De zwembaden mogen weer open : 7 x afkoelen in één van deze (openlucht)zwembaden of vijvers

Het belooft weer een hete zomer te worden. Voor al wie geen eigen zwembad heeft of niet aan de Kust woont, zijn er gelukkig heel wat binnen-en buitenbaden waar je kan afkoelen...want vanaf 1 juli mogen alle zwembaden weer open! Houd het hoofd én lijf koel in een van deze 7 zwembaden of vijvers:

1. Zwemmen in één van de LAGO-zwemcomplexen
Zoek het allercoolste zwembad bij jou in de buurt en ga een dagje zwemmen in één van de vele  LAGO-zwembaden. LAGO Dommelslag in Overpelt bijvoorbeeld is zoveel meer dan enkel een zwembad! Sportievelingen kunnen terecht in het 25m-bad (6 banen). Voor jong en oud is er sensatie in de unieke wildwaterbaan, het golfslagbad en de spectaculaire bandenglijbaan van maar liefst 110 meter lang. De allerkleinsten worden verwend in de verwarmde kinderbaden met kleurrijke waterspeeltuin. Pret verzekerd! Ook in Lier is er zo’n leuk zwembad : LAGO De Waterperels. En in Beveren vind je LAGO De Meerminnen. Of wat dacht je van een bezoekje aan het zwembad van Gent LAGO Rozenbroeken met een buitenbad dat 365 dagen per jaar toegankelijk is. Bij LAGO Kortrijk Weide beleef je een spetterende (halve) daguitstap met het ganse gezin. De allerkleinsten spetteren erop los in de waterspeeltuin en avontuurlijke waterratten overwinnen de langste wildwaterbaan van de Benelux! LAGO Olympia Brugge heeft dan weer  een wellnessaanbod zowel in openlucht als binnen waar je je alvast mag opmaken voor een heerlijk ontspannende dag dichtbij huis.
www.lago.be

2. Waterplezier in De Lilse Bergen
De Lilse Bergen laat het hele gezin genieten: je kan er heerlijk samen gaan zwemmen in de grote zwemvijver. Een ander gedeelte is een plonsvijver met een mega grote speeltuin erin en errond!  Het grootste gedeelte van de vijver is voor de waterattracties: waterfietsen, SUP-boards en kajaks.  Voor alle waterratten is waterpret verzekerd! Wat leuk is dat je nog veel meer kan doen in De Lilse Bergen: van ravotten in de reuzegrote peuter- en kinderspeeltuin, relaxen op het strand, zalig terrasje, minigolf tot skelteren, ...afkoelen en spelen ga je hier zeker kunnen doen!
www.lilsebergen.be

3. Helemaal ontspannen in Bellewaerde Aquapark
Gloednieuw sinds vorige zomer is Bellewaerde Aquapark! Een totaalbeleving voor het ganse gezin! Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in én op de Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Of wat dacht je van het Aqua Fort? Een leuke speelzone met kantelende emmers. De allerkleinsten beleven plezier op Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat. Bezoekers ontdekken het volledige aquapark langsheen de Jungle Expedition, een lazy river die hen meevoert langs de verschillende speelzones, maar ook het aquarium met exotische vissen, een klimmuur en tal van watereffecten. Wie nood heeft aan wat ontspanning, kan relaxen in de vele strandstoelen en de wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna. Voor de warme zomerdagen is er ook een buitenterras met ligweide voorzien!
https://aquapark.bellewaerde.be/nl

4. Openluchtzwemmen in Provinciedomein Huizingen
Een verwarmd recreatiebad in openlucht, dat is wat het Provinciedomein Huizingen te bieden heeft. Je kan er van supersnelle waterglijbanen zoeven in de zalige groene omgeving en met een verfrissend ijsje uitblazen op de aanpalende ligweide. Op de vijver rond het eeuwenoude kasteel op het domein dobberen waterfietsen en bootjes. Kinderen tot 14 jaar kunnen zich uitleven in de eindeloze speeltuinen. Een koele hotspot voor de warmste maanden!
www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/huizingen

5. Afkoelen in de Halve Maan in Diest
Een gloednieuw openluchtzwembad met zandstrand en een waterglijbanen voor de kinderen, dat is De Halve Maan Diest. Durft je kleuter nog niet goed het grote zwembad in? In de waterspeeltuin op het zandstrand beleven ze dolle pret op een veilige manier.
www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/halve-maan-diest

6. Waterplezier in het Netepark in Herentals
Ook het Netepark in Herentals is een aanrader. Het park beschikt over een 25-meterbad, een glijbaan van 70 meter, een whirlpool, een spectaculair recreatiebad, een peuterbad en buitenzwembaden. Om van de speeltuin, trampolines, speelweide en voetbalvelden nog maar te zwijgen.
www.herentals.be/netepark

7. De Ster in Sint-Niklaas voor waterratten
In De Ster brengen 450 meter strand, ligweiden en een zwemvijver je helemaal in vakantiemodus! Elke zomer is er ook een gigantisch springkasteel dat op het water drijft, zwemmen tot de zon onder gaat, dat kan je hier zeker doen.
www.oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/de-ster
 

Coronoproof zwemmen? Wat mag wel en wat mag niet in deze anderhalvemetersamenleving? Riebedebie zet het alvast op een rijtje voor jou:

1. Blijf altijd thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, hoest, koorts. Ook als iemand anders uit jouw familie deze klachten vertoont.
2. Houd 1,5 m afstand en vermijd fysiek contact zoveel mogelijk.
3. Neem voor je bezoek aan het zwembad thuis al een douche en ga thuis al naar het toilet.
4. Trek liefst thuis je zwemkleding al aan.
5. Volg de markeringen, pijlen en zones en houd je aan de richtlijnen.
6. Probeer aanrakingen met deuren, hekjes, banken… zoveel mogelijk te vermijden.
7. Gebruik slippers.
8. Kijk voor je vertrekt zeker ook goed naar de website van het zwembad/openluchtbad dat je bezoekt en check de allerlaatste COVID19-info.