoeker om veel meer inspiratie op te doen!