Buitengewoon Riebedebie met...Mariska Blommaert

Deze maand gaan we op pad met blogster Mariska Blommaert. Mariska is al meer dan 14 jaar actief in de media. Ze was onder meer het gezicht van Vier en Vijftv en jarenlang de leading lady van S televisie, een digitaal kanaal op Telenet. Daar leerde ze de kneepjes van het vak als interviewer, moderator & presentatrice. Nadien ruilde ze het scherm in voor de bedrijfswereld waarvoor ze nu al jaren evenementen op een professionele manier aan elkaar praat. Onlangs bracht ze een buitengewoon leuk boek uit waarin ze onder andere ook buitengewone uitstappen dichtbij beschrijft. Benieuwd naar haar favoriete trekpleisters?

Wat is voor jou de ideale daguitstap?

Elke uitstap met een buitengewoon kantje is a winner… Van een feeëriek lichtspektakel zoals Bilzen Mysteries tot een escape game op een originele locatie. Plekken waar we onze verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan. We houden er echt van om als gezin nieuwe dingen te ontdekken en daar met veel enthousiasme op terug te blikken aan de hand van massa’s foto’s en vooral avontuurlijke verhalen aan de eettafel. Zo is het nooit stil ten huize Peeters.    

Waar mogen ze jou altijd voor wakker bellen?

Easy… voor sushi, voor een spannende escape game en voor een onverwachte reis, trip of uitstap. Niet wetende waarheen en met wie. Ik hou dus echt van verrassingen. Dat zijn de grote geneugtes van het leven. Helaas ben ik altijd degene die iedereen verrast omdat ik, net als een klein kind ,ja zeg tegen het leven. Dus schotel mij een leuke, onverwachte trip voor en ik ben net als een kind in een speelgoedwinkel. Niet te houden!

Welke attractie in jouw buurt is onmisbaar voor jou?

De Plantentuin in Meise of Buggenhoutbos blijft voor mij een magische plek tijdens alle seizoenen van het jaar.  In de herfst voor een heerlijke herfstpicknick bij het vallen van de bladeren. In de zomer de ideale plek voor een eigen blotevoetenwandeling. In de lente een festijn aan kleuren en geuren.. en in de winter, als we geluk hebben, een zalige plek om ongestoord in de sneeuw te spelen. En het beste van al… het is gratis J 

Wat zijn je favoriete trekpleisters aan de Kust?

Buiten het strand, de zee en de duinen zouden mijn kids zeker kiezen voor Boudewijn Seapark aangezien mijn dochter graag dolfijnentrainer wil worden. Of Sealife in Blankenberge. Wij kunnen uren kijken naar de prachtige onderwaterwereld. Van kleine Nemo’s tot indrukwekkende kwallen. 

Welke attractie staat er zeker nog op jouw bucketlist?

Op mijn verlanglijstje staan nog heel wat dingen genoteerd. Ik zou graag eens naar het Bakkerijmuseum willen gaan om vers brood te bakken met de kids of koekjes te versieren. Aan de kust wil ik doodgraag eens gaan wavekarten. Avontuur op zee. En ook Koezio staat op de bucketlist omwille van het avonturenpark en een escape room. Meteen twee vliegen in één klap.  Wanneer zijn we weg?
 

MAAK ELK MOMENT BUITENGEWOON
Maak elk moment buitengewoon, geef het extra glans dankzij de meer dan 100 creatieve ideeën van blogster Mariska Blommaert. Ga zelf aan de slag en maak cadeautjes, party's en trips echt origineel. De codewoorden zijn DIY, GIY, LIY, TIY en PIY. Bovendien zijn de tips haalbaar voor iedereen, niet alleen voor handige harry's en henrietta's. IN DIT BOEK VIND JE EINDELOOS VEEL INSPIRATIE: DIY (do it yourself), voor elke gelegenheid: kerst, Valentijn, de Sint, een bedankje voor de juf of meester... GIY (give it yourself), zoals zelfgemaakte kaartjes, originele cadeauverpakkingen of leuke traktaties voor de klas... LIY (live it yourself), met feestideetjes en antiverveeltips. TIY (travel it yourself), met verrassende logeerplekken, unieke uitstappen dichtbij en adembenemende reistips. PIY (plan it yourself), met strae redenen en manieren om te beginnen plannen! Je leven zal nooit meer saai zijn! Doorbreek de routine en maak van het gewone iets buitengewoons.

Meer Mariska lees je op www.buitengewoonanders.be


Fijn om weten! Aan de kust ontdek je gratis de Kustpas boordevol kortingen
Heel wat van de attracties die Mariska kon aanbevelen vind je op de Kustpas, Met deze GRATIS pas krijg je in 44 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print meteen je kustpas hier af