Ga met je kinderen naar het Museum voor Natuurwetenschappen en kom alles te weten over de prehistorie

Een dagje Brusselen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Museum voor Natuurwetenschappen! Je bent er misschien zelf als kind al eens geweest, maar ondertussen is er nog veel meer leuks te ontdekken. Riebedebie-reporter Elke trok ernaartoe met haar zoontje, een echte dinofan! Raaaaaaaaw!

 

ELKE:


'Ons zoontje is een echte fan van dieren. Nu de dierentuinen en kinderboerderijen gesloten zijn, zochten we een alternatief. Oké het zijn dan geen levende dieren in het Museum voor Natuurwetenschappen, maar dat het indrukwekkend zou zijn voor hem, daar twijfelde ik niet aan.
Dus ik bestelde online onze ticketjes. We moesten ongeveer 2 weekjes wachten om in het weekend te kunnen gaan. Als je zelf een uur en dag wil kiezen, zou ik aanraden om goed op tijd je tickets te bestellen zodat je zeker bent van een plekje.

Van de Galerij van de Dinosauriërs tot de Galerij van de Mens en de Levende Planeet
Er zijn steeds verschillende vaste tentoonstellingen in het Museum voor Natuurwetenschappen. Op het moment dat wij een bezoekje brachten, konden we kiezen uit 3 verschillende routes. Aan de hand van kleuren kan je de routes volgen. Je kan ervoor kiezen om alle routes te doen of slechts voor 1 route kiezen. Elke route duurt ongeveer 1u. We wisten dit niet op voorhand en hadden tickets besteld voor het tijdslot van 16u30. Het museum sloot die dag al om 18u, dus om 17u45 vragen ze om je naar de uitgang te begeven. Hierdoor hebben we slechts 1 route kunnen doen, dus hebben we een extra reden om nog eens terug te gaan. Als je dus alle routes wil doen, kan je best een tijdslot in de voormiddag of rond de middag kiezen, dan heb je voldoende tijd om rustig alle routes te doen!

Een meer dan geslaagde uitstap!


Onze ervaring?
'We hebben het museum bezocht met 3 kinderen (20 maanden, 2,5 jaar en 5jaar) en ze vonden het alledrie geweldig. Het museum is vooral bekend als thuisbasis voor de grootste collectie Dinosauriërs. Wij besloten de nieuwe galerij (sinds sept 2020) ‘Levende planeet’ te doen en of het een succes was! Tijdens deze route hoorden we meermaals ‘oooh’ als de kids onder andere de beer, de giraf en de leeuw zagen. Daarnaast kom je onderweg heel veel weetjes tegen en leren de kinderen aan de hand van doe-spelletjes meer over de biodiversiteit. Om het helemaal af te maken, zijn er ook nog grote schermen geplaatst waarop video’s afgespeeld worden en zijn er verschillende geluidsfragmenten. Kortom ... het was een geslaagde uitstap!'

 

Hoe kan je het museum bereiken?
Het museum ligt in het centrum van Brussel. Je kan er dus voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Ga je met de trein? Stap dan af aan Station Brussel-Luxembourg. Van daaruit is het nog 5 minuutjes stappen tot aan het museum. Wij kozen ervoor om met de auto te gaan en parkeerden ons in Parking Forte Dei Marmi. Vanaf deze parking is het ongeveer een 6-tal minuutjes stappen naar het museum. Super gemakkelijk! Het enige nadeel? Bij aankomst aan het museum moet je een vrij grote trap op. We hadden zelf een buggy mee voor Louiz en dit maakte het niet zo handig.
 
PRAKTISCH
Aan de ingang kan je een gratis locker gebruiken, handig om de jassen en spullen in op te bergen. De toiletten zijn ook toegankelijk. Er staan verschillende handgels tijdens de route zodat je je handen kan ontsmetten als je een doe-spelletje gespeeld hebt.'

Alle info om het museum in alle veiligheid te bezoeken vind je op de website

WIE IS RIEBEDEBIE-REPORTER ELKE?

Wie? Elke (30), vriendin van Joey en mama van Louiz
Werk? HR Officer
Hobby’s? Op zoek gaan naar leuke uitstappen om met Louiz te doen, deze effectief ook doen & wandelen. Ik kan ook genieten van een goed boek met een wijntje erbij en nieuwe restaurants te ontdekken.
Favoriete bestemming? De natuur! En als ik dan écht mag kiezen, dan ook met een zonnetje erbij :-) Op nummer 1 staat momenteel nog steeds Australië.
Levensmotto: Enjoy the little things in life.

Lees zeker ook haar blog: www.sunkissed.be  of volg haar op Instagram: @Sunkissed.be