Waar kan je afspreken met vrienden en/of familie tijdens corona?

Wil je deze vakantie nog eens echt afspreken met vrienden of familieleden die niet tot je nauwe contacten behoren? Opgelet, dat kan enkel buiten! Plan dus een leuke uitstap samen en beleef een ontspannende dag!

 • Wandelen of fietsen: die klassieke corona-activiteiten bieden de ideale gelegenheid om natuurgebieden, parken, botanische tuinen en provinciale domeinen te (her)ontdekken.
  ONTDEK HIER ONZE NATUURPARKEN EN PROVINCIALE DOMEINEN
   
 • Dierenpark bezoeken: sinds zaterdag kun je opnieuw naar een dierenpark. Je kunt er het buitengedeelte bezoeken. De binnenverblijven van dieren die normaal gezien publiek toegankelijk zijn, blijven dicht. De meeste parken zijn de hele krokusvakantie open. Er wordt maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. Vooraf een ticket kopen of reserveren, is de boodschap.
  ONTDEK HIER ENKELE BEESTIGE DIERENPARKEN
   
 • Sporten: de sportterreinen in openlucht en de skateparken zijn open. Voetballen, tennissen of basketballen behoren dus tot mogelijkheden.

  Tip: in heel wat provinciale domeinen zijn er sportterreinen waar je terecht kan om samen te skaten, voetballen of joggen.
   
 • Speeltuin bezoeken: de buitenspeeltuinen zijn open. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen en geen afstand te houden. 
  ONTDEK HIER DE ALLERLEUKSTE SPEELTUINEN
   
 • Picknicken: picknickplaatsen buiten mogen worden gebruikt. Om het veilig te houden, brengt iedereen best zijn eigen eten, drinken en bestek mee. 
  ONTDEK HIER DE ALLERMOOISTE PICKNICKPLEKJES