7 x erop uit in de herfstvakantie

De grote vakantie is nog maar net achter de rug en daar is alweer de volgende schoolvakantie. Inspiratieloos maar wel zin om erop uit te trekken, wat dacht je van één van deze 7 fijne uitstapjes om met kinderen te doen:

1. Laat je kinderen kattekwaad uithalen in Bokrijk
Het familie evenement bij uitstek tijdens de herfstvakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar waar thematische en authentieke beleving centraal staat: live-acts, doe-activiteiten en entertainment op kindermaat! Op 1 en 2 november is Sotiz de baas in Bokrijk. Hij spoort de kinderen aan om hun fantasie, creativiteit en zin voor avontuur de vrije loop te laten en een verwonderlijke dag vol dolle pret te beleven. Nog één keer flink ravotten voor het winter wordt! Benieuwd wat Sotiz voor jou in petto heeft? Ontdek hier het volledige programma.
Meer info over Kattekwaad in Bokrijk vind je hier

2. Geniet van de kleurrijke herfst in Planckendael
In de herfst is Planckendael een van de mooiste plekken om tijd door te brengen. De natuur kleurt ons park rood, goudgeel, bruin en oranje. Trek je stapschoenen of laarzen aan voor een prachtige herfstwandeling. De knisperende bladeren en modderplasjes roepen al. En hier kan en mag het! Opwarmen kan aan het gezellige kampvuur aan de tipi's bij de bizons. Dat brandt in de herfstvakantie elke dag en daarna elk weekend en op woensdagen. Gezellig!
Meer info over Planckendael vind je hier

3. Volg een rondleiding en workshop in het Navigo-museum
Kom in de vakantie op vrijdag met het hele gezin naar het museum! Je kan er afspreken om 14.30 uur voor een toffe workshop voor kinderen. Op hetzelfde moment vindt een thematische rondleiding voor volwassenen plaats. Uiteraard kunnen ook individuele bezoekers deelnemen aan de rondleiding of de workshop.
Meer info over het Navigo-musuem vind je hier

4. Ga spelen met Staf Stekel in Texture
Zoek je een plezante indoor gezinsactiviteit? Vinden je (klein)kinderen het leuk om zich te verkleden en gaan ze graag op onderzoek? Kom dan zeker spelen met Staf Stekel. Steek je handen in een kuip vol lijnzaad en probeer ons vlasblotevoetenpad uit. Pas op! Het kriebelt. Op het einde van de zoektocht wacht een schat... wie vindt hem? Heel de herfstvakantie lang in Texture Kortrijk!
Meer info over Texture Museum vind je hier

5. De Grote Schijn
Op een boogscheut van de stad Antwerpen kom je tijdens de herfstvakantie op adem in een magisch mooi stukje natuur: het Rivierenhof. Volgende week wordt het park nóg wat magischer, tijdens ‘De Grote Schijn’. Het lijkt wel alsof het park besprenkeld werd met toverstof: achter iedere boom wacht een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, planten begroeten je met hun klanken en zwammen krijgen een lichtgevende gloed terwijl water in de omgekeerde richting loopt.

De Grote Schijn neemt je van 26 oktober tot en met 4 november 2018 mee voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Niet zómaar een wandeling, maar één groot totaalspektakel waarbij je geniet van de pracht en kracht van de natuur in duizenden geuren en kleuren. Tijdens de 2 kilometer lange wandeling ontdek je de mooiste hoekjes en plekjes van het park. Het hele parcours is één grote beleving: indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Een uniek audiovisueel spektakel brengt een verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Jij wandelt. Het park verwondert.
Meer info over De Grote Schijn in 't Rivierenhof vind je hier

6. LEGO in Train World

Speeltafels  waar je met LEGO steentjes aan de slag gaat, 7 unieke, speciaal ontworpen schaalmodellen in LEGO steentjes (Station van Schaarbeek, motorwagen ES900, 09-3X lijnonderstopper, Velaro Eurostar type e320, locomotief HLE18, THALYS trein, Locomotief 12.004 ‘Atlantic’) tot een leuke photobooth waarmee je het bezoek afsluit met een toffe herinnering.
Meer info over Train World vind je hier

7. Pik een familiefestival mee
De herfstvakantie is dé familiefestivalweek bij uitstek want bijna in elke grote stad kan je een heerlijke familiefestival meepikken. Een overzichtje:
 

  • Big Bang (Antwerpen 01/11 - Gent 28/10 - Brussel 04/11)