Op stap met het gezin van Leen Holvoet

Elke maand delen onze Riebedebie-reporters hun favoriete daguitstappen met jullie! Hoog tijd om hen even voor te stellen aan de hand van hun leukste trips. Het gezin van Riebedebie-reporter Leen Holvoet vindt het heerlijk ontspannend om samen uitstapjes te doen. Inspiratie vinden ze steevast op Riebedebie.be. Benieuwd waar zij graag naartoe trekken?

Wat is voor jou de ideale daguitstap in eigen streek?
“De ideale daguitstap is voor ons een combinatie van iets doen, iets beleven en iets smullen. In onze eigen achtertuin vinden we deze combinatie in een fietstocht met stops in Baasrode en Sint-Amands. Daar kan je bijvoorbeeld de scheepswerven gaan bezoeken. Deze erfgoedsite is al voor een groot stuk gerestaureerd. Vanuit Baasrode kan je naar Sint-Amands fietsen langs het jaagpad aan de Schelde. Het wordt een tikkeltje avontuurlijker als je ook de veerboten neemt. De veerboot achter de kerk van Baasrode brengt je naar Moerzeke-Kastel. We vinden het daar heerlijk fietsen langs de andere oever van de Schelde. In Sint-Amands ligt het Provinciaal Museum Emile Verhaeren met zicht op de Schelde. Hier kan je alles opsteken over deze schrijver en dichter. In Baasrode en in Sint-Amands kan je ook heel lekker gaan eten.  O'Comparone is een aanrader!”

Welke attractie in jouw buurt is onmisbaar voor jou?
“We wonen niet ver van Dendermonde en het is ongelooflijk wat er in Dendermonde allemaal te beleven valt. Onze stad heeft 4 x Werelderfgoed te bieden: het statige Belfort, het ingetogen Begijnhof, het Ros Beiaard (dat pas in 2021 weer van stal zal mogen) en de Gildereuzen. De Dendermondse Dienst voor Toerisme biedt heel veel themawandelingen en fietsroutes aan, in de stad, maar ook langs de Schelde en de Dender.”

Welk museum heeft bij jou een diepe indruk achtergelaten?
“Het In Flanders Fields Museum in Ieper heeft ons echt aangegrepen. De levensechte personages en de verhalen over de wreedheden van WOI laten niemand onbewogen. Ook andere musea in de Westhoek slagen erin om het verleden te laten spreken. Het For Freedom Museum in Knokke-Heist was op dit vlak voor ons een ware ontdekking.”

 

“Vanuit het middelpunt van Vlaanderen kunnen wij alle kanten uit”

 

Welke attractie staat er zeker nog op jouw bucketlist deze zomer en waarom?
De Schorre in Boom mag ons deze zomer zeker nog verwachten. Dit recreatiedomein heeft veel te bieden: wandelpaden door de natuur, het blotevoetenpad, speeltuinen, minigolf, een gezellige brasserie. Ook Intense, het touwenparcours met ziplines in de Schorre, willen we graag eens uitproberen. Heel recent bezochten we (met mondmasker) het kasteel van Gaasbeek. De kinderen willen deze zomer graag nog eens terug. Misschien willen ze het kasteel, dat op het einde van de zomer gaat sluiten voor renovatie, nog eens meer in detail gaan bekijken. Of zou het ook voor de heerlijke ijsjes zijn?”

Welke toeristische attractie zou jij aanbevelen aan anderen?
Het Historium in Brugge: een ideale mix tussen een attractie en een museum. Mooie decors, een luchtig liefdesverhaal, toffe virtual reality en toch steek je er iets van op, want er is ook een museumgedeelte. Het voelde voor de kinderen precies aan als een teletijdmachine, die je kan terugflitsen naar het Brugge van de Gouden Eeuw.”

Wat is voor jou dé ultieme staycationtip?
De Vlaamse kust. Zelf ben ik geen grote fan van zand tussen de tenen, maar de kinderen vinden een bezoekje aan het strand tof. De kust is gelukkig meer dan zee en strand alleen. Er zijn ook rustige plekjes, veel te veel om allemaal op te noemen. Maar als ik er één bestemming moet uitpikken, dan kies ik het Zwin Natuur Park. Dat verrast telkens weer!