5 topuitstappen op Vlaamse Feestdag

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap  komt stilaan in zicht. De 11-daagse Vlaanderen Feest! brengt ook dit jaar weer een 'feestival' vol geanimeerd gemeenschapsleven als aanloop naar de Vlaamse feestdag en uiteraard op 11 juli zelf. Daarvoor staan ettelijke honderden initiatieven op stapel.

Meer dan 1100 lokale straat-, buurt- en verenigingsinitiatieven brengen mensen overal in Vlaanderen samen, meestal bij een hapje en een tapje en met de nodige animatie die zorgt voor een extra gezellige noot.

Geen idee waar naartoe? Wij zetten 5 x toffe ideetjes op een rijtje:

1. Vlaanderen feest - Brussel danst!
Kinderen krijgen een eigen feeststraat op de Vlaamse feestdag in Brussel: ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. Organisator Muntpunt bokste voor het eerst een heus kinderprogramma in elkaar en de namen zijn niet van de minste. De nieuwste sensatie #LikeMe en de intussen gevestigde waarde Kapitein Winokio verschijnen op 11 juli op het podium. Ook op de affiche: een theatervoorstelling, dansworkshops en kinderanimatie. Het volledige programma is gratis en open voor iedereen.

2. Vuurwerk
Geen feest zonder een boeketje vuurwerk, en dus knallen de fusees vrolijk voor de verjaardag van Vlaanderen. Op verschllende plaatsen in Vlaanderen is er vuurwerk, zo ook in Mechelen. Daar kan je overdag ook meedoen aan het meezingprogramma Mechelen Zingt o.l.v. de Wim Leys Band en als grote afsluiter vuurwerk meepikken.

3. Top 111 in Aalst
Ook in Aalst weten ze wat feeste is met de Top 111 Aalst met DJ Sven Ornelis en verrassingsgasten.
 

4. Feesten in Antwerpen
Zoals vorig jaar (en de jaren daarvoor), komt ook dit jaar Vlaanderen Feest weer terug op de Grote Markt en de Groenplaats. Vanaf begin van de middag tot 6 uur is het bij uitstek de locatie voor de kleine kinderen. Er is veel animatie en er staan springkastelen waar de allerkleinste zich prima vermaken.

5. Pik een beiaardconcert mee
Bestaat er iets Vlaamser dan een beiaard? Wij betwijfelen het. Op 11 juli schallen op vele kerkpleinen dan ook de mooiste deuntjes uit de torens, bij voorkeur uiteraard Vlaamse klassiekers . Installeer je op een nabijgelegen terrasje, bestel een Vlaams biertje en geniet! Wij zijn alvast zeker te vinden in Roeselare, let een eiaardconcert Vlaamse Feestdag door Frank Deleu, erebeiaardier van Brugge.

Op zoek naar meer leuke activiteiten om op Vlaamse Feestdag te doen? Check dan zeker even onze zomerkalender of houd zeker onze Facebookpagina in het oog!