Deze nieuwe expo's mag je niet missen deze maand

#1 TENTOONSTELLING : Feast of Fools. Bruegel herontdekt in Het Kasteel van Gaasbeek

vanaf 07 april 2019  tot en met 28 juli 2019

Pieter Bruegel wordt vaak beschouwd als dé belichaming van de Vlaamse identiteit. Waarom is dat zo, sinds de revival van zijn werk rond 1900? Hoe komt het dat hij uitgroeide tot een icoon, een onuitputtelijke bron van inspiratie én een huizenhoog cliché? In de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ maak je kennis met een reeks sleutelwerken van moderne meesters en creaties van hedendaagse kunstenaars die ‘iets met Bruegel hebben’. Ze knopen aan bij zijn thema’s, herinterpreteren die, citeren hem… en tonen zo aan dat zijn werk tot op vandaag niets aan relevantie heeft ingeboet.Bruegel, het grote misverstand.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier

#2 TENTOONSTELLING : 90 DAYS OF LIGHT IN DE JAPANSE TUIN

vanaf 21 maart tot en met 21 juni 2019

Licht is een bron voor alles en iedereen. In de lente heeft het een specifieke energie.  Gedurende 90 dagen, van 21 maart tot 21 juni, stimuleert het licht de wortels onder de grond, maar ook ‘de wortels’ onder onze huid. Maar hoe kunnen wij openbloeien wanneer we het lentelicht niet zien door onze verblindende omgeving ? : Het blauwe licht van schermen, spotlichten van veiligheids- en bewakingscamera’s, intense verlichting van serres, maar ook de overdaad aan digitale informatie,…

Alle info over de tentoonstelling vind je hier

#3 TENTOONSTELLING : Sport 2.0 in TECHNOPOLIS

Sporten is gezond… maar onze tentoonstelling Sport 2.0 is VET! Voeg wat nieuwe technologieën aan je sportervaring toe en sta versteld hoe eenvoudig én leuk het is om je grenzen te verleggen. Kom virtueel parapente vliegen en klim jezelf naar de top in augmented reality. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Klaar voor een SPORTaculaire daguitstap?

Alle info over de tentoonstelling is vind je hier

#4 TENTOONSTELLINGE Pascal Marthine Tayou in Mu.ZEE

Van 6 april 2019 tot 1 september 2019

Tornado is de solotentoonstelling van Pascale Marthine Tayou in Mu.ZEE. Het wordt het sluitstuk van een intense samenwerking die begin 2018 van start ging met een ‘proloog’ getiteld Ik ben Gentenaar. Hierbij wordt – in afwachting van de finale opstelling – op gezette tijden een kunstwerk in een van de collectie-opstellingen in Mu.ZEE toegevoegd. Tayou daagt het museum uit om niet op veilig te spelen maar vanaf dag één samen met hem aan de slag te gaan. Mu.ZEE functioneert in die zin als een laboratorium, waar een aantal ideeën ruimtelijk kunnen worden uitgetest en kort op de bal wordt gespeeld.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier

#5 TENTOONSTELLING BEYOND BRUEGEL IN BRUSSEL


Kunst op een heel andere manier beleven met je familie? Dan is deze hoogtechnologische wandeling doorheen het leven en het werk van Pieter Bruegel, in het Dynastiepaleis op de Kunstberg misschien wel iets voor jou? 
‘Beyond Bruegel’ is een innovatieve kunstbeleving waarbij nieuwe technologieën en de klassieke werken van Bruegel zich verenigen en de kunstbeleving naar een hoger niveau tillen. In het eerste deel van de expositie kan de bezoeker zich in een multimediale setting verdiepen in het leven en oeuvre van de schilder. Vervolgens dompelt een geanimeerde 360-graden projectie je onder in de wondere wereld van de meester. Hier bezichtig je zijn werken niet zonder meer, maar wandel je er als het ware doorheen: het éne moment bevind je je tussen het leger van de Dulle Griet, het andere op een schip aan de voet van de Toren van Babel. Personages uit Bruegel’s oeuvre komen tot leven en maken je deel van zijn grenzeloze verbeelding.

Alle info vind je hier


#6 TENTOONSTELLING De Collectie (1), Highlights for a Future in SMAK
 

Naar aanleiding van haar twintigste verjaardag presenteert S.M.A.K. ‘De Collectie (I): Highlights for a Future' die ongeveer 200 werken uit de collectie telt en net als tijdens de opening in 1999 het volledige museumgebouw beslaat. Met deze tentoonstelling wil S.M.A.K. vooral naar het heden en de toekomst kijken. Bekende klassiekers, nieuwe topstukken én recente aanwinsten uit de museumcollectie worden ingezet om de positie van het museum en de kunst in de hedendaagse realiteit te tonen en nieuwe verbanden te leggen met andere, soms verrassende en minder bekende werken uit de collectie.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier