Tips voor het lange weekend

Nog geen plannen voor het weekend van 11 november? Wij geven je graag 4 geweldige tips mee waarmee je je zal amuseren, van een Breugeliaanse loopwedstrijd tot een vredige dag aan de Ijzer.

 

1. Ga Breugeliaans lopen op de Bokrijk Run

De Bokrijk Run is een van de bijzonderste loopwedstrijden van het land: je loopt dwars door de huisjes van het Openluchtmuseum, onderweg aangemoedigd door de historische personages en nog snel gewijd door de pastoor. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van Bruegel en trakteert achteraf op een Bruegeliaans maal. Loopschoenen vergeten? Je mag ook wandelen - of supporteren! (Copyright foto: BOKRIJK)

2. Trek naar de Vredesdag aan de Ijzer

In een regie van Kathelijn Vervarcke combineren we op maandag 11 november de 92ste Bedevaart met de theaterwandeling ‘De oorlog is niet gedaan’. Doorheen de Vredesdag voeren Jonas Van Thielen, Kurt Defrancq, Celia Bogaert, Kobe Chielens, Sipan Hota, Maxine Van Tiggel, Nesrin Ehmet, Roselien D’haenen, Morgane Van Tiggel, Bram Opsomer, Hannefloor Ferdinande, Amelie Constant en Manon Constant, u doorheen onze oorlogsgeschiedenis. We landen daarbij in de actualiteit. Geen enkele oorlog stopt op de dag waarop de Wapenstilstand afgeroepen wordt. Geen enkele oorlog kan men ontvluchten zonder de littekens mee te dragen, waar men ook gaat.

In het theater ‘De oorlog is niet gedaan’ werpen we een blik op het leven van een aantal personages na de oorlog: een krijgsgevangene die na de Eerste Wereldoorlog zijn verloofde opzoekt, een Duitse vluchtelinge die na de Tweede Wereldoorlog terug naar haar geboortestad wil en een Syrische Oostendenaar leert ons met zijn ogen naar zijn wereld te kijken.

Inschrijven via info@aandeijzer.be
www.museumaandeijzer.be

3. Feesten tijdens de BOZAR NIGHT

Dansen tot in de vroege uurtjes op de beste electromuziek van het moment, en tussendoor een boeiende tentoonstelling meepikken? Zondag kan het tijdens de BOZAR NIGHT. De kunst wordt voorzien door Brancusi en Yves Zurstrassen, de beats door onder andere Max Cooper en Le Motel.


4. Een snel bezoekje aan de Boekenbeurs Antwerpen

Het is het laatste weekend van de Boekenbeurs in Antwepren dus misschien is dit wel iets leuks voor jullie om af te sluiten?

MEER INSPIRATIE VOOR LEUKE ACTIVITEITEN NODIG? Check dan snel onze ACTIVITEITENZOEKER