UITAGENDA : hier sturen we je naartoe in oktober

“Mamaaaaa en papaaaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Herkenbaar maar inspiratieloos? Plan je een museumbezoek  of heb je een culturele uitstap in het verschiet? Een sportieve dag op de kalender of zin in een natuur-educatieve trip binnenkort? Of heb je gewoon zin in een dagje plezier en ontspanning tijdens de maand oktober?

Riebedebie selecteerde 6 leuke agendatips om de weekends en vrije dagen in oktober te overleven met kleine en grote kinderen:


1. Natuurfestival in Duinpanne op 5 oktober 2019
Zin in een dagje vol natuurbeleving, actie, muziek en amusement?
Zoals de voorbije jaren kan je vanaf 13u30 actief deelnemen aan meer dan 50 activiteiten in provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne. Het geheel wordt opgefleurd met heel wat randanimatie en muziek.
Verschillende artiesten beklimmen het grote podium om de muziekliefhebber te verwennen. Ook voor de jongsten is er een spetterend optreden met 'Radio Oorwoud'. Van 17u30 tot 23u30 kun je de benen strekken in de Silent Disco. Kies zelf je muziekstijl op je koptelefoon. Drie dj’s met elk hun eigen genre zorgen voor heel wat ambiance.
Doorlopend zijn er verschillende drank- en eetstandjes.
Alle info op www.natuurfestival.be


2. Plantendag in Arboretum
Op deze oudste plantenbeurs van België bieden zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!
Alle info vind je op www.arboretumkalmthout.be

3. Vier Halloween in Bobbejaanland
In oktober kan je voor het gruwelijkste Halloween-event van het land opnieuw terecht in het Kempense pretpark. Griezelen, grappen en grollen in overvloed in Bobbejaanland voor groot en klein. In oktober en november hult het pretpark zich in het Halloweenthema. Hoogtepunt zijn de nocturnes met vuurwerkspektakel! Dit mag je niet missen met je kroost.
Meer info op www.bobbejaanland.be

4. Bilzen de boom in : fruitplukevenement in Alden Biezen
Alden Biesen is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Meer dan 40 hectare hoogstamfruitboomgaarden, biologisch beheerd (dus zonder pesticiden), dragen begin oktober volop hun vruchten.  Te veel fruit om in één keer op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken. Daarom vindt op zondag 20 oktober 2019 van 10u tot 17u het fruitplukevenement ‘Bilzen, de boom in’ plaats.  Iedereen is welkom om appels te rapen en te laten verwerken tot heerlijk appelsap of om gewoon een kijkje te nemen. 
Meer info vind je op www.alden-biezen.be

5. Dag van de Trage Wegen in Blankaart XL

Zin in een trage wandeling? Ga vanuit vijf locaties op stap door het polder- en broekgebied aan de IJzer met een exclusieve wandelwijzer. Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer liggen fluisterbootjes als veerponten klaar waardoor elke deelnemer op eigen houtje en tempo unieke verbindingen kan bewandelen. Een gratis stappersbus legt in de namiddag elk uur een vast traject af waarop wandelaars overal kunnen op- en afstappen. Een wandeldag op maat!
Meer info vind je hier

6. Doe een leuke herfstwandeling in het Nationaal Park
Een herfstwandeling is altijd een fijn idee tijdens de herfstvakantie. Maar in het Nationaal Park Hoge Kempen maken ze het wel extra leuk dit jaar! Ontdek er het bos zoals je het nog nooit gezien hebt ... met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren.
www.kattevennen.be
www.nationaalpark.be