5 kerstmarkten die je niet mag missen deze kerstvakantie

Het is 'the most wonderful time of the year'! Hoog tijd om een kerstmarktje te bezoeken deze kerstvakantie en te combineren met een leuke daguitstap met heel je familie.
Benieuwd waar wij je naartoe sturen?
 
Winter Pret in Brussel
Als we de Brusselaars mogen geloven, dan kan er geen enkele andere Belgische kerstmarkt aan hun ‘Winter Pret’ tippen. De kerstmarkt is er dan ook eentje die perfect past bij de grandeur van een hoofdstad: kilometers kerstplezier langs een grote diversiteit van kraampjes en randanimatie. Benieuwd welke gigantische kerstboom ze dit jaar op de Grote Markt gaan ‘planten’.
Van 30 november tot 6 januari 2019
 
Winter in Antwerpen
De kerstmarkt in Antwerpen is bijzonder omdat deze zich niet op één plaats situeert. Er kan gefeest worden op het Steenplein, de Suikerrui, de Handschoenmarkt, de Groenplaats en uiteraard op de Grote Markt. De schaatspiste staat net als vorig jaar op de Groenplaats.
Van 8 december tot 6 januari 2019
 
Winter in het park in Oostende
Met ‘Winter in het park’ ter hoogte van het Leopoldpark, beschikt Oostende sinds vorig jaar over een échte kerstmarkt, goed voor ruim 50 chalets met gevarieerde kerstanimatie. De organisatoren beloven elke dag nieuwe acts en magische momenten.
Van 30 november tot 6 januari 2019
 
De Gentse Winterfeesten
In analogie met de Gentse Feesten zijn er de Gentse Winterfeesten. Veel minder groot maar minstens zo gezellig. De schaatspiste onder de Stadshal en het ‘dennenbos’ ernaast zijn de favoriete plekjes van ouders met kinderen. Er kan een maand lang gekuierd worden langs meer dan 150 dampende kraampjes en uiteraard is ook het reuzenrad weer present.
Van 7 december tot 6 januari 2019
 
Winterland Hasselt
Winterland Hasselt is meer dan een kerstmarkt met chalets en tentjes rond een schaatsbaan. Centraal staat het huis van de kerstman, precies zoals het eruit ziet op de Poolcirkel in Lapland. Kinderen kunnen er met hun eigen ogen zien wat de kerstman precies doet tijdens de drukke wintermaanden. Leuke selfies verzekerd! Winterland vindt plaats op het Kolonel Dusartplein.
Van 24 november tot en met 6 januari 2019


BEN JE IN DE BUURT? ZOEK DAN ZEKER EEN LEUKE ATTRACTIE/MUSEUM OM TE BEZOEKEN! THE BEST OF BOTH WORLDS!