Superleuke staycationtips voor een dagje in Zeebrugge

De zomer van 2020 wordt dé zomer van staycation dus tijd om al het moois te ontdekken in eigen streek. Je zal er misschien niet meteen aan denken, maar ook Zeebrugge is een leuk kuststadje dat het bezoeken waard is. Wij zetten alvast enkele toptips op een rijtje voor jou!

1. Breng een bezoekje aan SEAFRONT
In de gebouwen van de Oude Vismijn is al geruime tijd het themapark SEAFRONT gevestigd.  De thematieken worden regelmatig vernieuwd, maar het basisconcept is nog steeds hetzelfde. Families met of/zonder kinderen maken er op aantrekkelijke wijze kennis met de maritieme wereld in, op en rond de Noordzee. Verdiep je in de wondere wereld van zee en zeevaart, vis en visserij.

TIP!
De tijdelijke expo “Operatie Noordzee 1944-‘45” maakt deel uit van je bezoek aan SEAFRONT en werpt het licht op een vergeten stukje cruciale geschiedenis welke zeer bepalend was voor de bevrijding van onze contreien. Deze expo zoomt naast het grotere, algemene historische verhaal in op de oorlog op zee en de niet onbelangrijke rol van onze zeelieden. Deze tentoonstelling biedt voor elk wat wils met interactieve beleving, herkenbare getuigenissen en tot de verbeelding sprekende voorwerpen,

De oude vismijn is niet alleen de thuisbasis van SEAFRONT, hier vind je ook talrijke andere activiteiten voor een waardevolle kustuitstap in een unieke havenomgeving. Een dagje Zeebrugge laat zich perfect combineren met een havenrondvaart, een wandeling of fietstochtje langs de oude visserskaaien, de cruiseterminal en de jachthaven. Alle bezoeken zijn coronaproof, jouw veiligheid is hun zorg. Bezoekers dienen hun bezoek wel op voorhand te reserveren via de website.

2. Een hongertje? In Zeebrugge hoef je geen honger te lijden
Als hoofdstad van de vis, met de grootste visveiling van het land op een steenworp afstand, is de vis hier op zijn best. Ook de viswinkels zijn een bezoekje meer dan waard. Hier vind je op een relatief kleine oppervlakte een grote concentratie van kwalitatieve eetgelegenheden. 
Vaste waarde port BASIL, net naast de ingang van SEAFRONT,  serveert heerlijke Napolitaanse pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten.  Er is een groot zonneterras met prachtig zicht op de jachthaven, maar ook binnen is het aangenaam toeven met een zeer hedendaagse inrichting.

3. Foodtrucks à volonté
De hele zomer lang kan je op de promenade van SEAFRONT genieten van het aanbod van maar  liefst 4 foodtrucks. De autoluwe wandelpromenade wordt 1 groot terras. Marc en Veerle verwennen sinds jaar en dag de bezoeker met hun kraakverse frietjes en dagverse kibbeling. Viskenner Maarten du Bois zal vanuit zijn ‘Goestibus’ tal van duurzame visbereidingen van onze lokale visserij aanbieden, zoals gebakken pladijs met brood, maar ook Zeebrugse vissoep en visburgers. Koffieliefhebbers zullen hun gading vinden bij Izy Coffee, een hippe koffiebar in volle expansie. Deze professioneel opgeleide barista’s zorgen voor een uitzonderlijke koffie-ervaring. Probeer zeker eens de ijskoffie. Verder vind je er de  betere gezonde premium soft drinks en verfrissende vegan ijsjes. Maak tenslotte kennis met barioka, een zomers Braziliaans streetfoodconcept. Geniet van  een tropische cocktail of mocktail. Op het menu staan ‘Tapioca’s’: overheerlijke, vet- en glutenvrije gevulde ‘wraps’ op basis van maniok wortel. Deze wraps kan je terugvinden in de hippe scène van bij voorbeeld Berlijn of Barcelona, maar voor ons land zijn ze een ware primeur. Meer info vind je op de website van SEAFRONT.

4. Tijd voor kunst
Verder wil de oude vismijn ook een artistieke hub worden. Een pand in hal IV kreeg kreeg een leuke look aangemeten met maritieme raamschilderijen. Langsheen de promenade worden ook 4 gepimpte fietsen tentoongesteld, een initiatief van de buurt- en jongerenwerking Zeebrugge. SEA ku(n)st FRONT, een collectief van plaatselijke hobby-kunstenaars wordt ook dit jaar opnieuw georganiseerd. Je vindt de galerij in hal III van Seafront. Er is een ruim aanbod van keramiek en schilderkunst. De galerij is vrij toegankelijk en open op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Plan je een dagje naar zee? Denk dan zeker ook eens aan Zeebrugge, want dit stadje heeft meer te bieden dan je denkt!