5 x inspiratie voor gratis uitstappen

Stel, je wilt morgen een dagje weg met je kroost maar het is het einde van de maand en het geld is bijna op. Gelukkig schiet Riebedebie ter hulp met inspiratie voor leuke uitstapjes die geen geld kosten.


#1 Soirée aan zee & Sterrenjutter

Waar? Natuur educatief centrum Koksijde
Wanneer? donderdag anaf 20u


Elke donderdagavond genieten van een drankje (20u tot 22u) en versnapering tijdens de zonsondergang.
Eens een kijkje nemen door onze telescoop of wil je eindelijk eens weten waar de Grote Beer, Cassiopeia, Perseus enz. staan? Je bent er welkom vanaf 20u. Indien er teveel bewolking is, zijn er ook geen sterren zichtbaar en wordt de sterrenwacht niet geopend.
En bovenal, dit is een GRATIS activiteit dus je hoeft helemaal niets te betalen.#2 Kabouterpad in Het Leen

Waar? Eeklo

Op stap met jonge bosonderzoekers tussen 4 en 8 jaar? Volg dan het kabouterpad. Bekijk eerst de presentatie in het bosinfocentrum, huur de tas met onderzoeksmateriaal (2 EUR / 6 personen) en opdrachten en volg deze korte wandeling (ongeveer 1, 5 km). Achteraf krijgt elke jonge wandelaar het diploma van boskabouter.

download de activiteit (pdf) hier voor je vertrekt

 

#3 Vleermuizen in het Rivierenhof
 

Waar? Deurne

Geen nachtdier is zo mysterieus, boeiend en mooi als de vleermuis. Na een presentatie over deze intrigerende zoogdieren, ga je op zaterdagavond 18 augustus 2018 met een vleermuisdetector op zoek naar de echte beestjes in het park. Bij mooi weer vliegen die immers volop rond in het Rivierenhof.
 
Wil je graag gratis deelnemen aan deze educatieve avond voor volwassenen en kinderen? Schrijf je dan vanaf 23 juli online in via eventbrite.be > vleermuizen in het Rivierenhof. Daar vind je ook alle praktische info terug!#4 Wandelen in het park van Tervuren
 

Waar? Tervuren

Op een boogscheut van het drukke Brusselse Gewest vind je het Park van Tervuren – ook wel Warande genoemd. Het is één van de Vlaamse toegangspoorten tot het Zoniënwoud. De monumentale overblijfselen van een rijk verleden geven extra flair aan deze groene oase. Een wandeling tussen majestueuze eiken en beuken, langs elegante Franse tuinen, vijvers en bloemperken, is een verademing na een dag in het drukke Brussel en bovendien gratis en voor niks. Waar wacht je nog op?
 


#5 Speelplezier in de gratis speeltuin Bokrijk
 

Waar? Genk

Megaglijbanen, schommels, een dradencircus, mini-auto’s, minigolf en zelfs een volledig kleuterdorp! De openluchtspeeltuin in Bokrijk is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk. Voor andersvalide kinderen zijn er speciale speeltoestellen. De speeltuin is ook volledig omheind. Het allerleukste? De speeltuin is het hele jaar door gratis toegankelijk!