Een dagje regen? 6 tips om je kroost bezig te houden


Wisselvallig en winderig met vooral in de noordwestelijke helft van het land perioden van regen of een stevige bui. Het weer voorspelt soms niet veel goeds, ook in de zomervakantie. Maar hoe houd je jezelf en je kinderen bezig als het regent? Die vraag stellen veel ouders met kinderen zich wel eens als de regen met bakken uit de lucht valt, Riebedebie to the rescue…

1. Bezoek samen een tof museum
Het Gallo-Romeins Museum bijvoorbeeld is een toffe plek waar het fijn is om vele uren door te brengen met het hele gezin. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met je kinderen van toffe animaties. Bezoek ten slotte het fijne museumcafé en loop even langs in de shop met een groot boekenaanbod over het verre verleden.
In Wachtebeke kan je naar het interactief museum Mola en zijn molens. Je leert er alles over molens, malen en mulders, de toekomst van molens en energieturbines.

Of wat dacht je van het MOT, museum voor oudere technieken in Grimbergen? Een superleuk maar vaak nog ongekend museum, is dit! De kinderen kruipen er in de huid van een wagenmaker, leren spelenderwijs meer over hout of gaan aan de slag met vuile was, zeep en wasbord. Kom zelf kennis maken met dit levendig doe-museum in het groen. Een echte aanrader!
https://galloromeinsmuseum.be/
www.mot.be

2. Ga een dagje zwemmen
De LAGO zwemparadijzen zijn zoveel meer dan enkel een zwembad. Een totaalbeleving voor het hele gezin, voor jong en oud, klein en groot. Je vindt LAGO-zwembaden in Beveren, Overpelt, Kortrijk en Gent.
www.lago.be

3. Samson en Gert in het Speelgoedmuseum
Het Speelgoedmuseum in Mechelen viert de verjaardag van Samson en Gert en hoe! Samson & Gert zijn in 2020 al 30 jaar lang dikke vrienden! We vieren deze mooie verjaardag en het afscheid van Gert
met een interactieve doe- en zoektocht. Breng al die jaren vol herinneringen en nostalgie opnieuw tot leven! Enkele bekende personages uit de serie nemen je mee op ontdekkingstocht doorheen het museum.
Elk van hen voorziet je van een leuke zoekopdracht en doevraag. Test de kennis van je (groot)ouders met de leuke weetjes over de verschillende figuren. Aan het einde van de tocht ontdek je de speelgoedcollectie van enkele fans van het eerste uur. Nog tot 31 augustus in het Speelgoedmuseum!

4. Trek eens naar een burcht of kasteel
De bovenste beste kasteelbezoekjes hebben wij hier voor jou opgesomd. Ze zijn één voor één de moeite waard om eens te bezoeken, zeker bij regenweer!

5. Maak er samen een gezellige knutselnamiddag van
Geen zin om op uitstap te vertrekken? Geen probleem! Bereid jullie volgende uitstap voor door samen iets leuks te knutselen voor onderweg bijvoorbeeld. In het vakantieboek van Riebedebie vind je inspiratie om een insectenhotel of kleurenwandeling met eierdoos zelf te knutselen en mee te nemen voor je volgende uitje. Plezier gegarandeerd! Of blader ons zomermagazine mét uitneembaar Vakantieboek eens door, daar vind je zeker ook inspiratie om je kroost bezig te houden. Je vindt het zomermagazine hier online

6. Ga in de plassen springen
Ga gewoon toch naar buiten! Van een beetje regen is nog nooit iemand gestorven: jassen en laarzen aan, paraplu op zak en hop naar buiten voor een geweldige boswandeling met het hele gezin. In de plassen springen was nog nooit zo plezant! De mooiste boswandelingen van Vlaanderen vind je hier