De 5 allerleukste Sinterklaasuitstapjes

De komst van Sinterklaas laat niemand onberoerd. Benieuwd waar je zoal naartoe kan om de goedheiligman te spotten?

Breng een bezoekje aan de Stad van de Sint
Vanaf half november kan je in Sint-Niklaas, de stad van de Sint, gratis een kijkje gaan nemen. Je wordt er hartelijk verwelkomd door Zwarte Piet en eens je binnen bent, krijg je er een rondleiding van verschillende zwarte pieten vol verrassingen! Vol ongeloof treden kinderen de eetkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer binnen! Je kan zelfs op het toilet van de Sint gaan zitten…lachen, gieren, brullen! Nog even oefenen om over de daken te lopen en je kinderen zijn helemaal klaar om af te tellen tot de grote dag. Fijn om weten! Het Huis van de Sint kan je bezichtigen tot en met dinsdag 6 december 2018. Sinterklaas is zelf aanwezig in zijn Huis elke woensdag (vanaf 14 tot 17.30 uur) en zaterdag en zondag (vanaf 10 tot 17.30 uur).
Meer info? www.stadvandesint.be
Hier vind je nog meer leuke activiteiten in en rond Sint-Niklaas.

De Sinterklaastrein
Ook dit jaar komt de Sint met de stoomtrein naar Maldegem. In afwachting van de blijde intrede van de Sint en zijn pieten verwelkomen ze heel graag alle kinderen, hun ouders en familie, met een hapje en een drankje vooraf. Na die blijde intrede stapt iedereen in de stoomtrein naar Eeklo, met retour naar Maldegem. Tijdens de rit neemt de Sint ruim de tijd voor een persoonlijke babbel met alle kinderen, terwijl de pieten voor de gemaakte animatie zorgen en cadeautjes uitdelen. Samen met ouders, grootouders, broers en zussen schenkt u zo uw hartediefjes een onuitwisbare belevenis in een wel heel bijzonder kader. Schrijf nu in

Sinterklaas in het Circus in De Schorre
Elk jaar weer zoekt Sinterklaas naar nieuwe Pieten. Ook dit jaar staan een aantal kandidaten klaar om de Pieten fakkel over te nemen. Maar eerst moeten deze enthousiaste jonge mensen naar de Pieten school. Daar leren ze speelgoed inpakken, speculaas bakken, en over de daken lopen. Maar dit jaar is wel een heel speciaal jaar want om de 100 jaar gaat Sinterklaas ook een nieuwe circus Piet kiezen. Alle Pieten en kandidaat pieten willen deze felbegeerde titel winnen. Maar eerst naar de Pieten School voor het Pieten examen en de circus toets. Sinterklaas samen met de hoofd piet en de kinderen in het circus kennen de punten toe….Wie wordt de nieuwe circus Piet?
Tickets in info vind je hier

Doe de Sinterklaarparade in Sint-Truiden
Op 24 november kan je naar de Sinterklaasparade, een heel interactieve en animatieve  praalstoet volledig in het thema van de grote kindervriend  “Sinterklaas“. Op een attractieve en kindvriendelijke manier maakt de Sint zijn intrede in de stad. Kleurrijke figuranten en prachtige praalwagens vormen een onvergetelijke parade in het stadshart! De stoet is een uniek totaalspektakel dat gezelligheid, nostalgie en kinderlijk enthousiasme koppelt aan professionaliteit en kwaliteit.
Meer info vind je hier

Bezoek Sintstad en de Expo Spiekpietjes in Mechelen
Dit jaar beleef je in het stadhuis het tweede boek uit de Spiekpietjes-reeks: "Spiekpietje in nood". De Spiekpietjes nemen afscheid van de Sint en de Zwarte Pieten. Ze klimmen op de rug van hun mereltje en trekken de wijde wereld in. Een van de Spiekpietjes vertrekt naar een huisje in het Hoge Noorden. Maar onderweg gaat het mis. Hij komt in een storm terecht en valt van zijn vogeltje. Gelukkig landt hij zacht in een boom. Een vriendelijke uil, een sneeuwhond en de kerstelfen helpen hem. Ze brengen hem naar Sinterklaas' beste vriend. Wie zou dat zijn?
Meer info vind je hier

NOG MEER INSPIRATIE NODIG VOOR UITSTAPPEN IN JE BUURT?
CHECK DAN ZEKER EENS ONZE ACTIVITEITENZOEKER