Deze coole events mag je niet missen deze maand

1. Vlas à Vélo in Texture
15 en 16 juni 2019

Vlas à velo is aan een tweede jaargang toe. Dit jaar fietsen we in het spoor van Wevelgemnaar Constant Vansteenkiste (1869-1948), de uitvinder van de stoomzwingelturbine. Een machine die ongeveer vijf keer efficiënter is dan de stermolen. En niet onbelangrijk, ze maakte het werk van de vlasarbeiders meteen ook een stuk minder zwaar. Vooraleer we samen op de fiets springen, bewonderen we deze zwingelturbine 'Gebrs. Vansteenkiste' (1936) in de Leiekamer van Texture. Daarna vertrekken we, onder begeleiding van een ervaren gids, voor een tocht van circa 20 kilometer. 

Een gids neemt ons mee langs veilige trage wegen en vertelt honderduit over het vlastransport, de vlashandel, over hard labeur en het feesten... Onderweg pakken we een frisse pint in een authentieke plek. En natuurlijk mag het bloeiende wiegende vlas niet ontbreken. In deze editie van Vlas à velo trekken we de kaart van de commerce én het bloeiend vlas. Hou de camera maar in de aanslag! 

2. Feestoepdhei
16 juni 2019

Juni! Tijd om de fauna en flora van de heide feestelijk in de kijker te zetten. Naast een heidebar en muziek, kun je op zondag 16 juni 2019 tussen 13u en 16u ook genieten van demonstraties, kinderactiviteiten en workshops. Om 14u30 neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. Afspraak aan Doefoepdhei, het bezoekerscentrum van de Kesselse Heide, Vaerestraat 4 in 2560 Nijlen. Deelnemen is gratis! Inschrijven hoeft niet, kom gewoon af. Feestoepdhei is een gezellig gezinsvriendelijk evenement van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen i.s.m. met verschillende partners, vrijwilligers en Natuurpunt afdeling De wielewaal.

3. Opening van het PAKAWI PARK
22 en 23 juni 2019

De Olmense Zoo wordt vanaf 22 juni Pakawi Park en viert dat dat weekend met een groot openingsevenement. ‘Paka’ is Swahili voor katachtige, een diersoort waarin de zoo gespecialiseerd is. Sinds kort verblijven er ook twee jonge Bengaalse tijgers, vernoemd naar de nieuwe naam: Paka en Awi.

De naamsverandering kadert in de nieuwe, frisse start die de nieuwe eigenaars willen nemen. Daarbij horen ook minder dieren en grotere verblijven. Met het woord 'park' in de naam, willen de eigenaars ook meer families aantrekken. De familiale sfeer rond de dierentuin willen ze sowieso behouden.
Meer info over het openingsevenement (22 & 23 juni)

 

4. Kasteelfeesten
29 en 30 juni 2019

Beleef het Kasteel van Beersel op z’n best tijdens de tweejaarlijkse Kasteelfeesten. Er kan naar hartenlust worden geproefd van de verschillende streekspecialiteiten uit Beersel en omstreken. De Oude Geuze en Oude Kriek vloeien rijkelijk en in de verschillende standen kan je terecht voor een heerlijke hap of streekproducten. Ook op de internationale markt kan je verschillende streekproducten uit heel Europa ontdekken. Tijdens de Kasteelfeesten wordt er doorlopend randanimatie in en rond het kasteel voorzien.
’s Avonds kan er tijdens de verschillende optredens van regionale muziekgroepen gedanst en gezongen worden. Sfeer en amusement verzekerd, voor jong en oud ! De avond wordt helemaal in stijl afgesloten met een spetterende lichtshow en een magistraal vuurwerk!

5. Otter Trotter festival
29 en 30 juni 2019

Op dit muziekfestival proef je letterlijk van de wereld en ontdek je de voordelen van een groenere levensstijl. Ottertrotter dompelt je twee dagen lang onder in een leuke mix aan livemuziek en dj’s met een mondiale toets. De grote namen die geen aankondiging nodig hebben maar ook de kleinere artiesten die nog ontdekt moeten worden, vind je op dit festival. Ervaar, geniet en ontdek al deze acts op de meest exotische dansvloer uit de omgeving. Samen met jullie, zetten we onze 26ste editie in