UITAGENDA : hier sturen we je naartoe in oktober

“Mamaaaaa en papaaaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Herkenbaar maar inspiratieloos? Plan je een museumbezoek  of heb je een culturele uitstap in het verschiet? Een sportieve dag op de kalender of zin in een natuur-educatieve trip binnenkort? Of heb je gewoon zin in een dagje plezier en ontspanning tijdens de maand oktober?

Riebedebie selecteerde 6 leuke agendatips om de weekends en vrije dagen in oktober te overleven met kleine en grote kinderen:


1. Griezel mee op Seafront 

Griezel mee op Seafront tijdens de donkere dagen van Halloween en bezoek extra voordelig! Kinderen jonger dan 12 jaar die verkleed zijn mogen immers heel de herfstvakantie lang (van 27.10 tem 04.11.2018) GRATIS bezoeken. Stoere piraten, schattige spookjes, bloeddorstige vampieren en akelige monsters... Ze zijn allemaal van harte welkom.  Profiteer van de kans om de duikboot in Seafront een laatste keer te bezoeken want binnenkort verlaat hij het SEAFRONT.

Nuttig om mee te nemen
Om te genieten van dit voordeel vermeld je de actiecode HALLOWEEN aan de kassa
www.seafront.be

2. Klos je lavendelzakje
Leg in je kleerkast een geurzakje waarop je zelf een lavendelmotief hebt geklost. Dit is misschien een leuke activiteit om samen met je opa of oma te doen? Iedereen van 8 tot 88 jaar kan intekenen voor de vakantieworkshops van het kantatelier. Lesgeefsters Veerle Louage en Ria Demeyere staan voor jou paraat. De geur van de Provence zal vanaf nu in je kleren blijven hangen.
Praktisch
29, 30 en 31 oktober 2018 in het Texture Museum te Kortrijk
www.texturekortrijk.be

3. Vier Halloween in Bobbejaanland
Vanaf 17 oktober kan je voor het gruwelijkste Halloween-event van het land opnieuw terecht in het Kempense pretpark. Dit jaar nòg groter, nòg angstaanjagender, maar bovenal nòg verrassender dan ooit tevoren. Het park pakt uit met een extra scarezone, een nog niet eerder vertoonde show én een volledig nieuwe maze. De teller staat ondertussen dus op drie scarezones, zeven spookhuizen en vier nocturnes. Een uitstap om niet te missen!

www.bobbejaanland.be

4. Bezoek de gloednieuwe LEGO-expo in het Speelgoedmuseum
In de tentoonstelling ‘Het LEGO blokje: 60 jaar creatief bouwplezier’ ontdek je hoe het bouwblokje verschillende generaties inspireert tot fantasierijke en inventieve bouwwerken. Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank tot in de speelgoedwinkel. Laat je inspiratie en eigen creativiteit de vrije loop in de bouwzone. Naast stukken uit de eigen collectie en van LEGO verzamelaars, krijgen ook LEGO kunstenaars als Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group hun plek. De Overpelt LEGO Builders Club voorziet de LEGO games! Een ideale trip om tijdens de herfstvakantie in te plannen!

www.speelgoedmuseum.be

5. Nog meer LEGOplezier  in TrainWorld
In het treinmuseum Train World opende begin deze week een unieke tentoonstelling van LEGO. Een arsenaal aan treinmodellen, maquettes en treinlandschappen volledig opgebouwd in LEGOblokken, zijn vanaf nu te bewonderen in het treinmuseum.

www.trainworld.be

6. Doe een leuke herfstwandeling in het Nationaal Park
Een herfstwandeling is altijd een fijn idee tijdens de herfstvakantie. Maar in het Nationaal Park Hoge Kempen maken ze het wel extra leuk dit jaar! Ontdek er het bos zoals je het nog nooit gezien hebt ... met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren.

www.kattevennen.be
www.nationaalpark.be