Een superleuk dagprogramma voor onze Nationale Feestdag

Nog een weekje en het is weer zover: onze Nationale Feestdag! De Nationale Feestdag van België wordt gevierd op 21 juli. Op deze datum heeft de eerste Koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, in 1831 de grondwettelijke eed afgelegd als koning. Een wettelijke feestdag dus die we maar al te graag vieren met een uitstap nietwaar? Riebedebie stelde voor jou een leuk programma samen:

Begin al te feesten de avond ervoor op 20 juli, door het concert van het Nationaal Orkest van België in Bozar bij te wonen. Of wat volkser: op het Bal National in de Marollen. Op het Vossenplein – het kloppend hart van deze oerbrusselse volkswijk – vieren ze op de vooravond van de Nationale Feestdag feest “zonder chichi”, maar met veel “goesting”, humor en muziek tot in de late uurtjes.

De dag zelf!
Begin de dag goed met een lekker ontbijtje in het Chicago Café in Brussel bijvoorbeeld. Ga dan naar de mis met de koninklijke familie, zij zet de nationale feestdag in met de traditionele mis in de Sint-Michiel-en-Sint-Goedelekerk, hun onderdanen kunnen vanaf 10 uur beginnen feesten.  Van aan  het Justitiepaleis tot voor het parlement is er volop gratis animatie.

’s Namiddags is er het klassieke defilé van leger, politie en burgerlijke hulpdiensten, een indrukwekkende optocht met als klapper de vliegtuigen die de koning komen groeten.

Ook leuk! Niets leuker op een zomernamiddag dan je neervleien in een park of op een terrasje, liefst eentje waar ook de kinderen hun hart kunnen ophalen. Je kan gaan voor een culturele zomerbar, een streepje Jazz in het Park van Dendermonde of een drankje in de zomerse zaterdagbar in het kasteel van Zellaer. Het ultieme parkfeest vind je uiteraard in Brussel: op Feest in het Park kan je terecht voor parades en demonstraties maar ook kinderanimatie en ambiance.

WIl je iets cultureels doen?
Breng dan een bezoekje aan een Brussels Museum: hier vind je een mooi overzicht.

En 's avonds?

Een hongertje gekregen? Dan is het tijd voor Resto National: mosselen met frietjes op het Brusselse Vossenplein, met fanfares en majorettes op de achtergrond. Nadat de maag weer gevuld is is het tijd om de keel te smeren en de beentjes los te gooien.

Vuurwerk

Een nationale feestdag mag je niet anders afsluiten dan met een boeketje vuurwerk. Geniet samen van het mooiste vuurwerk van ons land!

Op zoek naar nog meer fijne uittips? Check dan zeker de activiteitenzoeker van Riebedebie of volg ons via Facebook en/of Instagram voor meer uitstapinspiratie!