Hier kan je naartoe in april

April is de maand waarin de lente al volop voelbaar is en waarbij koud weer dus geen excuus meer is om in je zetel te blijven hangen. Geen inspiratie? Wij zetten jou alvast op weg met de leukste activiteiten en daguistappen...

1. Bloesemfeesten in Sint-Truiden
Blauwe lucht, een paar wolkjes aan de hemel en de geur van versgemaaid gras. Lente! Voel je de warmte van de eerste zonnestralen op je huid? Dit is het uitgelezen moment om eropuit te trekken en je te laten verleiden door het schouwspel van betoverende bloesems. Relaxen in één van de bloesembars, een bezoek aan een fruitbedrijf of zelfs uniek kamperen in een boomgaard, in Sint-Truiden kan het allemaal. Wil je het hoogtepunt van de bloesempracht zeker niet missen? Volg hier de bloesemmeter.

2. Week van de Provinciedomeinen
Overal in Vlaanderen

Van 14 tot en met 22 april is het weer Week van de provinciedomeinen. De vijf Vlaamse provincies beheren samen niet minder dan 53 recreatie- en groendomeinen, echt waar! En deze zetten ze tijdens de tweede week van de paasvakantie heel graag in de kijker aan de hand meer dan 100 activiteiten voor jong en oud!
www.weekvandeprovinciedomeinen.be

3. 28 april is Erfgoeddag
Eentje om met stip in je agenda te zetten want 28 april is het weer Erfgoeddag! Een hele dag lang kan je overal in Vlaanderen en Brussel terecht voor een verrassend veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren en -vrouwen zijn onder andere musea, ambachtslieden, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere deelnemers.  Met de hand op het hart: zij zullen hun uiterste best doen om je een dag lang - tussen 10 en 18 uur - in de watten te leggen. Een aantal organisaties laten hun activiteit ook langer duren of vroeger starten. Uiteraard hopen ze op jouw terugkeer nà Erfgoeddag. Als dat geen fijne garantie is voor een vijfsterrendag! Bovendien zijn alle activiteiten gratis. 
www.erfgoeddag.be


4. Bloemenevent in Kasteel d'Ursel
Van 11 tot 14 april zet de Koninklijke Unie van Floristen van België met Fleurs des Dames het hele kasteel opnieuw in de bloemen. Een dertigtal bloemenkunstenaars tonen er gedurende vier dagen hun mooiste creaties.Fleurs des Dames vond voor het eerst plaats bij de Dames van het Christelijk Onderwijs. Aan die locatie, die recent werd gesloopt, ontleent het evenement zijn naam. Later verhuisde Fleurs des Dames naar kasteel Den Brandt en nu is het evenement voor de derde keer te gast in Hingene. Tijdens de eerste editie brachten de floristen zowel imposante bloemeninstallaties als intieme tafereeltjes rond sprookjes. Vorig jaar werd er gewerkt rond Circles into the Wild, een verwijzing naar de cirkelvorm waarbinnen alle bloemenkunstenaars hun stukken moesten creëren. Dit keer laten ze hun kinderlijke fantasie helemaal de vrije loop en is Flowers en Toys het thema . Het Speelgoedmuseum in Mechelen geeft een tiental grote en nog wat kleinere objecten uit hun unieke collectie in bruikleen. Zo wordt het kasteel één groot speelparadijs, eentje om enkel te bewonderen weliswaar.  

5. Vogelzangwandeling in Raversyde
Veel vogels krijg je maar moeilijk te zien, maar je kan ze wel herkennen aan hun gezang. Moeilijk? Jazeker, maar niet onmogelijk. Deze wandeling op 27 april in het NATUURPARK van RAVERSYDE biedt je een introductie.

6. Hyacintenfestival
De wilde hyacint: één klein wondermooi kwetsbaar bloempje. Als ze met velen zijn, kunnen ze een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt en hun fans van over de hele wereld betoveren. Elk voorjaar kleuren verschillende bossen in Vlaanderen paars van de wilde hyacinten. Ze verspreiden ook een zalige geur. Een lust voor de zintuigen. Dat zorgt voor een gezellige festivaldrukte die we in goede banen moeten leiden, want wilde hyacinten zijn heel kwetsbaar. Het Hallerbos is dé plek in Vlaanderen met de grootste oppervlakte aan wilde hyacinten. Maar er zijn nog andere mooie natuurgebieden die prachtig paars kleuren. Zeker ook de moeite waard en misschien helemaal zo ver niet voor je. Hier vind je een overzicht

7. Buitenspeeldag
Jij kent de Buitenspeeldag toch al? Al voor de 12de keer op rij kan je een hele woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten. Ook in jouw buurt valt er ongetwijfeld weer heel wat te ontdekken! Op jouw favoriete televisiezenders valt er alleszins helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart. Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven! Kom 24 april naar buiten en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er een spetterend avontuur van. Bij heel wat van onze attracties valt er heel wat te beleven, zoek hier naar activiteiten in jouw buurt.

VEEL PLEZIER DEZE MAAND!

Op zoek naar meer leuke activiteiten? Ontdek dan zeker onze activiteitenzoeker!