Jouw uitagenda voor september

Het is niet omdat de zomervakantie gedaan is dat je er niet meer op uit mag trekken, integendeel! Voor jou verzameld: de 7 allerleukste agendatips van september

Open Monumentendag
Zondag 8 september 2019

Open Monumentendag is hét grootste monumentenfeest van Vlaanderen. Honderden monumenten openen op zondag 8 september gratis de deuren om monumentenliefhebbers en nieuwsgierigen te verwelkomen. Snuister door het programma, selecteer je favorieten en ontdek de verborgen plekjes in jouw buurt!
Kijk zeker eens op de website www.openmonumentendag.be voor alle acitiveiten voor groot en klein.

Wandeling 'Vrouwen in Tervuren'
Zondag 15 september 2019

Vrouwen hebben op verschillende manieren een stempel gedrukt op de geschiedenis in het algemeen, ook op die van Tervuren. Aartshertogin Isabella, keizerin Charlotte en andere prinsessen lieten hun sporen na. Ook andere vrouwen, vrouwen die ten dienste stonden van de samenleving, vrouwen met bijzondere talenten en minnaressen. Ontdek deze opmerkelijke vrouwen. Laat u verrassen.

Verhalennocturne in 't Rivierenhof Deurne
Zaterdag 21 september 2019

Veertig jaar Sprookjeshuis Rivierenhof! De eerste generatie kinderen die naar verhalen kwam luisteren is inmiddels zelf volwassen. Ook de vertelkunst is mee gegroeid. Dankzij storytelling genieten nu ook heel wat volwassenen van verteloptredens en -festivals. 
Deze zaterdag komen heel wat verhalenvertellers naar het Rivierenhof om jou te verrassen. Wil je erbij zijn? Ga dan snel eens hier kijken.

Retrofeest: beleef 60 jaar Zilvermeer
Zaterdag 21 september 2019

Op zaterdag 21 september wordt het domein omgetoverd en vieren we feest. Jong en oud, groot en klein, onze deuren staan open voor iedereen! Geniet de hele dag gratis van al onze recreatievoorzieningen (de gocarts en minicars zijn niet toegankelijk)! Minigolf spelen, gezellig waterfietsen ... of samen naar de speeltuin of het strand... 
Alle info vind je hier

Gouden Kubussenparcours in Hof Van Busleyden
Heel de maand september
Gezinnen met kinderen kunnen op een speelse manier het Museum Hof van Busleyden ontdekken met een op maat gemaakt familieparcours. Hiëronymus verwelkomt hen als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met zestien scheurluikjes loodst de jongste bezoekers doorheen alle kamers van het museum. Achter elk luik zit een opdracht of verwijzing naar een van de gouden kubussen die in de museumzalen staan opgesteld. De gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Ze bevatten uiteenlopende en afwisselende opdrachten. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan, geïnspireerd door het thema van elke zaal. Met eenvoudige staafpoppetjes stel je een eigen stoet samen die bij het sluiten van de kubus als schaduwspel in beweging komt. Of speel je met het hele gezin een gezelschapsspel over machtsstrategieën. Heb je een grote fantasie? Dan kan je je eigen fabeldier maken of jezelf een Bourgondisch imago geven.
Eindigen doe je op de zolder waar de kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje dat ze als aandenken mee naar huis nemen.
Alle info vind je op www.hofvanbusleyden.be

Textielstad Ronse 2.0
27 en 28 september 2019

Een boeiende wandeling waarbij het textielverleden van Ronse hand in hand gaat met talrijke stadsvernieuwingsprojecten. Ga zeker een kijkje nemen op hun website voor alle praktische details.

Hoogbouw met woorden in het Abdijmuseum
Vrijdag 27 september 2019

Ondertussen draait de expo van het Abdijmuseum ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ over de bouw van de Duinenabdij op volle toeren. In het laatste weekend van september zet Ten Duinen samen met het cultuurcentrum en Poëziecentrum het thema van deze expo nog extra in de verf met onder andere deze voorstelling: 'Hoogbouw met woorden'.
‘Hoogbouw met woorden’ is een unieke en éénmalige voorstelling waarin ‘spoken word’ en muziek hand in hand gaan. Drie jonge getalenteerde dichters gaan aan de slag met het thema ‘Bouwen voor de eeuwigheid’. De Nederlandse muziekgroep WOLKEN heeft net een wondermooie EP uit en zorgt voor de muziek tussendoor en op het einde. Radio 1 gaf hen het compliment dat ze klinken als Eefje De Visser en Spinvis, en terecht! Ervaren schrijver/cowboy/dichter Christophe Vekeman is gastheer van de avond en trakteert tussendoor ook op eigen verzen.
Tickets via de website van het Cultuurcentrum CasinoKoksijde