5 pittoreske plekjes waar je kan genieten van een Indian Summer (én een picknick)

Bijna herfst maar ondertussen kan je nog volop genieten van een echte Indian Summer. Benieuwd waar je nog terecht kan om volop van het zonnetje te genieten. Vergeet je picknick niet!

1. De Averegten
In Heist-op-den-Berg kan je gerust een dagje doorbrengen in De Averegten. Voor de kinderen is er een ecologische speeltuin en een speelbos. Je kunt bijvoorbeeld ook met je hond gaan ravotten op de hondenweide die zich op de speelweide naast de grote parking bevindt. En…..op het eerste gedeelte van de weide kun je heerlijk picknicken!
Meer info over De Averegten vind je hier

2. In het Rivierenhof
Langs de vele wandelwegen in het park vind je zitbanken. Picknicktafels staan er aan de speeltuin naast het kasteel Rivierenhof, in de Kinderboerderij (open zondag t.e.m. vrijdag van 13u tot 17u) of aan de vogelkooi ter hoogte van de domeinwachtersvilla.  Ook op de grasvelden is het zalig picknicken met een dekentje.
Meer info over het Rivierenhof vind je hier

3. Aan het Nationaal Tabaksmuseum
Aan het Nationaal Tabaksmuseum bevindt zich een in het oog springende rode fietsbrug die het jaagpad aan het museum met de Balokken verbindt. Op de kruising van het jaagpad en de brug staat er een schuilhut met picknicktafel en informatiebord over de Leiestreek. Je kan hier picknicken op de grens van Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië. Met de fiets kom je er via fietsnetwerk Leiestreek, nabij knooppunt 12.
Meer info over het Tabaksmuseum vind je hier

4. Op het strand
Niets is leuker dan picknicken op het strand aan onze Belgische Kust. Neem je picknick en een picknickdeken mee en installeer je ergens op een rustig plekje op het strand. Daarna kan je nog een leuke uitstap aan zee doen natuurlijk!
Hier vind je alle activiteiten aan de Kust

5. Picknicken in Bosland of op de Sahara
Een picknick in het kindvriendelijkste bos van Vlaanderen? Trek dan naar Bosland in Overpelt, Hechtel-Eksel en Lommel en installeer je er op een leuke plek! Voor kinderen zijn er speelbossen, schattenzoektochten, kinderwandelingen. Je kan er ook sporten, spelen en ontspannen. Ook een leuke activiteit om te doen voor of na je picknick is de Reus van Bosland beklimmen. Deze grote toren van 15 deuren hoog (dat is wel 30 meter!) laat je heel ver over de bossen uitkijken. Misschien zien jullie wel de kerktoren van bij jullie in de buurt? Tip: elke wandeling (met wegwijzertjes) die je doet in de Sahara komt langs deze mooie uitkijktoren, hoe je dus ook wilt wandelen, maakt niet uit.
Meer info over Bosland en de Sahara vind je hier