Het zomert bij Musea Brugge

Het wordt deze zomer geen zomer zoals alle andere. Festivals zijn afgeschaft, naar het strand mag je enkel onder strikte voorwaarden, tal van fuiven en concertjes zijn afgelast… Maar Musea Brugge heet iedereen van harte welkom en influencers Celine en Michiel dagen jongeren uit met #Brugesforyou.

Hierbij staan er 24 challenges klaar in 6 musea waarbij je zelf kan kiezen wanneer, waar en welke challenges je aangaat en waarbij je met je polsbandje de hele zomer vrije toegang krijgt tot deze 6 Musea. Resultaten post je op je socials of daag je vrienden uit om ook mee te doen!
Meer info en inspiratie? Check www.brugesforyou.be en Celine & Michiel op Youtube en Instagram.  

Picknick @Musea Brugge
Ontdek het pittoreske Sint-Annakwartier en kom picknicken in het mooie groen van een Brugse museumtuin. Haal een rijkgevulde picknickmand op bij een vlakbij gelegen, deelnemende zaak. Elke picknickmand bevat ook tickets voor de drie musea in de Sint-Annawijk: het Gezellehuis, O.L.V. ter Potterie en het Volkskundemuseum. Bij slecht weer kan je terecht in de gezellige museumherberg van het Volkskundemuseum. Maak er een heerlijk dagje uit van met je vrienden, je familie of romantisch met zijn tweeën…

Een superleuk gezinsaanbod
Ook het gezinsaanbod werd flink uitgebreid. Kinderen kunnen in alle locaties van Musea Brugge zoektochten ondernemen met ‘Schatten van de Vlieg’. Voor het Volkskundemuseum is een nieuw luisterspel ontwikkeld, dat je terugvoert naar het dagelijkse leven van 100 jaar geleden.
De grotere locaties zoals het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Gruuthusemuseum hebben nog meer in petto voor de gezinnen. Met zoek-, kijk- en doe-opdrachten ontdek je op speelse wijze de rijke en gevarieerde museumcollecties.

Toplocaties & expo
Twee van onze toplocaties, het Groeningemuseum en het Gruuthusemuseum zijn onlangs vernieuwd. In het Groeningemuseum loopt nu ook de expo “Van Eyck in Bruges”: in deze tentoonstelling staan twee topstukken van de Bourgondische hofschilder Jan van Eyck centraal. Meer info en reservaties op deze website!