UITAGENDA : hier sturen we je naartoe in oktober

“Mamaaaaa en papaaaaaaa, gaan we iets leuks doen vandaag?” Herkenbaar, maar inspiratieloos? Plan je een museumbezoek  of heb je een culturele uitstap in het verschiet? Een sportieve dag op de kalender of zin in een natuur-educatieve trip binnenkort? Of heb je gewoon zin in een dagje plezier en ontspanning tijdens de maand oktober?

Riebedebie selecteerde 5 leuke agendatips om de weekends en vrije dagen in oktober te overleven met kleine en grote kinderen:


1. Archeologiedagen op 9 en 10 oktober 2020
Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...? Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Je vindt alle activiteiten op www.archeologiedagen.be

2. Boscluedo in het Prinsenpark
Er is een moord gebeurd in het Prinsenpark. Ga jij mee op speurtocht en zoek jij de dader, het moordwapen en de plaats van het delict? Een spannende tocht met een vleugje humor.
Alle info vind je op www.provincieantwerpen.be

3. Vier Halloween in Bobbejaanland
In oktober kan je voor het gruwelijkste Halloween-event van het land opnieuw terecht in het Kempense pretpark. Griezelen, grappen en grollen in overvloed in Bobbejaanland voor groot en klein. In oktober en november hult het pretpark zich in het Halloweenthema. Hoogtepunt zijn de nocturnes met vuurwerkspektakel! Dit mag je niet missen met je kroost.
Meer info op www.bobbejaanland.be

4. Week van het Bos
De tweede week van oktober is naar aloude traditie de feestweek van het bos vol feest- en speelplezier! Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. Kampen bouwen, groene knieën en de geur van gras, klimmen in bomen, springen over beken, rollen in het zand… Bossen zijn de ideale speelomgeving voor kinderen. Ga dus op ontdekking in het bos en ravot er op los. In onze speelzones bijvoorbeeld!

Alle info over de Week van het Bos vind je hier

5. Dag van de Trage Wegen in Blankaart XL zondag 18 oktober 2020

Met de Wandelwijzer in de hand kan je vanuit 12 wandelpoorten op exclusieve wijze het polder- en broekgebied aan de IJzer verkennen. Het wandelgebied telt ruim 80 km geselecteerde wandelwegen waarvan heel wat autoluw of autovrij zijn. Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer wachten voetveren waardoor je op eigen houtje en tempo unieke verbindingen kan bewandelen. Meer nog: er zijn twee gratis Stappersbussen die elk uur een vast traject afleggen en waarop wandelaars overal kunnen op- en afstappen. Een wandeldag op maat dus!

De WandelwIJzer kan je vanaf 13 oktober downloaden via www.blankaart.be. Of kan je vanaf 15 oktober op het Bezoekerscentrum De Blankaart te Woumen komen afhalen. Op de dag zelf kan je ze oppikken op de 12 startlocaties!
Meer info vind je hier