ZOMERAGENDA : 8 x erop uit in de zomer

Het is EINDELIJK ZOMERVAKANTIE! Om er direct goed in te vliegen, serveren wij alvast 8 verse uittips op je bord. Om te proeven, om van te genieten en om goed te verteren. Veel plezier...


1. Internationale tentoonstelling "Wildlife photographer of the Year" in het Zwin
Vanaf 6 juli tot en met 4 november is de 53ste editie van de internationale fototentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year' te gast in het Zwin Natuur Park. 'Wildlife Photographer of the Year' wordt al meer dan 50 jaar door het Natural History Museum in Londen georganiseerd. De winnende beelden worden geselecteerd op basis van hun creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid. De 53ste editie vertoont 100 uitzonderlijke en prachtige natuurbeelden van onze planeet. Echt een aanradertje van jewelste om te bezoeken!

2. Broodbakdemonstraties bij Plattelandscentrum-Huysmanshoeve in Eeklo
Zondag 15 juli, zondag 12 augustus en zondag 26 augustus

Tijdens een aantal evenementen deze zomer worden er in het bakhuis van de Huysmanhoeve broodbakdemonstraties gehouden. Kom eens kijken, proef de smaakvolle lekkernijen en koop een ambachtelijk speltbrood of rozijnenbrood. De vrijwillige bakkers gaan vanaf 11u aan de slag om de oven precies op temperatuur te stoken, diverse recepten te bereiden en het deeg ovenklaar te maken. Met het nodige vakmanschap zorgen zij voor heerlijk op steen gebakken brood en voor originele proevertjes. Kom zeker een kijkje nemen, de bakkers demonstreren met plezier. Let op, de verkoop is een groot succes, dus raden we je aan je brood op voorhand te bestellen. Mmmmmm….

3. Mijnzondagen in het Mijnmuseum Beringen
Zondag 15 juli, zondag 5 augustus, zondag 19 augustus
Tijdens de Mijnzondagen word je mijnwerker voor één dag!  Ontdek ruimtes die enkel tijdens de Mijnzondagen toegankelijk zijn voor individuele bezoekers en gezinnen. Neem een kijkje in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van onze badzaal en betaalzaal. Ontdek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, waar ze hun doorweekte plunje te drogen hingen… Na deze uitgebreide tour ga je samen met je gids nog de ondergrondsimulatie* verkennen.

4. Blotevoetenwandeling bij Duinengordel
Zondag 29 juli
Word close met de kern van Duinengordel en bewandel het warme goudgele zand van de Oudsberg op je blote voeten. Wist je trouwens dat een blotevoetenwandeling een positief effect heeft op je stressniveau, bloedcirculatie en mentale gezondheid? Trek je schoenen uit en zet al je zintuigen schrap, deze wandeling wordt heerlijk bevrijdend en gezond!
Praktisch: wandeling met gids van +- 2,5u en +- 5km

5. Wat zit er in mijn netje bij Provinciedomein Het Vinne
Zondag 29 juli en zondag 26 augustus
Ook deze zomervakantie kan je elke laatste zondag van de maand het leven in het water van het Vinnemeer komen bestuderen. Leef je uit met schepnet en loepe en ontdek welke diertjes je op en in het water kan vinden. Echt een topactiviteit om met het hele gezin te doen!

6. De smaak van de heide (wandeling) bij de Kesselse Heide
Zondag 29 juli

Ga mee op wandel langs de fijnste plekjes van de Kesselse Heide. Geniet van verhalen over alvermannen en heideheksen en proef de smaak van de heide met de ogen dicht. Deze zinnenprikkelende vertelwandeling met picknick is een gezinsvriendelijke zomeractiviteit van de Provincie Antwerpen. De wandeling start om 14 uur en eindigt rond 16.30 uur. We spreken af aan de parking Lindekensbaan Nijlen.

7. Sterrenkijkfestival in Cosmodrome
Van 8 tot 10 augustus
Beleef de Perseïden tijdens het sterrenkijkfestival van dichtbij met tal van leuke activiteiten ; waarnemingen, meteoren spotten, kamperen,...Elke avond staat in het teken van het waarnemen van vallende sterren.

8. Museumnacht in Antwerpen, bij o.m. DIVA
Zondag 4 augustus

Op zondag 4 augustus zetten de Antwerpse musea opnieuw hun deuren open voor Museumnacht. Een avond en nacht waarop iedereen tussen 19u en 1u kan binnen- en buitenlopen voor een alternatief museumbezoek. Nachtelijke rondleidingen, workshops, optredens, vertellingen en een heuse afterparty: je komt ongetwijfeld ogen te kort. Ook DIVA deelt in de feestvreugde en opent haar atelier en het Umicore Zilverpaviljoen voor haar nachtelijke bezoekers.
www.museumnacht.be

Heb jij nog een fijne uittip om onze zomeragenda aan te vullen? Laat het gerust weten via onze Facebookpagina.