Welke pretparkbezoeker ben jij? Ontdek het hier!

Een pretpark is de plek waar je in achtbanen gaat, knuffels wint en een suikerspin naar binnen werkt. Het is een perfect uitje voor elk gezelschap, of je er nou heen gaat met je vriend(inn)en, je familie of je verkering: je vermaakt je er altijd. Maar soms botsen de karakters van de pretparkbezoekers; de één wil dolgraag in elke achtbaan, terwijl de ander het liever houdt bij familieattracties. Lees verder en ontdek welk pretparktype jij bent. 

1. De schrikschijter

De schrikschijter doet het al in zijn broek bij de gedachte aan een achtbaan of een andere attractie die vaart maakt of over de kop gaat. Als de schijterd zo'n attractie ziet, staat hij met geklemde zweethandjes en knikkende knieën te kijken. Hij gaat daarom ook nooit in zulke attracties en blijft veel liever veilig met beide benen op de grond staan. De schijterd is de aangewezen persoon om altijd op de tassen en telefoons te letten terwijl de rest wel in de attractie gaat. Neem een paar schijterds mee naar een pretpark en je zult nooit je spullen verliezen.

2. De misselijke 

De misselijke zou eigenlijk standaard een stuk of tien kotszakjes mee moeten nemen bij een pretparkbezoek. Wat deze persoon ook eet (of niet eet), denkt of doet: hij wordt altijd wel misselijk. Deze pechvogel probeert om er een leuke dag van te maken, maar krijgt steeds last van misselijkheid. Toch mag dat de pret niet drukken. Tenzij hij kotszakje mist natuurlijk. 

3. De adrenalinejunkie

De adrenalinejunkie leeft voor achtbanen en alle andere attracties die hard gaan. Deze persoon lijkt geen angst te kennen en stapt het karretje in met een normale hartslag. De attracties geven deze persoon zoveel adrenaline dat hij zo stoned als een garnaal lijkt. De hele dag door rent de adrenalinejunkie van attractie naar attractie, om deze roes vast te houden. 

4. De familieattractieliefhebber

De familieattractieliefhebber lijkt zijn jeugd nooit te hebben losgelaten. Hij gaat graag in draaimolens, treintjes en andere attracties met een snelheid van 10 kilometer per uur.  Deze persoon verwondert zich graag over de kleinste uitgedachte details in attracties waar volledig andere werelden worden uitgebeeld. Daarnaast beleeft de familieattractieliefhebber veel nostalgie, omdat hij deze attracties ook bezocht toen diegene jonger was. Deze persoon is het ideale pretparkmaatje voor jongere kinderen. 

5. De prijszoeker

Deze persoon  is erop uit  leuke knuffels/tickets/dure gadgets te winnen bij het kermisgedeelte van het pretpark. Daar stikt het van de grijpkramen, schietspellen, werpspellen en andere 'makkelijk' ogende kraampjes waar je denkt te kunnen winnen. Verwoed geeft de prijszoekers steeds meer centen uit aan de kraampjes, met de gedachte dat het hem de volgende poging wél gaat lukken. Als hij uiteindelijk zijn felbegeerde knuffel heeft gewonnen, had hij van hetzelfde geld net zo goed tien van die knuffels kunnen kopen. 

Welke bezoeker ben jij? Laat het ons weten via onze sociale mediakanalen en tag met #riebedebie.

OP ZOEK NAAR MEER LEUKE PRETPARKEN OM DEZE ZOMER TE BEZOEKEN?
HIER VIND JE EEN OVERZICHT VAN AL ONZE THEMAPARKEN.

Bron: oud.scholieren.com