Hier moet je naartoe in maart

De maand maart is de maand waarin de lente volop in het land hangt en je weer zin krijgt in leuke daguitstappen. Wij helpen je alvast een handje met de leukste activiteiten die je deze maand met stip in je agenda moet zetten:

Herbeleef de middeleeuwen op de Loonse familiedag
op 9 maart in Alden Biesen

Duik in de magische wereld van ridders, vuurspuwers, jonkvrouwen en schildknapen.
Geniet van de spannende middeleeuwen met indrukwekkende shows, workshops en meeslepende avonturen voor het hele gezin. De graaf van Loon droomt zelfs van een heus riddertornooi waarin zijn ridders de lansen kruisen met die van de rivaliserende hertogen van Brabant. De Loonse paarden en ridders bereiden zich nu al voor op een heus riddertornooi, verliezen is geen optie.
Ruik en proef de mede, aanhoor het lawaai van de zwoegende ambachtslieden, zie zwaardridders vechten en onderga de donderpreken. Geniet van de zang en de verhalen van minnestrelen en troubadours die voor een gepaste sfeer zorgen. Proef van het lekkers van de middeleeuwse eetkraampjes. Het jonge volkje kan zich ontpoppen van schildknapen tot ridders of perfectioneren in middeleeuwse technieken. Plezier gegarandeerd! Bij minder goed weer vinden vele activiteiten binnen plaats.
Alle info vind je hier

Doe-en zoektochten in het Speelgoedmuseum
tot 10 maart

In de krokusvakantie ontdek je tijdens de doe- en zoektochten op een speelse manier het Speelgoedmuseum. In het kabouterdorp hebben ze hulp nodig om de grauwe winter te veranderen naar een zonnige lente! Aan de hand van opdrachten helpen de kleinsten de kabouters om die taak zo snel mogelijk te vervullen! Kinderen van 7 tot 10 helpen Hannah Monchhichi om haar verkleedkleren terug te vinden.
Alle info vind je hier

Yoga in het Navigomuseum
Zondag 10 en 17 maart, telkens van 14.30 tot 15.30 uur

Kom op zondag naar NAVIGO-museum voor een bijzondere yogales! Bij de aquariums, tussen de nieuwsgierige vissen, brengen we samen lichaam en geest tot rust. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom indien ze worden begeleid door een volwassene. De les wordt zo georganiseerd dat ook individuele volwassenen aan hun trekken komen. Voorzie zelf een yogamatje, kussentje, deken en eventueel yogablokjes.
Alle info vind je hier

Wielerhoogdag in het KOERSmuseum
Zondag 10 maart
Zondag 10 maart wordt de GP Monseré verreden op een vernieuwde omloop. Starten doet de UCI 1.1-wedstrijd in het Oost-Vlaamse Aalter. De aankomst ligt ter hoogte van het De Coninckplein in centrum Roeselare. Bezoek KOERS gratis tijdens deze Roeselaarse wielerhoogdag! Ook het KOERSkaffee is die dag open.
Beleef Roeselare Wielerstad

Fijn om weten! Vijftien wervelende wieleretappes voor het hele gezin
Tijdnes de krokusvakantie lanceert KOERS. Museum van de Wielersport eenwervelend gezinspakket. Bemachtig jouw KOERS-musette met roadbook aan het onthaal en ga op zoek naar sprekende objecten, onderzoek hoeveel koers in jouw dorp aanwezig is, test zelf een fiets uit de 19e eeuw of verzin je eigen wielerbijnaam.Met het nieuwe gezinspakket vervelen 6-12-jarigen (en hun familie) zich geen seconde.
Kom op ontdekking

Nationale Sterrenkijkdagen in Cosmodrome
15 maart

De Nationale Sterrekijkdagen zijn het moment om kennis te maken met onze sterrenhemel. Onder begeleiding speur je de hemel af op zoek naar sterren en planeten. Kom ook zeker een kijkje nemen bij één van onze boeiende workshops voor jong en oud.
Alle info vind je hier

Openstelling van de Abdijmolen met met foto-expo 'Herkenrode 1998-2018'
17 maart

20 jaar geleden werd Abdijsite Herkenrode aangekocht door het Vlaamse Gewest. Dat betekende de start van het grootschalige restauratie- en herbestemmingsproject. Om het domein te brengen waar het vandaag staat, werd er enorm veel werk verzet. Heel zichtbaar, maar vaak ook minder zichtbaar, achter de muren of in het verder af gelegen landschap. In een foto-expo op het domein en in de abdijmolen tonen we graag de stappen en stapjes die gezet werden.
In de abdijmolen tonen vrijwilligers van Molenzorg Zuid-Limburg ook graag het decoratief herstelde binnenwerk van de abdijmolen waaraan zij reeds meer dan 10 jaar geduldig werken.
Alle info vind je hier

Breendonk vertelt in het Fort van Breendonk
23 maart

Na het succes van de vorige edities, brengt de Vzw vrienden van het fort u nogmaals op 23 maart 2019
het verhaal van de gevangenen en beulen. Laat u leiden door de echoën van de voetstappen door de kille gangen, laat u meevoeren door de waar gebeurde getuigenissen van de gevangenen van Breendonk... want dit is hun verhaal.
*tekst en regie; Bieke Schutijser
*inkomprijs; 10€
*reservatie verplicht op: vrienden@breendonk.be
Alle info vind je hier
 

Feestelijke opening van de Japanse Tuin met een theaterconcert
31 maart

Deze dag ontdek je de Japanse Tuin in prille lentestaat en dompel je je weer onder in de Japanse cultuur door deel te nemen aan een van de geleide wandelingen waar Japanse muziekdemonstraties en interactieve muziekworkshops (voor beginners) in geïntegreerd worden. 's Avonds krijg je de unieke kans om om 17.30u het theaterconcert over de "Kojiki" bij te wonen. Deze oude Japanse legende vertelt het verhaal van het ontstaan van Japan, de shinto-goden en de overwinning van goed over kwaad. De artiesten van de Kojiki zijn Grete Moortgat van de Belgische taiko(drum)-groep Feniks Taiko en een aantal van haar leden, Chieko Kojima van KODO en een aantal leden van de populaire Japanse taiko(drum)-groep Bonten .

Heb jij nog een leuk event om met ons te delen? Laat het ons zeker weten!

Ben je ergens op daguitstap? Maak een leuke foto en deel hem met de hashtag #riebedebie, we posten je foto dan graag door via onze eigen social mediakanalen.

Niet gevonden wat je zocht? Check zeker even onze activiteitenzoeker voor meer toffe attracties en muse
a