15 anti-verveeltips om de laatste maand van de vakantie te overleven

Zomervakantie? We zitten al in de helft! Dat betekent dat je nog een maand hebt om alle toffe uitstappen of activiteiten in te plannen die je altijd al wilde doen. Geen inspiratie? Riebedebie helpt je met 15 supercoole ideeën om de laatste 31 vakantiedagen te overleven. Een overzichtje!

1. Organiseer een elfstedentocht in eigen land.

Neem elf dagen vakantie en ga elke dag een andere stad bezoeken die je nooit eerder bezocht. Wat dacht je van Dendermonde, Roeselare, Sint-Niklaas, Mechelen, Leuven, Aalst, Turnhout of Hasselt?

VIA ONZE ACTIVITEITENZOEKER VIND JE TAL VAN TOFFE ATTRACTIES EN MUSEA VOOR FIJNE DAGUITSTAPPEN IN EIGEN LAND

2. Ga eens kamperen in een bos

Zomaar je tentje opzetten in de natuur mag natuurlijk niet, maar in de allermooiste natuurgebieden van het Agentschap voor Natuur en Bos zijn er bivakzones. Om het extra avontuurlijk en ecologisch te houden, zijn die alleen maar te voet of met de fiets te bereiken. Ze zijn voorzien van een waterpomp, een vuurkorf en soms een composttoilet. En het is allemaal volledig gratis.

www.natuurenbos.be/kamperen

3. Laat je betoveren in Brussel

Beleef samen met je kinderen het Avontuur van de Betovering. Een magisch avonturenspel in een middeleeuwse sfeer waarin pret, pienterheid en teamspirit een hoofdrol spelen. Kleine kinderen kunnen deelnemen aan actieve wandelingen in de volle natuur, doen zoals de grote mensen en obstakels overwinnen. Voor grotere kinderen wordt het moeilijker gemaakt.

www.betovering.be

4. Maak een leuke boswandeling

En dan liefst in het Muziekbos in Ronse. Honderd procent kids proof, dat is het minste wat je van dit bos kan zeggen. Kleine en grote mensen kunnen hier wandelen en ravotten, en je kan er ook een tocht met gids ondernemen naar de geheimzinnige Geuzentoren en je een echte prinses of ridder wanen.

www.natuurenbos.be/muziekbos

5. In een klein stationnetje

Schuilt er een treinbestuurder in je kids? Ga dan eens naar het Treinmuseum Train World in Schaarbeek. Je stapt er binnen in de wereld van nostalgische treinen en authentieke locomotieven, kinderen komen hier ruimschoots aan hun trekken.

www.trainworld.be

6. Speelstraat

Is er een speelstraat in je buurt? Organiseer er dan eens een leuke activiteit zoals bijvoorbeeld mini-Olympische spelen met zaklopen, touwtrekken en hardlopen. Of organiseer de volgende match van de mini Rode Duivels.

7. Confituur verkopen

Niets leuker dan zelf confituur maken van rijpe aardbeien en ander rood fruit. Doe de confituur in vrolijke potjes en laat je kinderen de confituur deur aan deur verkopen. Met de opbrengst hebben ze een extra zakcentje waarmee ze bijvoorbeeld ijsjes of iets anders leuks kunnen gaan kopen.

8. Maak memory met leuke zomerfoto’s

Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en organiseer een grappige fotoshoot. Achteraf maak je er een leuk memoryspel van door de leukste foto’s dubbel af te drukken, ze te kleven op een kartonnetje en er een memory spel van te maken.

9. Doe eens gewoon

Het hoeft niet altijd speciaal te zijn. Je kan ook gewoon thuisblijven in je tuin bij mooi weer en een zwembadje opblazen, ijsjes serveren en samen genieten van de zon.

10. Maak een zoektocht in je buurt

Als je kindjes al wat groter zijn kan je de zoektocht wat moeilijker maken met rebussen en puzzels die opgelost moeten worden. Kleine kindjes kunnen wat extra hulp van mama of papa gebruiken.

TIP: Op de blog van onze journaliste Lobke www.leukewereld.be ontdek je nog meer leuke uit-en thuistips.

 

11. Plan een leuke fietstocht

Neem een kaart van je dorp of streek en laat je kinderen een punt aanduiden waar ze graag naartoe willen. Neem jullie fietsen en een picknick en start jullie micro-avontuur in eigen buurt, een ideaal tochtje om je streek te ontdekken.

12. Organiseer een verkleedparty

Hebben jullie ook zo’n coole verkleedkoffer in huis? Laat je kinderen een verkleedoutift aantrekken. Doe de lichten uit, zet discolampen en een muziekje op (op Spotify of Deezer kan je leuke kids muzieklijsten streamen) en beleef de leukste verkleedparty ooit.

13. Houd een waterballonnengevecht

Mooi weer? Houd een waterballonnengevecht en laat vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt meedoen. Wedden dat iedereen het geweldig vindt?

14. Plan een uitje naar het Speelbos Sahara in Lommel

Dit speelbos zit tussen de bomen verscholen, je vindt er onder andere twee grote hutten, een mysterieuze tunnel, een ringwerpspel, een stepping-stone en een speelveld met houten goals en ringen. Echt iets voor kleine avonturiers.

www.bosland.be

15. Ga skywalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen

Wisten jullie dat dit één van de hoogste torens van België is. Na zo’n 538 treden wordt de inspanning beloond met een adembenemend uitzicht. Vanop de skywalk kan je zelfs het Atomium zien blinken.

sintromboutstoren.mechelen.be

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?
Kijk dan eens naar onze ACTIVITEITENZOEKER met tal van tips voor leuke natuurparken, pretparken, musea en andere attracties in jouw buurt.

Tekst: Lobke Gielkens