Een dagje regen? 5 tips om je bezig te houden


Wisselvallig en winderig met vooral in de noordwestelijke helft van het land perioden van regen of een stevige bui. Het weer voorspelt soms niet veel goeds, ook in de zomervakantie. Maar hoe houd je jezelf en je kinderen bezig als het regent? Die vraag stellen veel ouders met kinderen zich wel eens als de regen met bakken uit de lucht valt, Riebedebie to the rescue…

1. Bezoek samen een tof museum
Het Gallo-Romeins Museum bijvoorbeeld is een toffe plek waar het fijn is om vele uren door te brengen met het hele gezin. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met je kinderen van toffe animaties. Bezoek ten slotte het fijne museumcafé en loop even langs in de shop met een groot boekenaanbod over het verre verleden.
In Wachtebeke kan je naar het interactief museum Mola en zijn molens. Je leert er alles over molens, malen en mulders, de toekomst van molens en energieturbines.
Of wat dacht je van het MOT, museum voor oudere technieken in Grimbergen? Een superleuk maar vaak nog ongekend museum, is dit! De kinderen kruipen er in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord. Kom zelf kennis maken met dit levendig doe-museum in het groen. Een echte aanrader!
https://galloromeinsmuseum.be/
www.mot.be

2. Ga een dagje zwemmen
De LAGO zwemparadijzen zijn zoveel meer dan enkel een zwembad. Een totaalbeleving voor het hele gezin, voor jong en oud, klein en groot. Je vindt LAGO-zwembaden in Beveren, Overpelt, Kortrijk en Gent.
www.lago.be

3. Doe het zelf 
In Texture kan je een zomerkamp kantlossen of wildbreien volgen. Wat ga jij deze zomer klossen of breien? Een absolute creatieve bezigheid tijdens de vakantie! Of op de website van Technopolis vind je een schat aan experimenteerplezier. Proefjes, proefjes en nóg eens proefjes! In hun online databank kan je terecht voor de meest gekke en tot de verbeelding sprekende proefjes die je zelf thuis kan uitvoeren. Je kan zo aan de slag met ballonnen, eieren, bloemen, citroenen, batterijen... Allemaal dingen je echt overal terugvindt. Duid dus je favoriete thema aan, stroop je mouwen op en begin meteen te experimenteren tijdens een regenachtige dag!
www.texture.be
www.technopolis.be

4. Volg een leuke zomerworkshop bij Mu.ZEE
Volg het parcours met opdrachten in de zomerexpo’s van Mu.ZEE. Er zijn stophaltes bij: James Ensor, Raoul Servais, Pascale Marthine Tayou, Els Dietvorst,  Orla Barry en de vaste collectie van Mu.ZEE. Met telkens een creatieve afloop in het atelier, onder begeleiding van een ervaren gids. Hoe leuk is dat wanneer je dagje zee in het water is gevallen? Telkens op woensdagnamiddagen in juli en augustus.
www.muzee.be

5. Maak er samen een gezellige knutselnamiddag van
Geen zin om op uitstap te vertrekken? Geen probleem! Bereid jullie volgende uitstap voor door samen iets leuks te knutselen voor onderweg bijvoorbeeld. In ons vakantieboek vind je inspiratie om een insectenhotel of kleurenwandeling met eierdoos zelf te knutselen en mee te nemen voor je volgende uitje. Plezier gegarandeerd!